Saturday, May 16, 2009

Cowboy

My SuperHero & Budak comel (ni sila2 jgn muntah)

Sapa kah jejaka yang sexy, handsome, cool, macho ni....., ni lah my daddy...., my dad seorang bapa yang sangat sporting dan penyayang, dari I kecik sampai lah besar, dia tak pernah rotan kami adik-beradik, mumy jak ada rotan kami adik-beradik hahahaha..., yer kaum wanita memang hebat!!!!....., tapi walaupun my mum selalu rotan tapi we love mumy so muchhhh.....,

Sebenarnya pic kat atas tu bertujuan nak intro2 dulu topi2 yang atas kepala me and my dad, itu lah topi2 tradisional kaum Lun Bawang..., tak lama lagi bukan ke fathers day???....., dalam bulan May ni macam2 jak sambutan yer.... jadi dalam next entry nanti, I akan ceritakan sikit tentang topi2 di atas...

Di sini, I nak ambik kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Guru buat semua guru2 diseluruh dunia...., guru2 umpama lilin yg menerangi cahaya utk anak2 didik nya...

Pagi2 tadi I call my mum, I wish her happy teachers day...., my mum ketawa dan cakap TQ...

Hopefully...., lepas ni my dad tak glamor daripada anak nya yang comel itu muahahahahahaaa..., nanti kalo my dad yang glamor, maka anak nya yang comel itu akan merajuk ngeeeee...


35 comments:

cik nana~ said...

wah...ur dad cool lah! ;)

joegrimjow said...

cowboy sexy
auwww

Ivy Metaga said...

nana:
ya..my dad mmg cool..cayang daddy hik hik...

joegrimjow:
auwwwww....joe nak jadi cowboy tak hahaha

MaMaQaYPo FaMiLy said...

kalau pakai topi lunbawang tu, yg guys mmg wajib tak berbaju ke? ehehehe

~Cinta Cukulet~ said...

like father like daughter lah ivy hehee...

Ivy Metaga said...

mamaqaypo:
hahahaha...mama soalan nih..waduh waduhh.., hanya dady sy je yg tak nak pakai baju, mo tunjuk body yg sexy hahahah...

Ivy Metaga said...

cukulet:
hahaha...aah..father handsome, daughter comel kan lalalaallaaa..

Ms Tikot said...

Ivy... di rmh kmk ada topi mcm dipakei ktk ya, aunty kmk berik. Dari Bario. Hehehe

Kelebar Malam said...

wah....koboi ney tok sesat d ctok...eh..eh...si ivy paduhal....cute nyerrrr makey topi ya...mun ada lebih po dua igek ngan kamek ...k....makseh in advence...heeeee.....

Ivy Metaga said...

mstikot:
ooooo...kacak kan topi ya, nang jadi perhiasan di rumah..., ya kebanyakan diberik oleh nenek ngan kmk..hik hik...kelak kmk postkan gambar2 nya..

kelebar malam:
hahaha..sesat dari lawas ya, hissshhhh..kembang da hidung tok di puji hahah, puji lebih bnyk lagi kelebar baru kmk berik ngan ktk sigek hahaha..

ubek said...

you look so much like your dad.no wonder he never rotan you.hehehe...OMG i forgot to call my mom.hehehe...

Kelebar Malam said...

yobihhhh...sik ngelala mek nanggar....macam puteri dari kayangan...nang jelita...nang vogue...nang ada...heeeee.... camney tek? boleh berik free topi ngan mek? heheheheheeeee....

NoRT said...

best la stil ada ayah kan? arwah abah sy da ninggal last year...lagi 2 ari org nak sambut Ramadan

Ivy Metaga said...

ubek:
hmmm..really, but many people say that i more look alike my mum..
ooohhh..dah call ur mum ka...so ur mum is teacher lah ni ubek hihi..

kelebar:
waduh waduh ...itu pujian polah kmk sik tido2 sebab dah perasan daaaaa, bole2 kelak kmk berik sigek ngan kelebar, tgu jak ohhh, kelak kmk ambik yg fresshhhh dari ladang hehehe...

nort:
hmm..mmg best sb masi ada tempat utk bermanja, sorry to hear about your dad cikgu nort, adat dalam dunia yang hidup pasti akan pulang ke tempat asalnya juga kan..

DilOt said...

sportingnye ayah ivy...+ sexy..hehe...

Mohd Ariff said...

waaahh femes la daddy dia nnti..
seluruh dunia tgk ni.. hehe

Ivy Metaga said...

dilot:
yer sexy hik hik

mohd. ariff:
kalo femes macam mana la tu, maka tahu lah my dad anak dia dah postkan muka dia dalam internet hahahah...

ღ lyne ღ said...

hahah.. u takowt eh kalaw ur dad would be more fame than u??

rasanye dah famous kowt.. sbb die lebey sexy..

ahahah.. [jgn mara ivy :)]

[h]einsen said...

cowboy and goatgirl......

Ivy Metaga said...

lyne:
wahhh..wahhh..nampak nya femes lah bapa dari anak yer, tak bole, tak bole jadi niii huhu..'
anak dia juga yg nak femes hahaha..

einsen:
loh..einsen kenak goatgirl, kmk sik mo sik mandi cam kambing hahahaha...
ohh tidakkkk..tak nak kata kan tak nak..=p

ღ lyne ღ said...

thanx for letting me noe.. it fixed.. do try again oke.. thanx so much ivy :)

xoxo

xuen adyla said...

sangat comel

wow ur daddy just like mine

never cane us

happy advance daddy day to ur dad

Ivy Metaga said...

lyne:
u welcome, dah sy comment =)

xuen adyla:
oohh really..bole kawan lah mrk hehehe...
happy advance dady day to ur dad too xuen =)

RachRich said...

KoBOI SIBAK!!!!!!!
Hooooo HaAAAAAAAAA!!

Ivy Metaga said...

rach rich:
hahahaha...yup koboi sibak, ko tau rach, tadi wi ada pesan kinanak wi tolong beli topi neh rat lawas hahaha...

pink_butterfly said...

ya la kan...father's day is coming soon...

whens da exact date aa??

is it 16?

Ivy Metaga said...

pink butterfly:
sy pun tak pasti lah rama2, tapi sy tau coming soon..jgn risau, pada hari tu nt..mmg bnyk akan org update ttg father day, ato tgk iklan2 dalam tv pasti ada hiiii..

helena's said...

koboi siak!hehe cantik la topi tu..

Ivy Metaga said...

helena:
chantek...org yg pakai tu chantek juga ka?? lalalala

AmirFX said...

Kmk ingin pakei topi ya!!! Nway, mun ktk berbait hati nak berik seyla2 jak lah... haha... Nice pic actually...

Ivy Metaga said...

amirfx:
bole2 sik ada masalah itu, hihi...sebab model laki ya macho dan sexy, jadik pic ya pun kacak hahaha..

eiza in the house.. said...

tutup2 mata..
uncle itu sungguh seksi..hehe

Ivy Metaga said...

eiza:
hahahaha..nampak aurat yer, pake spek hitam bole tu eiza =)

mizfieza said...

kamu memg comel!!

Ivy Metaga said...

fieza:
hehehehe..alololooo..buat hidung sy nih makin kembang...aaaa..cayangggg kamooo =)