Saturday, March 28, 2009

Lega

Lega rasa bila exam dah lepas, dalam kul 8 pagi my friend, Ignatius @ Boy jemput I dari rumah memandangkan kami dua ambik exam at the same school...(nasib baik lah..tak lah boring sorang2 huhu..)...rasa cam back to school plak...tapi yang paling bestnya I jumpa kawan lama, Lily.. rasa2 nya dah 2 tahun tak jumpa..apa lagi bila dah jumpa..banyak lah cerita..pot pet pot pet...topic2 yang tak leh lari..bila kawin bla bla...anak dah...bla bla...apa cerita si itu ini....bla bla...dan bla bla lagi dan lagi...sampai lah masuk kelas ambik exam...

Me, Lucy and Lily
(kenangan masa ikut Kursus keusahawanan dalam tahun 2007)..
masa tu memang bersemangat mau jadi usahawan..tapi memang I ada niat nak ceburi bidang ni dalam masa akan datang..tengah planning juga ni...


"...apa adek ambik gambar aku...malu eh hehe.."
ini lah boy..my bestfriend..sama study kat UiTM dulu..kira geng otai lah ni..teman istimewa dia, Elaine.. pun my best friend juga

Tengah buat exam..hanya tuhan je yang tahu betapa mengantuk dan lapar nya I huhu...tak sempat ambik breakfast..so after exam around 12 noon, kami cari makan..kawan2 sama keja boy pun ada join..nama mereka..Adi dan Mac...(memang best, kecoh dan sporting kawan2 boy ni..)..pas makan balik office..hari ni keja cam biasa..ambik cuti half day jak....memang sangat2 kemengantukan ni...(rasa2 kalau baring jak bole lelap terus..)..dah lah hujan lebat lagi tu..wahh...mun tido nyaman tu...

tengah2 buat entry ni..
10 minutes....lagi nak 8.30pm..
(EARTH HOUR)..
I dah awal2 tutup lampu..tapi laptop masi on..
(psssstttt..bole ka tu??...)
sekarang I dah dalam GELAP ni...hanya lampu laptop menyinari..

My sister Irene sms me..how my exam..I jawab..tembak2 soalan..ada kah dia cakap nanti adu kat mumy..(adeh nape lah ada adik cam ni hihi..)..dia sempat juga mengingatkan I tutup lampu.. jam 8.30 - 9.30..my mum pun ada sms..asking how the exam...jawapan from me, mesti lah jawapan standard.."exam ok.."..then, my mum sms lagi "........(luahan)......." after reading my mum sms..I rasa sedih..hmmm...I hope everything will be alright..sebab I percaya setiap masalah dan cabaran dalam hidup mesti ada jalannya dan ada hikmahnya..
Malam ni memang rasa mengantuk sangat2..pas buat entry ni nak tido awal ni..I miss my HOME so much...(feeling2 plak ni..kuang2..)..ni lah nikmat nya bila jauh dari family...mesti hati sentiasa rindu kat family....

Tadi kan ada satu soalan INSAK..rasa2 nya kan apa jawapan yang u all akan pilih...
Jika diberikan wang yang saya tidak tahu dari mana asalnya, saya akan...
(a) ambik dan simpan dulu
(b) ambik dan dermakan ke pusat kebajikan

2 comments:

Ms Tikot's said...

So...macam mana exam tu? Ok ka...Hopefully semuanya ok kan.

Ivy Metaga said...

ok jak lah..lain2 wokey..tapi bab math tu..memang kmk lembab hahaha..tak suka kira2 arrrr..dari kecik huhu...