Monday, April 13, 2009

Anak Indonesia


Semalam bila sebut je amah Indonesia, teringat I dengan kazen2 sebelah dady, hal ni pun dah berlaku few years back dah...masa tu my family visiting my uncle house (my dad brother), kalau tak silap ada barbecu malam tu...jadi tengah dok relax2 di ruang tamu dengan my kazen emily (sekarang dia ni keja di KL..jauhhh..rindu kat dia huhu..)....yayang namanya amah indonesia yang jaga anak2 uncle...dia on cd lagu karaoke kanak2 versi indonesia...rasa2 nya memang hari2 lah kazen2 I tu nyanyi sebab macam terer dah diorg nyanyi, tak payah tengok lirik..hafal habis... dah lah masih kecil..comel2 lagi....semua ppuan..michele, dedek dan baby...
Syok juga tengok diorg menyanyi penuh semangat dengan tarian ntah apa2 hehe..asal badan bergoyang......tapi kami tetap layaaannnn jak sampai lah part diorag nyanyi... "Aku bangga aku anak-anak Indonesia!!!.."... apa lagi tersengih2 lah I dgn emily..."waduh2..rupa2 nya kita ada kazen dari indonesia yah...neng huhu..." kata my kazen emily dgn lohgat indon sambil ketawa... "iya..iya..bangga sekali punya kazen mazen dari seberang.. " I jawab balik.. apa lagi sebab tak tahan ketawa lah kami dua terbahak2..... yayang sengih2 jak... (sekarang amah tu dah tak jaga my kazen, diorg pun dah besar2...lama juga yayang ni jaga diorang, dari anak yg pertama lagi..lama tuuuu...ntah dah kawen ke yayang tu yer...yayang ooo..yayang...)


dedek & baby (pic kakak yg pertama michele, takda dalam simpanan...)

p/s: ermmm..anyway aku bangga jadi anak malaysia, bagaimana dengan anda hihi.....peace to all....

14 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

saya bangga jadi anak ayah dan mak saya hehe :D

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Ivy ni kelakar aaa... ni mesti bahana Sin Chan.. mama dah jadi cam Misaei kat umah ni... hahaha.. ada 4 Sin Chan yg bijak2 belaka..

Ivy Metaga said...

cukulet:
hehe..pandai anak mak ayah ni jawap yer..hihi

mamaqaypo:
ala kite kan peminat shinchan no.1 ho ho ho...
haha..aah kan mama mmg poning tu jaga 4 shin chan..nasib tak ada himawari..kalau ada lagi pening mama hihi...

~me memory land~ said...

ngomong apa ini sih??hihi..nice post ivy.terhibur plak baca post u kali ini..teringat juge time dulu kitaorng pun ade bibik indon yng slalu cakap.." bisa aja downk.."haha.Neway aku bangga jadi anak bidayuh+iban. Proud to b swkian a.k.a malaysian..kamek suka jadi orng swk.haha

joegrimjow said...

sangt2 bangga

Ivy Metaga said...

julie:
hehe..gue ngomong2 kosong aja deh =p, auk eh bangga jadi org sarawak..no other place like sarawak huhu...

joegrimjow:
sama lah kite joe...jom diri tegak nyanyi negaraku hihi..

fahmi latiff said...

fahmi pun bangga juga jadi anak malaysia
syukur.... :)

nah bom ivy.... kaboom...
hehehehe

khaLifah feDi said...

saya anak malaysia..tp kita serumpum dr dunia yg samakn.......:)

helena's said...

ivy,,memang best jadik anak malaysia..dapat lak belaja sume bahase bile nak ajar srwak ne???

Ivy Metaga said...

fahmi:
aah..syukur kan..adehh..poning2 lah fahmi kena bom jak nih...huhu, nanti minta jin tu buat bom macam dragonball hehe..

khalifah fedi:
aah..dari serumpun yang sama...macam serumpun buluh2 yang tumbuh merimbun hihi...

helena:
hehe..wokey..pas nih sy cakap sarawak jak kat cik hel..bole ka cik hel..nanti poning2 kepala cikhel tuh huahuahua...

Kelebar Malam said...

kamek nang bersyukur jadi warga malaysia especially tinggal di sarawak. negeri kita sgt damai dan kita rasa selesa nok g sinei2 tanpa rasa takut.

mun kita nok banding tpt kita dgn negara gajah putih, kamek nang bersyukur benar2...

Ivy Metaga said...

kelebar malam:
oohh..dah sihat dah ktk kelebar, welcome back, auk eh mmg rasa bersyukur mena2 jadi org sarawak..walau banyak kaum tapi..mesra antara satu sama lain..macam kata bob AF ya..MESRAAAA...

Marcella Raymond said...

hello sis!
im marcella...
i wanna follow you!

daa.. nite!
rock on! \m/

Ivy Metaga said...

marcella:
alloo marcella..u welcome
will follow you too..peace..