Thursday, April 16, 2009

Nombor ekor


Aaaaaarrr....teman2 jangan salah sangka dengan title post tu yer, ivy tak akan mengajar teman2 dia beli nombor ekor sebab tuan empunya badan pun tak pandai beli nombor2 nih, tak reti, kalau bole jangan reti2 kan yer..... (apa ka yg ku merapu2 nih..) Bila sebut je nombor ekor, teringat lah kisah masa I masih study kat Uitm dulu, biasa lah kalau student keja nya takde lain, kelas, assignment, makan2, tido2, gila2.... hmmm....best jadi student nih, sebab banyak kawan dan meriah, tapi yang tak best bab2 ambik exam huhu, masa tu kepala poning2 adehhh..

Berbalik pada kisah nombor ekor nih...petang2 after kelas..bercerita lah kami geng2 ni tentang orang2 yang tido berdengkur... ada sorang kawan lelaki nih..lupa dah nama abg senior tu (cehhh..abggg....) dia cakap

"...eh mun orang ya tido berdengkor nak, picit ibu jari kaki nya, pas ya tanya berapa nombor ekor, mesti org ya akan sebut nombor ya.." ("mun"="kalau")

"aihh..bulak ktk eh.." jawab salah seorang kawan I ("bulak" ="tipu")

"mena..sik bulak kmk eh..dah di cuba kmk org.., mun sik caya..cuba lah ktk org ya.." penuh yakin lagi dia menjawab ("mena" =" benar")

"auk lah malam tok kamek orang coba..." jawab ketua geng selipar jopun si elaine

Bila malam menjelma.... tepat jam 12 malam... bermula lah operasi kami (elaine, diana, teresa dan si ivy) ke bilik sebelah, macam pencuri masuk hehe... sebab ada kawan yang tido kat bilik tu kalau tido mesti berdengkur...mmg kuat berdengkur (...mary, nama ni terpaksa dipalsukan utk keselamatan si pelakon ni hehe...)
ketua geng jopun, si elaine dgn langkah hati2, menahan ketawa, pelan2 mencoba memicit ibu jari si mary nih... sambil tanya dengan nada yang lembut dan hati2

"..mary..mary..berapa nombor ekor???..."

...senyap...

picit lagi sebelah....senyap juga...

si elaine tak puas hati.... dalam nada berbisik dia cakap

"..eh..mungkin mo picit ibu jari tangan ooo.."

yang lain angguk2 ikot aja.... (semua senyum jahat, tutup mulut masing2 menahan ketawa) memang masa tu semua orang tak dapat menahan ketawa.. tahan.. rasa sesak jak dada menahan ketawa huhu
elaine cubit ibu jari tangan... tanya lagi.. senyap... sekali si mary tu bergerak... apa lagi semua org macam pencuri lari keluar dari bilik.. (tak lari jauh pun bilik sebelah jak...semua org ketawa sepuas2 nya...cuba korang bayangkan macam mana 4 org anak dara berlari macam tikus yg takut dimakan kucing, macam si jerry lari dari si tom), nasib mary tak sedar apa yang kami orang dah buat, ampunnn mary... Esok hari, si elaine menyatakan ketidakpuasan hati nya pada si abg senior tu, apa lagi ketawa lah dia sepuas2 nya.... cessssss....

Sekarang kalau ingat balik kisah nih mesti I senyum sendiri, tu lah kalau tak ada keja nak buat time2 study, ada2 aja idea gila2 hahaha..... geng2 selipar jopun, Elaine, Diana, Teresa, I miss u all.. juga buat mary (sorry dan beribu2 lemon ampun sebab jadi bahan experiment kami malam tu ngeeee....)


p/s: aaaaa...teman2 korang buat apa tuh?.... ibu jari kaki sapa yang korang nak picit tuh... jangan mare erk.. TQ TQ sebab melayan kisah nih... PEACE!!!...

13 comments:

Ms Tikot's said...

Cute nya story tok eh....

Shitsurei shimashita said...

kalo da makhluk halus dalam badan, bila dipicit ibu jari terus meraung org tu. Saksikan jangan belok the movie lalalala!!
thanks ivy joined onggon's competition tu.

helena's said...

aahahaha..kitak buat betul2 ka?sik caya kamek..kesian mary..sib baik tak sedar..kehh

white_butterfly said...

haaa...picit ibu jari kaki sndiri~~~

Ivy Metaga said...

ms tikot:
hehehe...kanak2 riang bila mo buat keja gila2 huhu...

nagaperang:
u welcome naga..kerana kalah sy membawa diri ke kaki gunung kinabalu hahahaa...aah..jgn lupa saksikan jgn belok the movie arahan geng jopun...
naga hw r u??
long time no hear haha..

helena:
auk lah cik hel kalau ingat2 balik mmg gila buat cam tuh...macam budak2..umor dah anak dara hehe..

white_butterfly:
jgn kaki je..dgn jari tgn2 sekali picit yer huhu..

~Cinta Cukulet~ said...

hahaha..nakal eh geng selipar jepon nih huhuhu

~me memory land~ said...

hehe..aduh kmk ingat nombor ekor tek..hehehe..nway notty ktk owh...hehe.kesian si mary.

pulasperut said...

lalala...

Ivy Metaga said...

cukulet:
hehe...nakal tapi tak jahat wakakakaaa..

julie:
auk nasib sampai skrg rahsia sik pecah huhu..

pulasperut:
lalalalalalala...=p

Felicia F. Ramzi said...

noty ktk lok.hehe..tedah Mary jadi mangsa..ehehe.. tapi nang best mun ngenang balit zaman2 dolok ho

NoRT said...

picit jari kaki tu kalo benda halus masuk badan la.. adeh la...naya je sape kna cubit jari kaki tuh... nakal tol!

joegrimjow said...

xtahan tgok adew yg pakai singlet
kain plikat p beli no totoo
ish2

Ivy Metaga said...

felicia:
hehe...auk mmg best lah time jadi student lok

nort:
alloo..nort tq singgah sini..
nakal jgn tak nakal..nasib benda halus tu teda huhu..

joegrimjow:
hihi..tu tak sempat tukar baju..mimpi2 nombor bangun, terus p beli kot =)