Sunday, May 24, 2009

Hot Hot Sunday

Hari ni I ada appointment with my friend, bukan dating lah hahaha....., kalau ada teman2 yang terlepas entry yang sebelumnya sila rajin2 klik sini yer, Tepat jam 10 pagi, I sampai di Nardia Laboratory Centre kerana ada appointment jam 10 pagi untuk facial treatment dengan kawan yang keja di centre ni, Di sambut dengan senyuman mesra oleh my friend Miss Linda Chin, alamak tak sempat ambik gambar dengan dia tadi, a beautiful young lady...
lama dah tak memanjakan diri, lepas facial treatment selama 2 jam 30 min... memang rasa freshhh!!!...., rasa bersih, licin dan berseri2 wajah.... TQ Linda....

Ni I tengah menunggu mask yang dah disapukan diwajah....

Aaaaaa...wajah selepas facial, berseri2 kan, tapi kemerahan2 sikit kena picit2 huhu

Dalam jam 12.30 tgh, I turun ke pasar, cuaca sangat lah panas dan seperti biasa sangat lah ramai orang turun pasar, hmmmm...... dunno where to go tapi misi utama adalah nak beli contact lenses dan juga white or cream color high heel, aaaaa..... kenapa I kena belikan 2 benda ni, errrr..... tak bole cakap, sebab minggu depan I nak kawen hahahaha...., teman2 percaya ka berita palsu ni hehehe..., so I plan ke Premier Departmental Store bersebelahan dengan Hotel Premier, mula2 singgah di kedai menjual barangan tradisional, pusing2 dan akhirnya I beli Sling bag yang comel...

I beli sling bag ni, comel dan good value, RM10.90

Pusing2, cari2, cuba2, hmmm..... tak ada yang berkenan di hati, jadi I ambik keputusan nak beli white or cream high heels tu masa pulang di Kuching nanti....

I suka bahagian ni, perfume corner....., I ni big fan CK perfume

I beli contact lenses di sini, Vision Care Shop, sebenarnya I tak berapa suka memakai contact lenses, lebih selesa memakai cermin mata, kalo pakai cermin mata lagi comel kan hahahaha, pesanan buat teman blogger Lyne, sila jgn senyum ayat2 comel ni....., tapi kena beli juga semata2 untuk "hari itu", hari apa...., itu I tak tau lalalalaaaa...., sebab tu I beli yang hanya dipakai only for a month...., RM15.00 for both left and right


I lupa watsons ada jual pencuci contact lenses tu, sini I bole beli for RM4.00 jak, tapi dah beli kat kedai Vision Care tu for RM17.00 huhu.....
^
^
^
^
dalam jam 2 petang I pulang.....
^
^
^
^
letih, penat,happy, sakit tekak dan HOT HOT sunday...... BYE BYE!!!!!....

32 comments:

joegrimjow said...

wawaa
solek2 plak yek
gud2

Ivy Metaga said...

joegrimjow:
bukan solek2 tapi cuci2 muka hahahahaha...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

buat facial ek? MaMa pun penah gak buat guna Produk Nardia ni twice.. pastu pregnant kan si Achik, terus STOP smpai skrg... huhuhuhu

khaLifah feDi said...

emm..penat berjln upernya..!!!

ehem3 poket penat tak?

nadxoxo said...

ooo ni la 'dating' nye ye :P

bes kan memanjakan diri? hehe. nad xpenah pegi facial atau spa atau yg sewaktu dengannya pun~ sudi banje? :P

ubek said...

you like ck huh.hehehe....i like any hugo and any dunhill.hehehe..hope one day all of it are in my collection

DilOt said...

dilot tak suke pakai contact lenses...

1st time pakai..amik mase stgh jam++..haha...mr.molar dilot dh membebel2...last2 die jalan2 je kat kedai luar tu..hampeh betui....

mr_kay said...

kay pnh wat facial gn mmbr2 kay..
tp kay sorg je xmnjerit..
mmbr2 len sume mnjerit..eheheh.....

Ivy Metaga said...

mamaqaypo:
kalo cam tu apa kata mama kita g facial lagi hihi..sy pun dah lama tak pegi mama, hari ni ada hati nak manja2 kan diri hehehe

kf:
penat sebab hari yang panas...
hahaha...poket pun penat dan meraung2 kf hihi..

nadxoxo:
aah ni lah dating tu..aaaa...surprise hihi, best kalo sekali sekala tu...
jom lah nad kita g nak nak..=)

ubek:
ya ...kmk dah ada few CK perfume collection, mmg minat dari dulu hehehe...
oooo..hugo mmg sesuai utk lelaki, sb bau nya kuat, tapi CK pun best juak for men ya koh....

