Sunday, May 3, 2009

Win Cave

Hari sabtu lepas, my mum, sister Irene and me pergi ke Win Cave atau juga di kenali sebagai Gua Angin, lama dah tak pergi sini, sebenarnya tak plan juga nak ke sini sebab my mum dah plan nak pulang kampung, tapi memandangkan hari tu, cuaca sangat lah PANAS PANAS PANAS...., I ajak mumy pegi mandi2 dulu sebelum pulang ke kampung, jadi dalam jam 1 lebih kami bertolak dari rumah, sempat lagi singgah di pasar Bau sebab Gua Angin tak jauh dari pasar Bau, sampai di sana lebih kurang dalam jam 2 lebih, (mesti teman2 dari negeri2 lain hairan kan napa nama pasar tu pasar Bau, I pun tak tau, mungkin tempat ni ada bau- bauan yang tersendiri, lain kali I risik2, tanya2 yer hihi...), memang sangat lah panas cuaca hari tu, sampai kan I suruh mumy buka jak tingkap keta, tak payah pakai aircond sebab lebih berangin walaupun my mum tak setuju sebab jalan berdebu2, di pasar Bau, I dan sis Irene beli sedikit makanan ringan, masa tu I nampak seorang wanita yang sedikit berumur tapi tak juga tua sangat, kesian tengok dia, dia jalan2 tanpa selipar atau sepatu sambil memegang plastik kecil yang berisi tin2 kosong, tersentuh hati I tengok, ingatkan lepas habis bayar barang2 di kaunter, I nak bagi sedikit makanan dan minuman untuk wanita tu, tapi dia dah tak kelihatan, hampa rasa di dalam hati, sempat lagi dalam hati mengucapkan syukur akan kehidupan yang baik yang di lalui sepanjang hidup ini......

here few pasar bau pics yang sempat I snap dari keta hahaha..., memang dah lama tak singgah di pasar Bau ni....

Lepas tu, kami terus menuju ke tempat yang di tuju, gua angin, mandi di sini percuma, tak perlu bayar untuk masuk ke kawasan ini, percaya ka tidak dari dulu sampai lah sekarang I blom pernah lagi masuk menjengok dalam gua angin, datang sini hanya untuk bermandi-manda je huhu......, lain kali I mesti masuk jengok dalam gua tu, masa kami sampai tak ramai juga orang datang, beberapa family yang datang beriadah, membawa anak2 kecil bermandi-manda, ada juga anak-anak muda yang panggang2, buat I telan air liur jak muahahahaha...., sapa suruh sekodeng orang masak2 kan...., mumy tak mandi, dia relax jak, sooooo...apa lagi I dengan sis Irene dengan tak sabar nya turun ke sungai....dussssshhhhhhh..., tapi yang tak best, air sungai tu cetek jak, jadi tak bole berenang huhu, duduk berendam jak, tapi nyaman sebab sejukkkk... ,rasa2 nya baru 30 min jak kami dua berendam sebab mumy pesan tak bole lewat nak pulang kampung lagi...., walaupun tak dapat berenang tapi puas hati sebab dapat berendam..., rasa2 nya lama dah tak berendam dalam sungai huhu......, here few pics, do enjoy ya...

Senyum seorang budak yang dah puas berendam ngeeeee.....

ok bye-bye...peace!!!!...

Dalam jam 3, kami mula menuju ke destinasi yang seterusnya......, BALIK KAMPUNG!!!!

ni pemandangan dalam kawasan kampung Singgai, dalam perjalanan menuju ke rumah nenek, next entry I akan story2 perjalanan tu yer

Esok dah nak keja, masa buat entry nih pun dah di sibu, dah beberapa hari cuti rasa lemah jak badan mau turun keja muahahahaha..... nak cuti lagiiiiiii.... (ewahhh2.... Ivy jgn malas2, ni peringatan untuk diri sendiri hik hik..)


