Friday, April 17, 2009

Wangi Sapa ka itu


Pagi tadi I ada ambik exam lagi, ujian MEdSI di SMK Sacret Heart dari jam 9 hingga lah 10 pagi, jadi dalam jam 8 pagi, my geng otai, boy datang jemput, dia pun ambik exam yang sama tapi kat sekolah lain, kali nih I breakfast dulu sebab takut macam ambik exam kpli last month, tak dapat beri sepenuh perhatian jawab soalan2 sebab perut kelaparan hehe...jadi kesimpulan nya masa tu ada soalan2 yang jadi mangsa2 tembakan dragonball budak bernama ivy haha....

Awal setengah jam I sampai di sekolah, takut sesat nanti cari kelas, sempat lagi I berkenalan dengan 2 orang kawan baru, I ni kan mesra alam hehe, tapi tak sempat tanya nama diaorang, sebab takut sesat jadi kena tanya2 dengan org kan, bak kata2 org, malu bertanya sesat jalan... aaaa macam tu ka...masa ambik exam rasa macam back to school jak, iya lah dah lama dalam bidang keja, tiba2 ambik exam lagi, oooohhhhh....."aku tak biasa" (nyanyian alda, penyanyi indonesia tu, tapi kesiankan dia dah meninggal dalam usia yang muda and she beautipullll..., tapi mmg lagu dia yg nih lah yang meletop.. rata2 kawan2 cina I tau lagu nih..)

Ramai juga students kat sekolah, biasa lah aktiviti tiap2 ari sabtu, pas tu ada juga notis diaorg hari ni ada program pemuafakatan, patut lah ramai pun, kedengaran budak2 menjerit KIRI KANAN KIRI KANAN... I senyum, ingat dulu2 masa sekolah I join pengakap, sebab suka masuk hutan, suka camping, dan aktiviti yang lasak, tapi sekarang I dah lembik huhu...kurang aktif dah lepas dah mula keja, skrg suka membuat aktiviti menambah lemak2 di badan saja... sapa mau join... sila2 kan sebab I sukaaaaa...makannnnn...

Semalam I layan movie lama Austin Power kat Tv3, adehhh..mmg kalau sapa2 yang tengah tension ka, stress ka..mesti hilang tu semua...gila movie nih, macam2 ada dari 18SG, 18xx, 18px, gx,bx..... I tengok sorang2 pun ketawa, semalam lewat tido sebab tu pagi ni bila bangun pening kepala sikit, sekarang pun pening nih huhu, semalam I ambik masa melayan blog2 korang hehe, tgh syok dok dpn laptop dalam suasana romantika (on lampu meja je), I tercium bau wangi... mula2 I tak kisah, tapi.... aihhh..macam biskut chipsmore jak ni, kejap ada kejap teda, hisssshhh..makin kuat pula bau wangi tu, bulu roma dah berdiri, mula lah dalam kepala dah imagine yang bukan2, I imagine hantu korea ngan hantu jepun yang rambut panjang ala2 iklan shampoo rejoice, imagine hantu budak, hantu juon, hantu suster merangkak hihi, banyak hantu kena imagine daaaa...., I cuba hidu2 lagi sambil muncung2 kan mulut walau dalam hati dah berdebar2, dah lah jam menunjuk lebih dari jam12 tgh malam, sapa tak takut... dgn bergaya macho I cepat2 bangun dan berlari ke suis lampu bilik, terang- berderang lah bilik, i toleh sana sini, aik hilang plak bau wangi tu, I duduk lagi...aihhh..wangi lagi... I tak puas hati mencari arah datang nya wangi tu, sekali i toleh belakang daaaa... I tepuk dahi sendiri, macam mana bole lupa wangi sendiri hahahaha, laaaaa...rupa2 nya baju keja yang dah di pakai tergantung di kerusi, belum simpan dalam baldi lagi...cessssss... pengajaran nya baju2 yang dah pakai tu simpan terus dalam baldi, jgn nak sepah2 kan jadi pekasam hehe.... kan sendiri dah kena.... Korang senyum2 nape nih..=p


Happy Weekend Semua!!!...

15 comments:

P3tani is my nama said...

hahahahaha.....wangi dari baju sendiri?
ingtkan citer hantu td...suspen ajo baca
:)

khaLifah feDi said...

emm pstt ivy amik exam ape nie?

~Cinta Cukulet~ said...

wangi ke busyukk?hehe

NoRT said...

exam pe tuh...x pe la..moga berjaya lah ye... ingat! jgn p amik exam pakai baju yg da bau pekasam wo...huahuahua

Ivy Metaga said...

petani:
aah..nasib baik wangi hihi, kalau bau masam macam mana lah erk...

khalifah fedi:
oohh..exam Medsi tu untk pengambilan bagi program izajah sarjana muda pendidikan dan program diploma pendidikan amilan julai..
macam KPLI juga..tapi yg ni utk org yg nak mengajar sekolah menengah...kalo kpli utk sekolah rendah

cukulet:
wangiiiiii..hihi...kalo busuk pun cakap wangi lalalala....

nort:
exam sapa2 yg mau jadi tenaga pengajar utk anak2 malaysia hihi...tq cikgu nort..., hehe kalo pakai baju bau pekasam p exam..nt belum duduk dah kena tendang kuar hahaha...

Ms Tikot's said...

Hahaha... semua dah kena tipu dek Ivy, igtkan cerita hantu tadi...

WeBViDeOKLiP said...

slamat cuti!!

MaMaQaYPo FaMiLy said...

hihihhihihihihih... KELAKAR!!!

fahmi latiff said...

hehehehe sampai kesini bau wangi tu ivy..:)

Ivy Metaga said...

ms tikot:
hehe..tipah tertipu =)

webvideoklip:
tq yer singgah2 sini, u too..selamat bercuti..tapi esok keje, cuti sehari jak waaaaa...

mamaqaypo:
hehe..kelakar yer mama hihihi..sy nak simpan bakul atas kepala lah hehe..malu huhu..

fahmilatiff:
hehe..fahmi wangi tak wangi kan..=p

pink_butterfly said...

btul ka bau wangi tu???

ntah2 bau masyam...


ekekekek....

pink_butterfly said...

bio oil 2 ble d beli di mana sis ivy??? bkesan ilangkn parut ka?

Kelebar Malam said...

wakakaka...lawak-lawak....bau wangi or bau asemmm???... test medsi berkaitan dg apa/ Kitak tok cikgu kah? Mun cikgu, kamek doakan kitak tenang, sabar, dedikasi, amanah dan ceria selalu semasa mendidik anak bangsa kita.. Kitaklah pejuang di barisan hadapan demi membentuk rakyat malaysia yg kamil...Selamat Hari Guru in advance...

Shitsurei shimashita said...

heeeeeeeeeeeeeeeeeee...........

nak cikit minyak wangi :)

Ivy Metaga said...

pink-butterfly:
uihh..mmg wangi rerama hehe..
bio oil tu bole di beli di pharmacy..tak mahal the harga hihi..

kelebar malam:
kelebar kmk bukan cikgu..tapi test ya utk sapa2 yg mo jadi cikgu...utk sekolah menengah..

nagaperang:
boleee...nanti kita kongsi yer hahaha..
kongsi2 amalan yg murni...ya ka tuh huhu..