Ivy Metaga said...

dilot:
hah dilot sama lah kita, ni second time sy beli, dulu mula2 sampaikan pekeja dalam kedai tu naik letih tgu sy cuba pakai contact lense tu hahaha..ni beli pun ada sebab huhu

mr.kay:
hahaha..mst jerit2 part kena picit jerawat bahagian mulut dan hidungkan, kat situ sampai kuar2 air mata...
sy tak jerit, kuarkan air mata je hehehe

xuen adyla said...

merajuk xbawa xuen sekali

I am ELLY said...

chumell lagi.. ahahah~!!
wat facial?? nice.. i want also la :)

-lyne-

I am ELLY said...

lupe plak..
i jeles~!!
ngeee :)

p/s:ivy mmg cute.. especially after she the facial done.. lalala :)

-lyne-

Monkey D Luffy said...

aku nak buat facial blh?

Ivy Metaga said...

xuen:
alamak xuen jgn lah merajuk...kuci..kuci hota hey hihi...lain kali kita g sama k..

lyne:
jom2 lyne...
wahhhh..cayang kamoooo lyne..comel yer hihi..kembang hidung dah ni aaaaa...

monkey d luffy:
bole..aaa..jom lah, tapi jgn jerit2 bila time2 picit jerawat tu yer hhahahaha...

syah said...

bagus2.. untuk kesihatan diri..

~Cinta Cukulet~ said...

hari apa tu yg special sangat? errmm kalau bukan kawen, tunang kot? hahaa

bee said...

hhahahah..lucu bce 1st komenter..solek2 muke..kesian..org laki mane tau..facial la..tp b x penah buat..bgus2..jge muka...

Ivy Metaga said...

syah:
hi hi..tau juga shah yer..

cukulet:
wah wah wah...errrr..tak bole cakap psstttt...kasik coklat baru cakap hahahaha...

bee:
aah...dia paling awal comment, tapi...huhu, solek2 plak kata nyer, ciannnnn...hihi..
aah jaga muka bila da berumur ni opssss...salah2 masi mude belia lagi hahahaha

Willie said...

Wah! Pergi facial...naper diorang tak buat facial utk lelaki? KEjam eh!

So..your perfume semua CK lah? His! Kaya nya engkau...aku ni gi Avon jer...Uwaaaaa...

helena's said...

Hot Hot sunday...sunday saya pon hot..hehe

lama tak buat facial..

Ivy Metaga said...

willie:
ada..ada..laki pun boleh facial juak hehehe, tiada sempadan yerrrr...
beli sekali tapi lama pakai aaaa...errr..mahal tapi berbaloi dan puas hiiii....
sekarang kalo beli online ada juga harga lebih murah dari pasaran...suka kumpul yg small2 bottle hihi..avon pun besttt..wangiii...=)

helena:
jom lah cikhel kite buat facial =)

cik nana~ said...

lamanye la tak gi buat facial.
muka dah berkerak nih... ;)

Ivy Metaga said...

cik nana:
hehehe...nana ni bah lucu, muka berkerak adehhhh...

pink_butterfly said...

lama suda nda bwat facial...

jom g facial ivy..

.:kiwi-buLan:. said...

wat facial upenye..
ingat watpe td..
siap soping lg tu

Mohd Ariff said...

ivy beli apa untuk kami?

f.i.e.z.a said...

lamak dah sik facial eh.berkerak dah muka tok.hehehe

SuFy said...

wahh..hehe..sufy pon akn g facial muka sekali sebulan especially pas gaji..hek3..yala, mesti jg muka kan..hek3..

*gud2

Ivy Metaga said...

rama2, kiwi bulan, fieza & sufy:
jom..jom kita ramai2 g facial mo...hihi

ariff:
teda apa2 hahaha....

* cabut lariiiiii....

Si Pari2 Kecil said...

puuhhhyooo!!! cik ivy!! sioknya...jenjalan!! tpi!! arrgghh...napa ndak ajak pari2...waiinahh..mo jgak merasa terapi tu.....huk3

Ivy Metaga said...

pari2:
siokkk..hehehe..jom lah jenjalan mo ka...