Sunday, March 15, 2009

Boy in the Box..

Another monday hihi...so hari ni macam biasa jalan2 cari makan at everwin kopitiam, my little buddy pun ada datang today, tengok lah aksi dia dalam kotak...suka dok dalam kotak budak ni.. kalau bole semua kotak dalam office ni dia nak masuk..ala2 kereta da...lalu i ingat lagu masa kecik2 dulu..

Bapa ku pulang dari kota...
Bapa ku beli kan kereta....
kereta kecil warna merah..
boleh ku bawa ke sekolah..
(tapi my little buddy...keta dia keta kotak..kui kui kui...)
wahhh..lalu ingat zaman darjah 1 dulu, kalau cikgu suruh nyanyi..apa lagi bersemangat nyanyi.. walaupun pitching semua lari hahaha...

see..syok dia duduk dalam..siap bawa my CJ7 sekali...

ni masa umur dia 1 year old...

ahhh..memandangkan i jenis yang kurang minum...tiap2 pagi mesti i isi penuh botol ni, dan mesti habis kan before plg dari office...(disiplin tu..kuang2..tapi kadang2 pandai lupa plak..)

Fish Fillet mee..taste good..

i share with my little buddy..

Kueh Tiaw goreng with kerang...
my friend, hui ming makan ni..


So buat teman2 mulakan hari pertama dalam minggu ni dengan penuh ceria dan azam.. (uihh.. macam new year plak..azam2 ni..)..today feel not so well.. (badan dah rasa mula panas ni).. so not in the mood to do my work waaaaa...kesian my little buddy..i layan dia pun kejap2 jak...

6 comments:

helena's said...

fish fillet mee?tak penah makan pulak,sedap eaa??

Ivy Metaga said...

kmk pun baru cuba juga..sedap gak hihi..

Ken Cornellius said...

nang makan2 jak nya tok..heheheh.. mok juak try fish fillet mee..

Ivy Metaga said...

hihi..hidup mau makan ya..auk lak jalan2 cari makan dgn ivy huhu...

Shitsurei shimashita said...

hahahaha..jaga2 kalo little buddy nakal2, auntie ivy kurung dalam kotak..tp jgn lupa bikin lubang ti sesak dia.

Ivy Metaga said...

uihh..bukan setakat simpan...langsung post jak ke semenanjung, suruh naga ajar..jadi anak naga yg kuar api dari mulut tu huarrgh huargh..