Wednesday, April 1, 2009

Hujung2 Awal2



Tiap hujung2..awal2..bulan mesti kepala pusing..(kan best kalau jadi budak2 lagi nih..main jak 24 jam..kepala tak perlu pusing2..)...semalam I dah mensettlekan apa2 yang patut dibayar tiap2 ujung bulan...dan juga saving (ni kena buat nih...kumpul duit nak kawen hahaha...teda lah..ni untuk masa depan tu dan masa kecemasan....bila semua dah settle baru kepala rasa ringan sikit..uihh..sebelum tu berat susah mau angkat kepala nih.. (ni tipu je hehe..)...sekarang pikir nak shopping nih..(psssttt..tadi baru je dah beli baju hihi...)....tapi yang penting kena jimat cermat huhu..
Walaupun pening2 tiap2 bulan, bagi I yang penting I dapat settlekan semua dan bersyukur dengan apa yang ada, yang diberi, rezeki2 yang datang...(kalau yg nak pergi tu...tarik balik =p), nasib baik mumy selalu pesan dan mengingatkan tiap2 bulan... "Neng jangan habiskan duit berbelanja..simpan duit, nanti kalau ada apa hal kan susah.."...(kalau nak tiap2 hari pun bole suruh mumy pesan jak....) ...bila sebut mumy jak..rindu kat my mum...ujung bulan ni my mum birthday..dalam kepala dah pikir apa nak buat ujung bulan nih...rasa2 nya nak surprise my mum...

p/s: Jangan pening2 nanti cepat tua...=p

6 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

jimat cermat amalan murni hehe...kalau nak duit tu selamat meh saya tolong simpankan hahaha

fahmi latiff said...

jimat2 beli hadiah buat ibu yeer ivy.. ;)

helena's said...

time duet nak abis pandai jimat.tp time duet banyak,sendiri mau igt,kan kan??kekeke berjimat la selagi perlu..hehe

Ivy Metaga said...

cukulet:
nanti cukulet beli coklat makan sorang3 huhuhu..

fahmi:
yer naka beli hadiah best2 buat mama tercinta wah..wah..wah..

helena:
tul tu cikhel masa banyak duit mata bling2 tgk barang2 hahaha..

kirana said...

Mesti simpan utk emergency especially. Kita sik tauk apa yg akan blaku kpd kita or family.

Ivy Metaga said...

kirana:
auk mena padah ktk ya...pakai utk emergency..pakai utk kawen pun bole hehehe..