Wednesday, March 25, 2009

Ujian

Awal2 pagi my brother Lee (my 2nd bro) sms untuk checking for the MTeST (Malaysian Teacher Selection Test)..dengan muka yang mamai... i bangun jak lah and do the checking online.. jadi hari sabtu ni (28/3/2009 = 9.00a.m).. i kena menduduki ujian ni kat SMK Sg. Merah, Sibu. My brother pun ada juga apply dan dia kena ambik ujian ni kat Miri....rasa nervous juga ni, my mum really want me to do the test, sebenarnya..tak terfikir juga nak masuk bidang perguruan ni, tapi macam my mum cakap kena cuba..few of my cousins dah ikut KPLI ni..ada yang dah mengajar pun..( p/s : i really can't imagine if i was a teacher....never pop up in my mind before.... duhh.....)


today keja macam biasa tapi mengantuk dah ni uuaaahhhh... (mulut buka besar2...)..semalam i can't sleep..around 4 a.m. baru dapat tido..wahhh..baru tido few hours jak tu..jadi sebab tak dapat tido....i change my template dah..now in black..i like the new look..tapi ada problem to add new gadget (someone please help me..pagi tadi sempat lagi tanya2 kat blogger yang lain..)..tu lah nak tambah benda2 baru kat tepi blog ni..tapi tak dapat add lah huhu...takpe2..i akan click2 sana sini kat google help ke, blogspot help ke nanti...hopefully got good news hihi...

7 comments:

fahmi latiff said...

cuba klik kat link blog fahmi kat tutorial blogger2 prihatin... mungkin boleh membantu ivy

selamat menjadi guru yer

Ms Tikot's said...

Hehe...oklah ya jadi teacher... mun kmk nang x minat langsung eh. Good luck to u ;-)

Ivy Metaga said...

fahmi:
tq ivy pasti akan mengclick d sana nanti..

ms tikot:
u welcome...sebenarnya nak mek sik juak minat jadi cikgu ya, tapi dah mak nyuruh..auk ajak lah..cuba jak hihi..

Kelebar Malam said...

pa khabar cikgu..kmk pun ada problem bila coba nok nukar setting blog and at last kmk menten jak setting lamak..

Ivy Metaga said...

kelebar Malam:
hahaha..mek belum jadi cikgu ni..ya lah di bingung mek tok, cam ne lah mau tambah gadget..mek dah delete satu dah ingat mun dah delete ada gik ruang kosong..tapi sik ada juak..blurr..mek dah huhu..

Shitsurei shimashita said...

bila result yer keluar tu? susah ka test dia...harap2 berjaya kmk doakan..

Ivy Metaga said...

err..kalau tak salah dalam bulan 5 atau 6 kuar result..dulu pernah ambik..soalan ok jak tapi gagal juga kmk koh huhu..makasi naga..