Friday, March 6, 2009

Dup..Dup..Dup..

Last month i did apply online for KPLI (kursus perguruan lepas ijazah) and DPLI (diploma pendidikan lepas ijazah)...mesti tertanya2 ni nak jadi cikgu ka...sebenarnya tak pernah terfikir pun nak masuk dalam bidang ni tapi my mum selalu suruh me apply, so i apply je lah, kalau ada rezeki tu ada lah ikut kursus ya..jadi sekarang kena tunggu mana dan bila ambik test..MTest kalau untuk kpli, MedSI untuk dpli..i minta dua2 test ni di sibu, jadi senang kelak mau turun test huhu...kemungkinan dalam bulan 3 ni nanti...dup dup dup..

tok lah buku untuk ujian ya, tapi aduh tiap kali mau buka buku ni..mesti ngantuk hahaa..


today i dah send 2 letters ke UiTM and UKM..(one of the syarat dalam permohonan dpli ya..), gara-gara nak siapkan this letter lah, i kelam kabut this morning sebab belum print out permohonan online yang mau di submit sekali..nasib semua ok..fuh..lega eh..

Jadi bagi lah sokongan untuk i yer yuhuuu..

4 comments:

Shitsurei shimashita said...

saya sokong anda!! V semoga berjaya ti.byk berdoa k dan yakin ja...

mo jd guru matapelajaran apa? seni ka?

Ivy Metaga said...

Tq Tq nagaperang..kalau ada subject seni ya, mmg mau ambik, tapi tak da lah, jadi utk kpli..ambik sains, dpli ambik perdagangan/keusahawanan..
ermm..ya yakin bole..malaysia bole ni...hihi

Ken Cornellius said...

hope u dapat apa yang u pohon ya k..hehehe.. All the best for you...

Ivy Metaga said...

TQ TQ ken....amen..