Sunday, May 10, 2009

Pemandu Pelancong

Hari ni I jadi pemandu pelancong dengan membawa my good friend dan merupakan salah seorang rakan blogger kita, Si Ken yang datang jauh dari Kuching jalan2 cari makan dan cuci mata di Sibu. Memandangkan ken pulang ke Kuching menaiki bas ekspres pukul 6 petang, maka masih ada beberapa jam untuk si Ken jalan2 di Sibu...

Sebagai kawan yang baik hati huhu...., I membawa ken ronda2 di pasar Sibu, sempat lagi jadi jurugambar dan si Ken jadi model nya...., sila2 lah layan gambar2 budak yang jadi model of the day nih dan juga gambar2 pasar Sibu yang sempat I snap2.... selain tu, I nak juga kenal2 kan serba sedikit tempat2 dalam Sibu ni yer... jadi lain kali sapa2 mau datang melancong di sibu, tahu lah yer mana nak ronda2 nanti....

Mula2 bawa Ken berjalan di Pintu Gerbang Sibu, tengok lah gaya2 seorang model bila beraksi hahaha...
sila klik sini untuk terjah blog Si Ken

Sempat sekodeng Ken masa berjalan2 di kawasan bangunan kedai2 lama, banyak bunga2 dijual sempena Hari Ibu

Ini lah Wisma Sanyan, satu-satu nya bangunan yang paling tinggi di Sibu

Si Ken tengah berdating dalam telefon, eeeiiii.... tengok muka orang senyum bahagia ooppppsssss....

Ini pemandangan dari Wisma Sanyan, sempat lagi berhenti minum di sebuah cafe dalam Wisma Sanyan, tapi lupa pulak nama cafe tu, really nice view from here, ini lah Dataran Sibu, kalau ada apa2 perayaan, atau aktiviti2 yang besar-besaran akan di adakan di sini
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
Akhir sekali, tadaaaaaa..... budak nama Ivy yang comel, nak juga selitkan diri di sini, sila jangan muntah lalalala....


Memang penat berjalan, tapi takpe yang penting puas hati bole bawa kawan ronda2 sampai kaki penat huhu...., "so my friend Ken hope u enjoy your day in Sibu dan kenangan naik bus apek ya iboh lupa, terer kan apek ya bawa bus hahahaha...." (psssstttt...kenak ko sik mau ambik pic ngan apek ya tadik, apek ya popular bah hahaha...)

Sebelum si Ken pulang, sempat lagi singgah makan di Yum Yum Cafe, dalam pukul 6 si Ken dah bertolak dari sibu..... bye-bye Ken and have safe journey!!!!!....., ok semua....... dah habis laporan utk hari nih....

Sapa2 mau I jadi pemandu pelancong, sila dail nombor ini, 010-000 0001 ngeeeeee...., kalo tak dapat sila dail sampai dapat...., jangan putus asa, cayok2!!!!....

Sini I nak ambik kesempatan ini utk mengucapkan SELMAT HARI IBU untuk semua wanita yang bergelar ibu dan juga yang bakal bergelar ibu di muka bumi ini, bagi saya setiap hari kita bernafas di muka bumi ini, adalah merupakan hari yang istimewa buat semua ibu-ibu....

Setiap Hari, Waktu, Jam dan Saat dalam setiap tahun adalah merupakan...... Hari istimewa buat Ibu-Ibu!!!!

19 comments:

pink_butterfly said...

waahh, pegi jalan2 carik pasal ka ni?


len kali klu rama2 p sibu, ble la kontek ivy kan?

hihii...

helena's said...

siapakah ken itu??hehe

selamat hari ibu untuk ibu ivy!

Ivy Metaga said...

hahahhaaa...letih ooo..jadi tourist guide nih huhu...
bole2 rama2, sila2 kontek num hp yg diberi sampai dapat...

kalo dapat, nanti bawa rama2 round2 sibu yer...

Ivy Metaga said...

helena:
ops..opss..opss...cikhel si ken itu my best friend...geng kamcheng hehehe...

selamat hari ibu utk cikhel juga

Ms Tikot said...

wah... jalan2 nya eh...

DilOt said...

nnt dilot gi sane..bw dilot jalan2 ye..ngee~~teringin nak gi sane..tp xtau bile dpt jejakkan kaki ke sane..

Ivy Metaga said...

mstikot:
auk jalan tapi mmg sik ada dalam planning, ingat mo tido, tapi kena jadi tourist guide demi kawan huhu..

jom jom jalan2...=)

dilot:
bole takde masalah, datang masa cuti2, bole tu hehehe..

~Cinta Cukulet~ said...

wah gi jalan2 bestnya...sambil snap2 gambar syoknya hehe

[h]einsen said...

heheh..mun kmk sggh di sibo tuk klk bole la hire ktk jadi tourist guide hehe..

btw selamat hari ibu kpd mak ktk n ktk sekali heheh..

Kelebar Malam said...

sibo is one of my favourite place...byk kedei yg best-best d sia...kmk pasti singgah d sia mun g miri...

Willie said...

Aku blom lagi pernah pergi ke Sibu. Cuma lalu saja. Teringin nak pergi ke situ one of these days.

MaMaQaYPo FaMiLy said...

waa... Cantik SIBU!! Itu KEN ke? Bukan Stanly AF6 ke? hehehehehe

Ivy Metaga said...

cukulet:
syokkk..snap cukulet, rasa macam jadi jurugambar yg pro hahaha..perasan kejappp..

einsen:
bole2 ...teda masalah itu, kalo datang sila roger2 kmk wokey..

happy mother day buat mak ktk juak

kelebar malam:
auk..sb mmg murah kan brg2 sitok, especially makanan kan kelebar...

willie:
jom willie datang lah sibu...ronda2...

mamaqaypo:
chantek mama, jom datang mai sibu mama, hahaha..stanley AF6 lah tuh, tu klon dia hahahaha

Ken Cornellius said...

adeh..kenak la aku kaw2..hihih

Ivy Metaga said...

ken:
sapa suruh posing2, cuba posing ngan apek bus ya, best lagi hahaha..

apek ooo apek..

mizfieza said...

bila kamu mau ajak sy jalan jugak??

Ivy Metaga said...

mizfieza:
datang aja..kelak kmk bawa ktk jalan2 hehehe..=)

ubek said...

nice trip.hahaha...i want to be the tourist also la...hehehe...

Ivy Metaga said...

ubek:
hahahaha...bole bole no problem, n u should try naik bus apek...

my fren ken tu,mmg geleng kepala naik bus apek ya hahahaha