Sunday, April 12, 2009

Pening Lalat

Waahhh..letih lepas pulang dari office...petang I ada turun sebab ada keja yang kena di settlekan, tapi lewat pulang juga sebab ada customer datang appoinment dengan boss, jadi kena tunggu sekali lah....satu family datang..adehhh..pening I dengan anak2 customer tu....tak tau macam mana nak cakap daa...mula2 tengok..comel2 nyer...tapi selang beberapa minit..tak comel lagi daaaa..huhu...2 little girl dan a little boy..memang comel2 lah...nasib ada amah jaga diaorg tapi poning2 kepala I masa tu melayan karenah budak2 tu..huhu...tapi yang baby boy tu memang comel2 sgt...eleh2 malu dia tgk ppuan hehe...napa erk semua baby boy yang I jumpa memang suka dengan ppuan..kalau laki diorg tak nak..wah..wah..kecik2 dah gatal yer..ngeeee...hihi..

Jadi I pot pet pot pet jak lah dengan amah dari indonesia tu...dah lah budak2 tu tgh nakal2..lagi kepala poning...dalam hati I berkata.."kalo ko ni adik aku..dah lama kena nih..hehe..kejam tak I huhu..." ..kalau budak2 ni my sister...tak lah sampai I nak pukul..I akan cubit2 satu2 tu hehe.... I nih kakak yang garang ooooo hahahaha..teda lah.. saya maintain jadi budak baik..(jgn mare aarrr..) ..masa my sister Irene masih kecik memang dia takut dgn I... tapi I sayang dia...muaahh...muahhh...

Dah lah lama lagi parents diaorg pot pet pot pet dengan boss...dapat I tengok bapa budak2 tu mmg da naik marah tgk anak2..tapi controll jak...dan seperti yang di jangka..baru jak mereka melangkah kuar dari pintu office..kakak dan adik kena BOM.. bapa diaorg..uihh..garang ooo.. masa tu AKU SENYUM SEPUAS-PUASNYA.....(rasa macam I dah menang hehe, jgn mare arrr..kesian juga tgk budak2 tuh kena bom..tapi nakal huhu...) I memang suka dengan budak2 sebab I pun macam kanak2 riang lagi nih..tapi kalau yang nakal2 tahap dragonball nih..poning2 kepala...

Cepat2 I bersiap pulang....nak tgk Anugerah Bintang Popular....korang tgk juga erkk....

10 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

tgh dengar ABP sambil layan blog haha

~me memory land~ said...

yea..nabil menang 2 anugerah..harap2 dia dpt anugerah bintang popular tuh..hehe

::cik kikiLaLa:: said...

ivy i pon seorang sis yang garang bila perlu,,hehe welcome to da club

Ms Tikot's said...

Hehe..budak2 memang macam tu... I tgh layan ABP juga nie. Sempat juga update & baca blog.

Ivy Metaga said...

cukulet:
eh..sama lah kite..

julie:
yesss..nabil yg menang..sik suka kmk mawi ya menang huhu..

kikilala:
yer harus jadi pembuli sejati sekali sekala hehehe

ms tikot:
auk eh budak2 ada yg pandai dgr ya ok..mun yg sik masuk telinga ya..waduh2 poning2..

~me memory land~ said...

YEAAA NABIL MENANG..AUK EH MAWI INDAH MENANG...SITI PUN SIK ALAH MENANG..GRRR.opp..sori2 para peminat mawi n siti...urmm layak la dorang menang.huhuhuh tp aku SIK SUKA.hahaha. peace to IVY!;P

fahmi latiff said...

ivy.... senyum....
budak2 dragonball... heheheh
fahmi pening jugak kalau jumpa ngan budak2 macam tu.. sabar je la ivy...
senyum... :)

Felicia F. Ramzi said...

anak buah kamek, salu kenak gomol..hahahha..pa nya kiut gilak..ih, geram eh ngan miak kecik..comelS!!

*bila kah mok ada anak kedirik? erk..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

hahaha... mama dulu time bujang mmg anti budak... bila customer dtg opis bawa anak, mama jegil2 sambil senyum kartun.. hahaha!! jahat betul... tapi skrg MaMaQayPo dah ada 4 org BOYZ yg maha nakal.. ini BALASAN ker? huhuhu...

Ivy Metaga said...

julie:
peace to you too hehe..kaya lah nabil tahun nih huhu...

fahmi:
senyum nih fahmi..tapi apa kata kita bom je budak2 dragonball..guna bom palsu jak hahaha..

felicia:
hehe..aaa..mun cam ya apa kata kita cepat2 kawen..pasti ada anak yg comel lote..tapi mun nakal cam shin chan waaaaa...

mamaqaypo:
hehe..aduh kalau macam tu nanti anak sy pun nakal2 macam mana lah tu mama huhu...