Thursday, May 14, 2009

Ku Ingin tido lena

Saya Budak Baik

Dulu2 kalau masa cuti2 sekolah mesti I dengan kazen2 bersemangat nak pulang ke kampung Daun di Singgai (my mum kampung), sebab nak tolong nenek dan datuk, sebab masa tu seronok ramai2 balik kampung, dan sebab paling utama ialah dapat upah hahahaha.....

Paling best kalau malam2 kami suka tido ramai2, kerana bilangan kami yang ramai macam askar2 kecil yang nak berperang, maka semua tilam diletak berdekatan antara satu sama lain diatas lantai.....

Jadi dalam tido ramai2 ni.. ada baik, ada buruk nya, yang baiknya, sebelum tido mesti bising dengan cerita masing2, kalau time2 hujan walaupun sejuk2 mesti rasa berhaba sebab semua orang tido berhimpit2....

yang buruknya, kalau ada yang tido.... adohhhhh..., tak tau macam mana mau cakap, kalo bole satu tilam bersaiz queen size tu dia bole control sorang2...

Dalam banyak2 kami ni, ada seorang kazen I ni, nama nya akan di rahsiakan, nanti kalo dia baca entry nih, mengamuk baru padan muka I hahahaa..., tapi tak pe ni cerita kami masih kanak2 riang, belum jadi anak dara lagi ngeeeeee...., jadi tak yah malu.., I kasi nama dia Britney spears jak lah huhu... lagipun Britney tak tahu bahawa dia jadi mangsa dalam kisah ni...

Kisah Britney spears macam ni, kalo dia dah lena tido, tengah2 malam mula lah pergerakan dia buat pusingan jam, ntah apa mimpi dia tiap2 malam, tiap kali bergerak, dia mula berpusing, kira mula2 kepala sama2 di bantal, tengah2 malam kaki dia pula yang kat muka kami yang lain ni.., macam orang belajar bersilat jak britney ni tido....

Jadi, satu malam ni, sebab dah tak tahan selalu terbangun tengah2 malam, I dengan sorang lagi kazen plan mau tarik tilam yang britney baring jauh sikit dari tilam yang lain, memang kelakar lah masa tu, bayangkan tengah Britney syok tido, kami perlahan tarik2 tilam dia,

kami tarik sikit..... stop... tengok Britney senyap....
tarik lagi sikit.... stop lagi.. tengok Britney lagi syok bermimpi...
tarik sekali lagi.... tiba2 si Britney bergerak mengubah posisi, kami dua terus melompat ke tilam dan baring terus hahhahaha..., macam pencuri....

bila Britney senyap lagi, kami dua tarik lagi dengan sepenuh tenaga...., bila dah puas dengan jarak jauh tilam2 tu, maka senyuman jelas terpancar diwajah, memang sah tido lena lah kami malam tu...

Tapi keesokan pagi...., masa makan pagi di dapur.... Britney bertanya

"kenapa tilam saya jauh kat tepi dinding pagi tadi ahhh...???",

I dengan sorang lagi kazen tu.... dua2 geleng kepala jak, buat2 muka budak paling baik punya...., sambil tunduk sebab tau sapa punya keja....

"tak tau tak tau...."

bila Britney berlalu......

kami berdua saling berpandang........ senyum budak jahat jelas kelihatan di wajah... sampai sekarang perkara ini masih lagi jadi rahsia antara kami berdua hahaha....

p/s: ok lah teman2, hope u semua enjoy kisah realiti hidup I, pengalaman yang pahit, manis, masin, masam, hitam, putih adalah warna2 kehidupan...., esok dah weekend korang mau buat apa tu..., kalo mo p mana2, saya nak ikottttttt!!!!!!!... ngeeeee....

