Thursday, March 26, 2009

SpaQ 2 & Wajah-Wajah

Today last episode untuk drama bersiri SpaQ season 2, sebenarnya dulu tak pernah layan drama ni, SpaQ season 1 langsung tak pernah tengok pun..masa drama ni dah di pertengahan cerita macam best jak, last2 melekat sampai lah final episode hehe..apa lagi layaannnn.....i ada juga tengok kat laman2 web about this drama, ada yang complained tentang make-up tebal2 dan pakaian2 yang di pakai pelakon2 dalam drama ni sexy2 lah, yup memang i akur pakaian mereka sexy but i like it so much..sebab their dress cantik2 tu..biasa lah tu kalau dah drama tentang spa mesti lah kena buat pelakon dia nampak vogue and the vass kan...ending nya ok..tapi kan rasa2 nya mesti ada SpaQ season 3...sebab final episode cam tergantung sikit..(dapat rasa cam ada kesinambungan lah, yg ni ivy je yang pandai2 rasa kuang2..)


I suka... menyimpan apa2 aje gift yang telah di bagi ke, dihadiahkan ke, kena paksa bagi ke (teda lah sampai cam tu..)..dan yang sewaktu dengan nya lah..lebih2 lagi kalau hand made..lagi di hargai..sebab macam special edition jak tu..tiada dalam pasaran..lihat lah wajah2 ivy seperti yang digambarkan kawan2 ku ini...dulu office lama located dalam shopping mall sebelum pindah ke tempat baru, jadi anak2 tauke niu2 sebelah menyebelah suka datang main2 kat tempat keja, rasa2 nya masa tu office cam tadika plak..penuh jak dengan budak2 hari2..(tak tau lah kenapa budak2 kecik suka lepak2 sana..mungkin i cam kanak-kanak riang kot, tu lah i banyak little buddy..)

Dilukis oleh Kelly Kiu (masa tu umur baru je 9 tahun)

Dilukis oleh Pek Fung ( dia ni plak umur masa tu 10 tahun)

Dilukis oleh my friend Nick
(masa tu dia belum kawen lagi sekarang dah kawen , dah jadi bapa budak da..)


Macam mana....comel2 tak lukisan tu..(ada comel cam saya tak..jangan mare yer..angkat bakul sendiri ni..kalau sendiri tak angkat, sapa tolong mau angkat ha ha ha..)..tapi memang sampai sekarang kenangan 3 orang sekali melukis dan i plak dok jadi model diaorang tetap di ingati...


6 comments:

Anis Hayati said...

Dlm paper hari ni penulis skrip spa Q, rina khan ckp
dia x kisah utk smbung tulis skrip spa Q 3
agaknya adalah kot kesinambungannya

by the way, very the comel semua lukisan tu
hehehe =)

Willie said...

Isik pernah tengok SpaQ. Kiut juak lukisan budak tuh

Kelebar Malam said...

anak buah mek pun suka draw dak uncle aunty nya. kadang2 senyum kedirik bila nanggar drawing daknya..

Ivy Metaga said...

anis hayati:
oh kalau cam tu mesti ada sambung tu..sebab last2 tu kan julia pregnant..mst dalam spaQ 3, dia plak yg balas dendam kan kan..

wille:
thanks ya..singgah2 sini..org yg lukis tu pun kiut..org yang di lukis tu lagi kiut ha ha ha..

Kelebar malam:
auk budak2 suka draw..mek suka simpan2 draw yg diberi budak2..lak sidak besar mst tetak nangga lukisan sendiri masa kecik..

Shitsurei shimashita said...

bangga bila umah atok( belah my mama) di kg.puah, setapak jadi lokasi pengembaraan drama ni. Alah rumah yg papan warna kuning tu.

simpan drawing tu elok2, sentimental value wo..
ada bakat mcm auntie dia..bagus2 my little budy, jgn noty2 k. Mo buli auntie jgn lupa ajak uncle skali hahahahaha!!

Ivy Metaga said...

naga:
serius ka..biar betul ni rumah papan warna kuning tu atok yg punya..(uihh cam lah da jadi atok sy plak hihi..)..nanti spaQ3..suruh diaorg buat pergmbrn d rumah atok sy plak hehehe..
wah..wah..wah..nak buli yer..sy buli balik huargghx100 (kejam ni..=p)