Monday, May 11, 2009

Halo di ketiak

Semalam lepas lunch, I dengan kawan sama keja, Hui Ming, singgah lah di kedai kek yang berdekatan sebab dia nak buat tempahan kek khas untuk birthday hubby tercinta pada hari jumaat ini....
Mula2 dia plan nak buat kek tu berbentuk bola sepak, jadi dia pinjam my hp sebab dalam hp I ada gambar2 contoh kek yang berbentuk bola, minggu lepas, sempat kami dua sekodeng2 dalam laman web contoh2 kek berbentuk bola, sangat lah banyak dan snap2 few yang interesting...
Last2 tak jadi plak plan dia sebab tukang kek tu cakap kena simpan banyak cream dan kawan I ni tak suka cream yang banyak, so plan mau buat kek bola sepak cancel, dia akhirnya tempah kek berbentuk Love.... hmmm....so sweettt...
Lepas tempah, kami beli sedikit roti nak bawa balik makan kat office, sampai lah depan pintu office, my friend tanya...........

"Ivy, ehhh....mana hp kamu leh..., alamak mungkin masih di kedai kek oooo,"

I raba2 poket2 seluar, tak ada lah plak,

"ya lah, mungkin masih disana lah..." I jawab dengan selambanya...

yang hairan nya boleh selamba jak I masa tu, sebab selalu dulu2 kalau I tak tahu mana I letak hp, mesti dah terover nervous, mesti jantung I berdegup dengan cepat, macam baru lari 100m, macam orang baru jatuh cinta hahahaha............ terbalik lah pula sebab my friend, Hui Ming yang terlebih2 nervous....

"eh, saya pegi sana ambik lah oooo...." my friend tergesa2 turun tangga nak balik ke kedai kek tu....

ehhhh..tunggu!!!!!!"....I panggil my friend, nasib baik sempat panggil dia

masa tu I rasa lain macam je kat ketiak I..... thennnnn......

I terus ketawa....sambil tunjuk hp

"hui ming hp sy sini lah....",

Hairan juga yer macam mana bole tak perasan hp yang I kepit kat ketiak sendiri muahahahahaa.... oh tidakkkk..... apa kah ketiak ku kebal...

percuma mendapat cubitan maut dari my friend huhu...

"aiya kasi orang nervous saja kamu nih....", my friend pun ketawa sekali...

Tapi serius......., I memang betul2 tak perasan yang I kepit hp tu kat ketiak, macam mana bole tak ada rasa yer hik hik.... mungkin masa tu sebelah tangan I pegang plastik yang berisi roti, dan sebelah lagi pegang kunci2 pintu office, tangan pun terkepit2 hahahaha....

p/s: hmmm..teman2 sila2 kepitkan hp2 anda diketiak ok... dijamin selamat.... ngeeeee....., kalau jatuh itu I tak tau lalalalala....

48 comments:

helena's said...

hahaha..camano leh jadik camtu..lupe la pulak..haha ketiak kebal tu..

fahmi latiff said...

hahahaha.... kepit jangan tak kepit... :)

Khairul Antasha said...

haha..tetak sorang mek macam entry ktk tok..sik sedar hp kt ketiak..hahahaha...

Felicia F. Ramzi said...

hahahaha..lucu! boleh indah lupak hp dingkah kat ketiak!..

Audrey Alexandria said...

hehehehe..
lawak betol lah enteri sis nih...
sakit perut ketawa...

khaLifah feDi said...

emm...hp brand ape tue yg bolih dikepit diketiak cik ivy!!!

psst: 6ti cik ivy amik award kat blog kf ea..
ok hapy nice day n smiles always frenz..:)

Ivy Metaga said...

helena:
aah cikhel, serius hp tu tak da rasa2 apa2 je terkepit2 diketiak huhu

fahmilatiff:
hahaha..alololo...fahmi =)

khairul antasha:
hehehe...adehhh..auk mmg sik sedar, kmk heran juak cam ne sik ada rasa kat ketiak, ya lah kali kmk sik nervous duhal hahaha..

felicia:
auk..mmg sik perasan hp ya koh....aihh sik mo gik kmk kepit diketiak hahaha..

audrey:
hahaha...ala..sis picco ni ketawa kan kmk huhu, kmk tutup muka dalam baldi lok hahahahaaaa...

