Friday, March 27, 2009

Apa Cerita

Tengah buat entry ni, I ketawa terbahak2 tengok mr. bean..kelakar lah tengok part cikgu lukis tu cakap cam ni kat mr. bean.."the body...the body.." ...hmm..berbalik pada cerita plak.. apa cerita hari ni erk..hari ni keja macam biasa, tak juga sibuk sangat..petang2 dalam jam 3.. I dengan kawan sama keja cari makan, macam biasa singgah di everwin kopitiam..(memandangkan tempat makan ni jak yang buka 24 hours), ahhirnya dapat juga makan rojak..sotong kangkung..kangkung sotong...apa2 jak lah..lama dah tak makan..

Rojak Sotong Kangkung
rasa boleh tahan juga..nyum..nyum..sambil nyanyi..
lenggang-lenggang kangkung..lalala..

Jom make-up2

Then, pas pulang dari makan sempat main2 make-up2 kat office..tapi bukan make-up betul2 tapi online makeover dalam taaz.com (I know about this web from cik farah blog..), best juga lah bole suka ati jak simpan color..kat mata, pipi, mulut,muka..bantai jak..tapi kena ikat rambut kalau nak pakai pic sendiri tu..(macam muka I dalam pic atas tu..)


After 6 pulang rumah..rasa mengantuk yang tahap melampau hehe..tapi tetap layaannn..kartun Atashinchi..suka tengok kartun ni best..(..dah besar panjang masi minat tengok kartun.... kantoi2..) pas tengok sempat lagi tido..ZZZzzzz sekejap..bangun rasa segar sikit dan buat apa2 lah yang patut..kemas2 dapur..pagi I ada goreng ikan masin..sedap wo lama dah tak makan ikan masin......hui ming request nak makan..sama2 lah makan pagi tadi, tapi kan..rumah masi melekat lah bau ikan masin huhu...
Around kul 4 lalu, mumy ada sms.."tinau do do test mu ko..." (..ujian buat bagus2...kira cam tu lah maksud nya..)...dengan semangatnya I replied my mum sms.."wokey.."..pas ni nak iron baju kurung..esok pakai..lama dah tak pakai baju kurung ni..wah wah..ayu lah esok nih..dulu masa belajar kat UiTM baru lah ada koleksi baju2 kurung..tu pun tak banyak juga...after dah start keja lama dah tak pakai....

Esok dah saturday..so happy2 weekend buat teman2 semua..ceria2 selalu..yiihhaaaa..

4 comments:

Kelebar Malam said...

kmk suka makan rojak sotong kangkong. besa nya kmk makan kat kedei lok ann d matang jaya..emmm...sedappp....pas ya makan cendol special...fuyooooo....sik nampak telinga.....

Ivy Metaga said...

kelebar malam:
macam tau jak kmk kedai ya eh..auk ada mek rasa mau makan ABC special sekali..tapi ngenang diri tok gik uzur ya lah sik berani makan sejuk2 huhu...
nasib sik nampak telinga aja..mun sik nampak makanan kat depan ya susa lalala..

helena's said...

cik hel suke gile nengok atsinchi,kekhkehkehe kelaka gile laaa haha

Ivy Metaga said...

cik hel:
kalau com tu jom kite sama2 tgk atashinchi...ivy paling suka tgk watak mak dia wakakakaaa...