Thursday, May 7, 2009

Work Of Art (Part 10) = Julie

Dalam my gallery untuk opening bagi bulan may, I telah mensekodengkan Miss Julie kite yang sentiasa senyum dan ceria hik hik, sila klik sini untuk si gadis yang manis.... sebab Julie suka warna pink, jadi sini I highlight kan few words with pink color special for Miss Julie...., ampunnnn... dan maaf sebab gambar sketch tu nampak blurrrr sikit...., ni hasil dari camera I yang tersangat lah canggih itu, camera hp je muahahahahaaaa..., I ucapkan TQ banyak2 kat hp sony I tu, kerana banyak berjasa dalam part2 ambik gambar dari proses melukis sampailah ke final touch dan zoom zoom....

70% completed

FINAL touch

ZOOOOMMMMM......

Da Sista

Julie & Sister

I pilih pic ni sebab Julie dan kakak nya nampak bahagia dan ceria2 gitu, so loving hi hi, betul kan Julie, bila tengok pic nih macam I dengan my sister Irene lah plak
"Ohhhhh.... Julie kamek dah tunaikan pesanan penaja, sorry terlewat sikit hahaha.."


28 comments:

BeMiE said...

saper yang lukis ni..? cantik...

kuku.gadong said...

omgggg ivyyyyyyyyyyyyy. sama lalu !!!!!! especially julie's sister omgggggggggg talented lalu ehhh

joegrimjow said...

bilew nak lukis gambo ku ni??
huhu

jUe said...

wahhhh sapa yang lukis.....awak ker ivy?????...lukis kan gambar saya sekali.....bleh?????

Ivy Metaga said...

Bemie:
hai bieme tq yer singgah sini, sapa yg lukis, I pun tak tau hahaha..

kuku.gadong:
halooo..kukuuuuuu gadong hik hik

jogrimjow:
loh...tgu nt sy sekodeng gambo2 joe huhu

Jue:
aah anak sapa yg lukis ni yer hahahaha, bole2 tapi kena tgu.....

~Cinta Cukulet~ said...

ivy. satu hari nanti boleh bukak galeri la :D

am-rie said...

rupanya ivy ada bakat jadi pelukis tersohor..
terror melukis rupanya..hehe
lukisan memang sama dengan picture..
banyak permintaan..
kena tunggu turnla camtok.. hehe

Khairul Antasha said...

polah pic kmk mcm ya juak leh sik Ivy... huhu..mek suka nangga pic ya..nang kacak..huhuhu

Ivy Metaga said...

cukulet:
hihi..nanti cukulet jadi model sy mau ka =)

am-rie:
tq am-rie...hehe..tgu turn mau di sekodeng ya ngeee..

khairul antasha:
tq antasha, wokey..tgu kmk datang sekodeng ktk kelak haha..

eiza in the house.. said...

hai ivy,
cantik tau u lukis..
bebila nanti lukis pic eiza lak yer :)

[h]einsen said...

wah wah wah..nice work! keep it up!

Encik Azizan said...

cantik sungguh cantik,
macam minah rempit..
hahaha.pntun xleh blah..

ivy,
turn zizan ble plk?
hehe

Ivy Metaga said...

eiza, einsen & zizan TQ so much...nanti2 sy sekodeng eiza dan zizan yer...
jap jap jap..mo ambik teropong dulu hahaha..

cik nana~ said...

cantiknyeeee lukisan tu. kalau i yang lukis, gambar orang lidi pun tak cantik. ahahhahaha....

good job!

Shitsurei shimashita said...

wah...ivy u r so marvellous lah.
nie yg tak sabar nak upload pict2 maut nie..hehehehe!!

apa kabar dear? ada kemajuan tak?

Ivy Metaga said...

cik nana:
TQ nana, gambar org lidi pun chantek tu hehe..

nagaperang:
ooo....kalo cam tu, wajib mo upload yg maut2 tu, nt sy kena pakai spek hitam tgk hahaha

sihat naga cam biasa, perkembangan macam biasa jak huhu, kalo pasal ujian ari tu, sy gagal dgn jaya nya hahaha..rezeki tak do nak buat cam no erk..

~me memory land~ said...

OHMY GOOOOOSHHHHHHHH!!!ITZ AWESOME IVY..terharu indah kamek...tank u1000x. IM LOVING IT.LOVE YAH!!!xD

Ms Tikot's said...

Ivy memang terror melukis.... i suka.

Ivy Metaga said...

julie:
u happy...im happy tooo..., cayang kamooo hik hik..

mstikot:
u suka, i pun suka, waaaahhh..cayang kamoo juga hehe..

green said...

very3..nice...
puji ikhlas ni..

xuen adyla said...

wow u have such big talent in u

i drop by from misc jc blog

it looks like it already been photostat

my goodness so much talent

wish u success in other day to come

Ivy Metaga said...

green:
Tq..sy menghargainya..=)

xuen adyla:
Tq singgah di sini & for ur sweet wish..=)

MCM said...

Wah, nice n big talent la you...tabek spring for you yah hehe

Ivy Metaga said...

MCM:
TQ ya for dropping by..u welcome, nanti sy dtg jengok blog u hihi...

ღ lyne ღ said...

u drew the picture?? u yang lukis?? kamoo??
sgt hebat~!!.. i bute art.. one day ill post an entry on my art.. gile buruk.. dr kecik smpi sekang, ape i lukis sama je.. no development at all. memalukan sungguh~

Ivy Metaga said...

lyne:
TQ lyne...kalo cam tu lyne postkan entry art tu, tapi takpe apa2 yg kita lukis bernilai tu..

kalo buruk., sy tetap mau lukisan lyne hihi...serius nih..

dariremus said...

nice pic and drawings!

Ivy Metaga said...

dariremus:
tq ya dariremus...=)