Friday, April 24, 2009

My Super Women

"ngaappp..makan pizza pun sodapp.."

Hari nih pagi2 kat office, I received sms from my mum, lepas baca my mum sms, terus I ketawa, mana tidak, I ingat tahun nih nak kasi surprise kat mumy masa birthday nanti, mana lah tau, mumy dah kasi hint apa yang dia mau untuk hadiah, tapi kena rahsia dulu, apa yang my mum wish tu ala2 dato siti nurhaliza "biarlah rahsia" ngeeee....., minggu depan.. I akan post apa hadiah tu yer hihi..mumy..mumy... jadi this sunday I kena ronda2 lagi, aaaaa..... nanti ada kuar gambar budak gedik2 depan cermin lagi hahaha...

My mum ni seorang cikgu, bole di kategorikan cikgu yang baik, tekun, berdedikasi tapi garang (kena puji lebih2 nih sebab dia my mumy hahaha... tapi memang betul fakta2 ini sebab I sendiri pernah jadi student mumy..) , sampaikan budak2 memang takut kat dia, tapi yang pelik bin ajaib nya, kalo hari guru menjelang, my mum lah paling banyak terima gift2, kad2 dari students, dah lah cute2 lagi yang dibagi tu, ada juga parents yang bagi gifts kat my mum, sebab ada parents yg happy after my mum ajar anak2 diorg especially in maths and english, anak2 mereka ada kemajuan..., (garang2 pun bole kena sayang yer, ingatkan kalo garang akan tidak di sukai hihi..)

Tapi memang serius..., my mum dulu2 masa I kecik2, sangat lah garang, I nih dah berapa kali kena pukulan rotan my mum, dulu kecik2 suka main2 bah huhu, masa tu pun kulit I mungkin tebal macam kulit buaya hahaha...., my mum pernah jadi cikgu matematik kat kelas I masa sekolah rendah dulu, kalo lambat sikit kira, siap tangan kecil ku yang comel lote ngeee...kena rotan, sebab tu lah dari kecik sampai lah sekarang I tak suka subject math.., tak suka kira2, tapi bak kata orang benda yang kita tak suka tu lah yang makin dekat ohh.., walaupun tak suka kira2, tapi skrg I keja berkaitan dengan kira2 huhu...kira2 duit, kalo kira2 duit sendiri tak apa juga kan aaarrr..10, 20,100 ringgit bla bla bla..., tapi nih kira duit company haha...,

Ini lah serba-serbi about my beloved mumy, I sayang my mum so much, my mum memang habat macam super women, kadang2 kesian tengok my mum, kalo time2 cuti pun dia kena turun sekolah, kadang2 I lah jadi mangsa jadi peneman dia ke sekolah time2 cuti, kalo tidak my sister Irene jadi mangsa (suka tgk muka masam my sister ya hehe..)



Tabik kat mumy dan juga rakan2 blogger yang bertugas menjadi guru.., cik felicia, cik julie, pn. tuya dan encik nort, aaaa..sapa2 nama tertinggal kasitau yer...

MUMY I LOVE YOU!!!

18 comments:

AmirFX said...

Uishhhh.... Your mom sama mcm my mom... Seorang cikgu yg tegas... Nasib mak mek sekda ajar kmk tyme skool dolok... haha...

Ivy Metaga said...

AmirFX:
ooo..u mum pun cikgu juak ka..wah best, haha nasib ktk baik oh..kmk nang sik dapat escape mun part ada kerja rumah ya, dah lah mun tiap2 malam mst mo study huhu..

Shitsurei shimashita said...

kenapa ivy pandang mum gitu? hehehe...seleranya mum tu.
mama pun cikgu tadika dulu, sama lah dedikasi dan penyayang..lalalala
tak lama lagi ivy pun jd cikgu lah kan?

sayang ibu2 seluruh dunia :)

Kelebar Malam said...

selamat harijadi utk mummy ktk..semoga panjang umo dan murah rezeki.. hadiah yg mungkin menarik utk mum ktk maybe laptop kecik cos kmk nanggar kebanyakkan cikgu nektowk makei laptop yg saiz kecik..senang d bawa siney2 kata daknya..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

kirim salam pada your mummy ya!! Wish her Happy Birthday & Happy Mothers Day!!

Encik Azizan said...

zizan suke ngan cikgu yang tegas , berdedikasi,
baik hati...

lagi2 yg suke bg soklan spot..hehehe

lvynana said...

so sweet.

helena's said...

mcm nak sedih pulak bole tak?hehehe mak kte memang super women kan,.n tak lame lagi,kte pon bole jadik super women ivy..hahaha kawen cepat!!

khaLifah feDi said...

emm hapi besday 4 u mummy ok cik ivy!!!

Ivy Metaga said...

nagaperang:
hahaha..candid pic tu, jeles tgk my mum ngaappp pizza tu sorang2 hahaha..
ooo..mama naga pun cikgu juga, bestnyer..
yup syg semua ibu, nxt mth dah nak hari ibu sedunia nih...

kelebar malam:
my mum dah ada laptop sendiri, klak mun berik laptop kecik, kesian laptop besar ya disisihkan hehehe...

mamaqaypo:
ok mama..tq..nanti sy plg sy sampaikan salam mama kat mumy..

azizan:
adehh..kalo yg buat soalan spot tuh..nt ternganga lah kat meja sb tak tau mo jawab hihi

ivynana:
hihi...tq and so sweet like you too..=)

helena:
cikhel nih nape sedey2..kalo mo sedey bole2..sy pun nak sedey juga lah hahaha..
aah cikhel bila lagi kita nih mo jadi superwomen lah..huhu

khalifah fedi:
TQ kf...dah sihat ka kf..=)

fahmi latiff said...

happy birthday ... to mum ivy...:)

T.u.Y.a said...

happy birthday to mummy ivy..Tuya pun nak jadik teacher yang superb macam mak dia la..hehehhe

Ivy Metaga said...

fahmilatiff:
tq fahmi..sibuk ke fahmi..

tuya:
tq cikgu tuya, hahaha..bole2..nt jadi super women macam my mum..

Ms Tikot's said...

Happy Besday to Mummy Ivy. X apa walaupunnya cikgu garang, tapi ya kan utk kebaikan student & anak2 nya juak. :-))

joegrimjow said...

nak jadi superhero for ur mom
opssss

~Cinta Cukulet~ said...

happy besday auntie..anak auntie ni kalau degil2, kasi pulas telinga dia muahahaha

~me memory land~ said...

happy birthday to ur mom sis..sori late post hehe daym bz lately..neyway, my mom pun like ur mom, guru paling garang but when teachers day dia yg paling nyk dpt hadiah..kehkehekk..i? hopefuly ada murid bg kalau tak siap dorang...hehehe

Ivy Metaga said...

Mstikot:
auk mena ya..mun nya sik garang, sik lah kmk jadi siapa lah kmk skrg kan, tapi masa kecik2 mmg takut huhu

joegrimjow:
hahahaha..bole2 tapi superhero yg selamat kan org saja muahahaha...

cukulet:
oooo..cukulet kejam nya dirimu pada ku, nt kena rotan dua2 sekali baru tau hahaha

julie:
tq julie, hihi..ooo.ur mom pun cikgu juak, bole jadi geng lah diaorg hehehe, ooo..tedah mst busy ngajar tok heheh..
auk mun sidak sik berik hadiah, pulas telinga sidak ya sorang2 hahah..