22 comments:

-Si PiccoPicca- said...

hehehehe..luculah...
memang bez tido dengan kazen-kazen
macam2 kenangan manis....
huhuhu..tak sabar rasanya, mahu pulang kampung nih...

cik nana~ said...

saya sama macam si britney tu. jaga2 la orang yang tido dengan saya. kene tumbuk pun penah. :)

Ivy Metaga said...

piccopicca:
mmg best ramai2 tido, tapi dah besar2 nih tak ada lagi tido ramai2, masing2 sibuk dgn keja
wahhh..best lah picco plg kpg..mo gawai kan..

cik nana:
wahhh..kalo cam tu, sy tak nak tido dgn nana lah, nt bgun pagi mata lebam hehehe..

nana pernah tak ada yg mata lebam kena tumbuk oleh nana =)

[h]einsen said...

hehe..samala..mun sllu balit kpg sllu tdo beramai2 di living room heheh..best2..

Khairul Antasha said...

best aih...time raya biasanya kmk org akan tido rami2 di living room..kazen & uncle2 suma jenis kuat berloyar..smpe kul 1 pagi sik terasa masa..hehehe

xuen adyla said...

hahhahah pesanan akhir yang xboleh blah

xuen pg skolah

jomlah

Ivy Metaga said...

einsen & kahairul antasha:
memang best kan...mun sebelum tido ya nang bising jak, sekali dah tido semua senyap kan..tapi dah besar2 tok sik ada gik peluang mo tido rami2 huhu..

xuen adyla:
itu pesanan wajib kata2 si penaja hahaha..

apa mo ke sekolah...ohh tidakkkkk..
tak nak ikot xuen, xuen g lah sorang2 hahahaa...

Willie said...

Hehehe...just like my son britney tuh, Tido asyik pusing pusing. Nasib baik tak berdengkur atau kencing malam. Hehehe

helena's said...

ahahah tido lasak la tu...haih..

mesti cun kazen ivy..britney tu..hehe

Ivy Metaga said...

willie:
kenapa budak2 suka tido pusing2 kan, mst mimpi bersilat kali hehehe..
ya kalo tak kencing much better =)

helena:
uihhhh...cunnnn..meletop..meletop..cikhel hahaa

ღ lyne ღ said...

syok jer tido ramai2 masa kecik..

masa besar?? hahah sure ngamuk kalaw suh tido himpit2..

hahahah~

Ms Tikot said...

Woh... itu britney memang tido suka pusing2, mcm saya. siapa tido sebelah habis kena tendang. Hehehe.

Mohd Ariff said...

esok.. mcm biasa maen pondok-pondok! yeay!
nak ikut? hehe

Ivy Metaga said...

lyne:
hahaha..aah besar2 badan suma dah besar, kalo himpit pengsan nanti =)

mstikot:
yohhhh...kmk sik mok tido ngan ktk hahahaha..

mohd ariff:
tq yer singgah kat sini, nt sy jengok blog u,
hahaha..main pondok2 erk..bole bole...
loh dulu main pondok2 tak pernah tak buat =)

~Cinta Cukulet~ said...

ha...gitau si britney..nakal tau ivy nih hehe

green said...

uhuu..kecik2 pn tdo ramai2 lepas tgk tv sama2..
dulu laa..
heee~

Ivy Metaga said...

cukulet & green:
hahaha..jom lah tido ramai2 nakkkk???

Encik Azizan said...

agak menarik, same mcm kisah zizan..tp kat hostel..

klu nak taw ksh ni lg dasyat..ktorg angkat letak kat basketball trus bermandikan embun kwn tu tdo..sampai ke pg x jaga..haha

zizan nak g toilet..jom la..muakaka

Felicia F. Ramzi said...

funny..britney is like my nephew..mun tido, queen size nya sorang mpun..berpusing2 terlentang..hahaha
*Ivy nakal masa kecik hooo

joegrimjow said...

xmo masuk contest kew?

MaMaQaYPo FaMiLy said...

mmg NAKAL... anak siapa ni???

Ivy Metaga said...

azizan:
yohhh..kesian lah kawan zizan tu...., tapi bole tahan juga dia tak bangun2 hahahah..
mmg kebal lah kulit kwn2 zizan tu huhu..
berapa no. tepon kwn zizan tu nt sy adu kat dia hahaha

felicia:
nakal tahap gaban, kmk ntah lah suka kaco org no.1 hahaha.

joegrimjow:
nak nak...nanti sy akan umumkan yg sy nak masuk contest tu yer..joe..

mama:
ntah lah anak sapa lah ni...aaa..mama kecik2 pun nakal yer kat sekolah hahaha..