Saturday, April 4, 2009

Aku Budak Perasan

Hari ni I nak jadi budak perasan sikit hehe...perasan jadi model kuang2...semalam memang dah plan nak chop2 my hair...sorry2 salah bahasa tu..nak gunting rambut...buang2 rambut yang rusak2 bah.. huhu...mana tak dari 2 minggu yang lepas..tiap kali bangun tido mesti rambut berserabut.. macam hantu daaa.. kalau cam hantu korea ka hantu jepun ka..tak apa juga..(sebab hantu diaorg kan selalu rebounding jak hahaha...) ..jadi bila sikat rambut tu..teradeh2..bila sikat tersekat di hujung rambut....
Lupa dah apa nama hairsalon I pegi tadi...sila2 lah lihat muka2 budak yang perasan di bawah ni yer....(tak tau kenapa perasan sangat hari nih...=p...) sayang juga nak gunting sebab dah panjang..sebab tu awal2 dah pesan kat tukang gunting tu..gunting sikit jak... (sayang bah rambut nih..)...sebab dulu ada pengalaman..bila nak style rambut yang mcm ni ka mcm tu ka..tapi bila dah di gunting..lain pula jadi nya...huhu...
Nanti kazen dari kuching pun nak datang singgah di rumah...this morning I received sms from them...jadi pas buat entry nih..nak kemas2 rumah..(ni lah ivy..bila ada org datang baru kemas rumah...kantoi2..)

Tengah dok pikir dulu nih...

perasan posing ala2 model sebelum pegi...

sempat lagi ambik pic d salon..tgu turn nih...tgh tgu tuuu...org kat belakang tu.. (tu lah tukang gunting nyer...)

Selesai suda...hilang hujung2 rambut yang rosak..freshh..baru kuar dari salon..hihi..comel2 ka, tolong lah cakap sy comel hari nihh...(macam nak kena penampor nih =p)..

Ampuuunnnnn...teman2 semua..post kali ni I mem-perasan-kan diri ini...tolong lah katakan lah aku comel..nanti I belanja makan kelupis..coklat ka utk cik cukulet hehe..





12 comments:

caturist said...

Ivy tak perasan... memang comel dah! zahir dan batin!

~Cinta Cukulet~ said...

ivy come..ivy comel.ivy comel...ivy comel...ivy comel..err..dah 5 kali kan?jadi 5 kotak coklat la hehehehe

fahmi latiff said...

comelnyer ivy......... kabooommmm.. ;)

Ivy Metaga said...

caturist:
tq tq...kata2 mu membuatkan saya bertambah perasan hahahaha.(ketawa org kuat perasan..)
selamat hari raya..maaf zahir dan batin..hihi

cukulet:
hahaha..adehh..cukulet pun comel..nasib 5 kotak yer..5 kotak..5 kotak lah ...

fahmi:
bereh sokmo fahmi...wah gue makin bertambah perasan nih...jadi hari ni off day tak ada bom hari ni ha ha ha..

caturist said...

Saje nak tambah ke'perasan'an Ivy.

Kamu ni ada penarik (aura la tu). Walau tak pernah berjumpa, tapi hati yg melihat akan tertarik. Betul tak Fahmi?

Felicia F. Ramzi said...

Comel..nangggg comel..hehehe..
*nunggu coklet di mailbox mulai today.. eheh

~me memory land~ said...

wadeh..posing ala2 model eh,,,bule masuk american top model tok..huhuhu

*auk eh felice...byk sms kak tok..haha

Ivy Metaga said...

caturist:
adehhh makin bertambah dan bertambah lagi lah keperasanan gue...baru jak fahmi membongkar rahsia tarikh lahir..nampak nya caturist ada bakat juga nih hehe..ya..aura bola2 api macam nyanyian achick dan nana kuang2..

felicia:
makasehhh..makin bertambah perasannya kmk dah hehehe..waaaa..banyak hutang coklat lah kmk bulan tok..

julie:
kata2 mu wahai cik julie lagi membuatku makin up up lagi keperasanan ku hahaha..(ketawa org yg sgt perasan hari nih..huhu..)

pulasperut said...

comey.. heheh..

Ivy Metaga said...

pulasperut:
makasehhhhhh....nanti kasi coklat aarrrr..=p

eMBuN_mALaM said...

eeeeeeeeeee... comel nyaaaaaaaaa...
*coklat cabdury black forest besar satu, ferrero rocher satu pack, errrrrr apa lagi yaaa...asalkan coklet k...*

hehehee....

Ivy Metaga said...

Embun:
adehh..tq tq..ktk polah kmk senyum lagi lebarr..tapi coklat2 tuhh amboi...banyak nya...hutang2 dulu huhu..