Ivy Metaga said...

khalifah fedi:
semestinya hp sony hahaha...nasib tak simpan vibrate, kalo simpan vibrate kan dapat rasa kot hahahaaa...

tq kf nanti sy ambek bintang fofular ku itu muahahahahaa...

xuen adyla said...

hahha letak ketiak?
ok lagi kut tu
xuen pernah lihat orang letak dalam bra..
urg memang gelak habis

Dana Telco said...

ada ada saja.

Ivy Metaga said...

xuen:
apa..dalam bra..hihi....nih sy nak imagine jap hehehe..
kepit di ketiak xuen...mmg tak perasan hik hik..

dana:
hik hik dana....=)

Yanie said...

bley plak lupe yg hp ltak kt ketiak eh...hu3...lawak lh...

cik nana~ said...

nanti suruh ketiak jawab fon ek... heheheh....
tu namanye kan, umur dah meningkat. lupe banyak benda. hahahhahah... jangan marah ivy!

kuku.gadong said...

gega gega jak lah keteyak!! ahahahahah leput eh.

~Cinta Cukulet~ said...

hahahaa...kepit kat ketiak lak..masam la bau hp tu hahaha :P

Ivy Metaga said...

yanie:
hahaha...tu lah yanie, betul2 tak perasan hp di ketiak, macam tak ada feel jak hp tu di ketiak huhu..

cik nana:
hahaha..kalo ketiak jawap, berdiri semua bulu2 ketiak nana...jangannnn..hihi..
aah..umur dah tua nih...pelupa ayoyoyoooo, takpe yg penting maintain chomel ngeeee..

kuku.gadong:
hahaha..farahhhh..nasib sik simpan vibrate, mun simpan vibrate kan ke gegar2 ya huhu..

cukulet:
hehehe....eehhh ehh..ketiak sy wangi cukulet, ada pake rexona no sweat muahahahahaaa..
mo cium bau itu hp ka cukulet, bau macam coklat hahaha..

[h]einsen said...

seingat kmk la, benda ya bernama "handphone", bkn "arm pit phone"..sila baca balit user manual hp ya k..hehehe..

Ivy Metaga said...

einsen:
hahahaha...alaaaa..sik sempat baca manual hp ya, arm pit phone ok juak oooo...ngeeee..=p

MaMaQaYPo FaMiLy said...

mesti WANGI kan HP tu skrg? eerrr... Sowie... gurau jer!! hihikkk

Audrey Alexandria said...

aihh...tutup muka makey baldi indah..heheheheehe, tutup makey tangan pun dah cukup..hehehehe

DilOt said...

haha..ivy2,,,sabau jela..

green said...

kepit kat situ ye...
hik2...
simpan dlm kocek je laa...

McM said...

Hahah,teringat aku pulak lagi lah bodoh cerita aku...apabila aku tercari Hp aku kat bilik kawan aku waktu kursus hari tu, kawan aku tu pun turut cari...sebab aku lepak kat bilik dia sblm tu, sambil aku dan kwn aku tu cari hpn aku tu, isteri aku kol aku...cari punya cari hpn aku tu tak jumpa2...pas tu bini aku tamat dah kol...teiiiiiii!!!....rupa2 rupanya hpn yg kami cari tu aku tengah pakai kol bini aku...eleh bongok betol....kawan aku tu pon ketawa...koz dia pun tak perasan...haha kurang libih jugak ngan cite si ivy ni bah hahaha

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiiii

Adakah Hp itu akan mengeluarkan Bau yang aseeeem hehehehehehehh

Kelebar Malam said...

kah..kah..kah..imagin jak mun ngepit urg...camney jak kah rupanya....eeeee....super ketiak gurl...kah..kah..kah...

Encik Azizan said...

boleh di cuba nih..tp klau katuh naya la..semua ad kt hp..
huuu

miz fieza said...

hahah kelakar betul..blh plak tinggal hpn kat ketiak hehehe....

tulah sebb org bg tali panjang ..gunanya wat gantung phone..hahah

Ivy Metaga said...

mamaqaypo:
mama mmg wangiiiii, mama nak cium bau nya tak hik hik...

audrey:
auk lah sis picco tutup muka ngan dua belah tapak tangan kmk jak hihi

dilot:
hehehehe..yer yer sabar..sabar..=)

green:
tu lah macam mana lah plak bole kepit je kat situ hari tuh...tak ku tahu lalala hehehe,
pas ni tak nak kepit2 lagi..=)

mcm:
hahahaha..ya ka, biar betul. jap sy mau imagine dulu, hahaha, mst nervous sendirikan adehhhhh...lawak juga cerita u nih =)

di epoi:
ohhh..tidakkkk..bau wangiiii..sb sy pakai rexonano sweat...walauweiiiiiiii...hehehe..

