Friday, April 10, 2009

Mama Mama


Sapa minat tengok kartun...I memang minat tengok kartun shin chan...dah besar panjang pon masih suke tgk kartun nih..(kantoi2.....alaaa..nak selalu jadi kanak2 riang bah...), nanti kalau dah ada anak bole join sekaki tgk kartun (mak borek anak rintik, uppss bole pakai ka peribahasa tu..) ...dalam family..dari abang yang no.2 sampai lah adik yang paling kecik..no.5..suke tgk shin chan..buku2 shin chan tuh pun ntah dah berapa banyak dalam almari..tiap kali I nampak buku komik shin chan mesti beli utk my sister Irene..ala kakak dia pon tompang sekaki baca hehe..kadang2 bole gelak sorang2 baca komik tu..lebih2 my sister..kalau dia baca gelak dia adehh..tak tau macam mana mau cakap..kalau dia baca kat taman bunga ke..mst org ingat dia gila ketawa sorang2 hehe...kerana minat sangat lah...ada lah dua kisah nih...


kisah pertama..masa tu my mum, my sister dgn I..nak kuar jalan2 p pasar....masa mumy tengah belok keta..my sister menjengok dari tingkap keta..dgn suara yang penuh semangat..."dedek, shin chan dah ada adik baru ooo.."..masa tu ada lah anak2 jiran tgh dok main2 depan rumah diorg...kawan dia jawab.."oh ya ka, adik ppuan ka adik laki.. "
"..adik ppuan, himawari nama dia.."my sister ketawa dengan happy....(macam lah kawan baik dia yang ada adik baru huhu..)
mumy dgn serius dan penuh minat bertanya...."sapa yang dah ada adik ppuan..."..masa I dgr my mum tanya macam tu..I gelak lah kuat2...my sister sengih2 jak, I cakap kat my mum...."dia cakap pasal watak kartun lah mumy"
"...oooo..ingat kan sapa yang ada adik baru..ehhh..macam2 lah korang nih..." my sister dgn I sambung ketawa lagi...


kisah kedua, kerana minat dengan shin chan juga lah I pernah mengigau jadi shin chan..nasib baik tak buat gaya super otromen dia tuh huhu...masa tu masih study lagi...malam tu my kazen lyn dgn kawan dia Nini tumpang tido kat bilik di hostel..lyn nih suka tido kat bilik I, I pon tak tau nape....walaupon dia ada bilik sendiri...ntah tak ingat macam mana lah kami org bole bercakap pasal shin chan malam tu..pot pet pot pet...sampai lah zzzzz.....bangun pagi, my kazen lyn, nini dan roommate sue sengih2..., I tanya.."apa hal korng sengih2 aarrr..." I belek2 kan diri..kot2 ada yang tak kena ka dgn baju kurung yang I pakai masa tuh..."semalam ko ada ngigau ehh..jadi shin chan.."..mrk gelak lagi..jahat ooo..ketawakan I masa tu huhu...diaorg cakap..I ngigau buat suara macam shin chan.."mama..mama..mama.."
.."nasib ko tak peluk aku eh..ne lah tau ko anggap ku mama misae ha ha ha.." sue gelak dan gelak lagi...malu nyer..tapi takpe I tak kisah sebab aku peminat shin chan no.1 hehe... (sampai sekarang mst my kazen gelak kalau cerita balik hal nih..huhu..) ..kesimpulan nyer jgn mengumpat shin chan sebelum tido ngeeee...


pernah tak bayang kan kalau ada anak macam shin chan, kalau ada anak macam tu...rasa2 nya hari2 akan pengsan...nanti cepat tua macam misae hehe...anyway happy2 weekend semua....

12 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

saya pun suka sangat dengan sin chan..hoho(gelak sambil buat gaya action komen hahaha)

Ms Tikot's said...

Best Sin Chan bah... Nya cute...& Himawari pun cute & jenaka. Kmk suka nanggar cerita Sin Chan tiap saturday. Best...

::cik kikiLaLa:: said...

ivy nanti kalau kamu transform jadi shinchan lagi kamu jumpa saya tau,,saya geram sangat maw cubit si pipi shinchan tu hihi

p/s=saya pon mau mimpi jadi invisible woman..hihi

pulasperut said...

heheh.. wa pun minat shinchan. tp lpas suare die dah kasar, da jd xbrape klakar dah

khairul onggon said...

hehehe.. kantoi.. kantoi.. peminat sin chan rupanya... samalah kita hehehehe.. ahh.. kantoi juak.. kantoi..

Ivy Metaga said...

cukulet:
jom2 kita buat action komen tuh ho ho ho..

mstikot:
auk kmk pon sik pernah ketinggalan tgk shin chan ya..mmg dah set dalam otak time2 kartun ya ke udara hehehe..

kikilala:
hahaha..yer nanti kalau sy jumpa shin chan dalam mimpi..nanti kami dua terjah kikilala dalam mimpi ho ho ho..

pulasperut:
ya kan lepas dah tukar pelakon suara tuh macam tak best jak...macam tak selamba jak..

khairul onggon:
hahaha..dua2 terkantoi..aihh mmg minat eh shin chan huhu

joegrimjow said...

susah gak sbn lusyah
lgi xtahan adik die

Ivy Metaga said...

joegrimjow
shin chan ngan himawari tuh..dua2 ada hoby yg sama ...poning ada anak cam tuh huhu..

~me memory land~ said...

hehe...misae.........

Ivy Metaga said...

julie:
nang watak misae ya lawak ooo..

shanti yanti said...

tak kesah la walaupun still tgk sinchan...
ku pun hantu nangga cita sinchan...
WAJIB tu :)

Ivy Metaga said...

hihi..ku rasa semua org suka nangga shin chan ooo..hehe..