25 comments:

joegrimjow said...

aiyokk
jalan lagi
pix sexy
lalala~
awauuuu

Ivy Metaga said...

joegrimjow:
joe jalan jgn tak jalan...auwwwww...hik hik hik

farah.loren said...

ahaaa. nang puas lahhh cutiii tok ooh! mcm2 jak di polah

MaMaQaYPo FaMiLy said...

waaa... suka dia leh berendam!! Abis kejang urat sendi nanti!! heheheheheh.....

(mama x suka air terjun @ laut.. FOBIA)

fahmi latiff said...

ivy... berendam yer tak sejuk ker..?

gua angin...
seronoknyer .... ZooooM malaysia

:)

Ivy Metaga said...

farah loren:
aukkk..puas farah sampe lelah, rasa malas mo turun keja dah hehe..

mamaqaypo:
sukeeeee mama, nape fobia mama??

fahmilatiff:
haha..nyaman sebab hari sgt lah panas, kalo bole nak berendam lama lagi haha...
jom fahmi jalan2 di sarawak...
=)

Encik Azizan said...

jln2 cari mkn...bez..ngee

am-rie said...

akhirnya, ivy dapat gak berendam..hehe..
eh salah..ngee..
walaupun sik dapat berenang tapi berendam pun ok..sejuk..
tgu jak entry kat air terjun lak..hehe
best..

Ivy Metaga said...

azizan:
zizan betul tu, kalo jalan2 cari makan mmg besttt, lama dah sy tak jalan2 cari makan huhu..

am-rie:
hehe..yahoooo..berendam pun jadi lah huhu, auk kmk tgu jak, mst besttt ya...

helena's said...

ivy~seksi kaki..hhehe lame gile cikhel tak berendam la kan,,tgk ivy cam best jek..mau pergi juak!

Ivy Metaga said...

helena:
kalo cam tu jom berendam cikhel..besttt..kalo hari panas huhu

~Cinta Cukulet~ said...

owhh...bestnya dapat berendam...main air..syoknyaa.

Ivy Metaga said...

cinta cukulet:
apa lagi cukulet, mari berendam sama2 muahahaha...

P3tani is my nama said...

wah bestnnyer...

ubek said...

xpernah lagi pegi sini.in kch,if we go mandi sungai biasanya sungai cina la.if not,my aunt's kebun.hahaha....

Ivy Metaga said...

petani:
bah apa lagi petani terjun dan berendam lah yer...=p

ubek:
so u should come here ubek, hahaha..so good ur aunt kebun ada sungai hihi..

ubek said...

yeh...hehehe...somewhere in kota semarahan.but the river is not that nice la.sometime me and my cousin use working at the kebun as a ticket to go mandi and bbq.hahaha

cik nana~ said...

hi ivy... wah seronoknye mandi2
dah lama tak mandi kat air terjun
last mandi air terjun time study dulu

Ivy Metaga said...

ubek:
oooo..kota samarahan, kpg u kat sana ka, hahaha best nya..sure ur aunty pun happy ada anak buah yang rajin keja di kebun haha..

cik nana:
alooo..cik nana, seronok sgt2 hihi...tapi sg tu tak ada air terjun huhu...kalo ada air terjun besttt lagi kan...

bee said...

beshnyer dierrrrr....x ajk pon

Ivy Metaga said...

bee:
hik hik..lah lupa pula ajak bee, lain kali sy ajak bee lah, kita terjun ramai2 dalam sungai..dusssssshhhhhh...=)

SyFazidawaty said...

wind cave ada tempat mandik juak ka?harus ya mek g survey! =D

Ivy Metaga said...

syfazidawaty:
auk ada, harus ktk g survey, lagipun sik jauh juak dari pasar bau...
survey jgn tak survey hehehe..

ubek said...

kpg bukan kat kota samarahan la.hehehe...tapi selalu pegi kch jk.hehehe...no actually, the aunt so rugi have son and nephews like us.because she have to buy all the bbq thing so that we want to work and that cost her at least 100 of ringgit.hahahaha!

Ivy Metaga said...

ubek:
waaaa...buli aunty ooooo....