kelebar malam:
hahaha..mst org ya pengsan kali oh kelabar, tapi mmg kmk sik perasan koh hp ya dikepit sia, mun pikir2 balik lawak juak oo..
kesian kwn kmk ya, polah nya yg over nervous hik hik

azizan:
zizan..harus di cuba, yg penting jgn angkat tangan tanpa sedar hahaha..

ms fieza:
hi hi...hmmm..tak biasa pakai tali panjang tu fieza....
tu lah hari tu tak bawa handbag kuar, jadi bawa hp je, hairan juga napa lah masa tu sy tak simpan hp dalam poket seluar hihi..

Willie said...

Ivy, Kreatif juga bila nak buat kek berbentuk Bola. Your hubby loves football? I never thought that the bakery can bake that looks like a ball. This is interesting. Which bakery was that?

About your h/p, sometimes, things like that happen. It happened to me last time, but in different manner. Hehehe...however, yours is funny.

pulasperut said...

yu huu!! lame xjengok cni.. smakin maju nampaknye blog u.. tahniah2! heheh..

ღ lyne ღ said...

owh.. i wonder how kek bola looks like..
but love shape is definitely shweeettt~!!

:)

Ivy Metaga said...

willie:
hik hik wille...kek tu not for my hubby, kmk blom kawen lagi hahaha, is my friend yg mau tempah for her hubby..
ermm..tapi tak jadi pula my fren nak buat cake tu, here in sibu the bakery...
hehehe..lepas tok sik mo kepit hp gik huhu..

pulasperut:
aah lama juga tak dgr story you hihi...
tq tq tq...=)
tanpa anda semua sapa lah sy muahahahaha..

lyne:
tq kerana suka karutan sy nih hehehe..
ya love shape mmg sweet!!!!...
nt sy dtg visit blog lyne k..

f.i.e.z.a said...

i found ur blog from bloghopping.i'll follow u aaa :)
nice blog u have here !

Ivy Metaga said...

fieza:
u welcome =)fieza,...ok fieza, nanti i visit u k..

ubek said...

to all of you out there,if it happen that ivy is your friend or siblings or what ever please do not use or borrow or what ever you want to do with ivy's phone.hehehe...it is full of germs.hahhaha!!sk rosak ka phone ya?nak ka nek tok panas hari2.mesti ketiak basah nak.hahaha!!

Ivy Metaga said...

ubek:
hahahaha..jahat nya ubek nih, weh..kmk ada pake rexona no sweat koh, dijamin wangi muahahahhahaaaaaa...

ubek said...

walaupun ada pake rexona nak,tapi mesti ada sikit la original fume from your body which is a bit stink.hahaha....nah i am just kidding ivy.hehe...jangan marah...hehehe...i enjoy reading it.hehehehe...

Ivy Metaga said...

ubek:
hahahaha...tak ada marah tapi sukaaaa hahahaha..., nanti if any emergency, kmk pinjamkan hp kmk ngan ktk jd biar ktk cium bau hp ya, kalo pengsan kmk sik tau lalalalala...

ubek said...

berik pinjam jk sk guna.hehehe...berik la sekali no phone ya.hahaha...

Ivy Metaga said...

ubek:
hahahahhaa...pandai ooooo....
kalo dah kasik pinjam, bukan ke bole sekodeng the number =p

ubek said...

i only use public phone.so susah la.hehehe...mok carik kertas ngan pen gik mok tulis.hehehe...mesti kantoi skodengan itu.hahaha....

Ivy Metaga said...

ubek:
hahahaha..tak perlu dah, at last u manage to find me at YM oh hehehe..

ubek said...

la...that mean i need to "unadd" you from my ym.hehehe...is that a bad sign for you i have your ym?hehehe....

Ivy Metaga said...

ubek:
hahahaha...no lah aiyoooo....
the more the merrier hahaha..

richamoody said...

mak cik jangan lupa awardnya yach, q tunggu yei

Ivy Metaga said...

richamoody:
ok nanti makcik datang ambik hehehe..

ubek said...

izzit...hehehe...waiting for you to online today,but i guess you are busy.hehehe...

Ivy Metaga said...

ubek:
sorry ubek selalu kalo ada on ym pun, tak dapat chat juga kalo ada keja nak buat, then ym kmk tok macam biskut chipsmore juak, kejap ada, kejap sik ada huhu