Monday, April 20, 2009

Work of Art (part 9) = Puteri Kelebar Malam

Mari kenalkan puteri kecil yang telah I sekodeng, ni lah puteri kelebar malam, atau nama glamor nya puteri Wardina Safiyah, comel sangat2 sampaikan I jeles sebab puteri ni lebih comel dari I hihi.., gurau2 jak aaaa...nanti uncle dia marah, uncle baby ni ialah encik kelebar malam kite, geram tgk baby nih, rasa mau cubit2 jak, kelebar bole sik kmk ambek puteri tok hehe...




FINAL touch

"sapa sekodeng nih??.."

puteri tengah mimpi.. "Im top of the world..."


Adehhh..comel kan baby nih, serba pink lagi..., bila lagi mau ada baby yang comel macam ni yer (nak berangan jap nih....sambil makan keropok lekor mua ha ha ha...)

24 comments:

eMBuN_mALaM said...

aaaaaaaaa cuteeeeeeeee... n u r so talented... lukis muka kmk juak... mok juak... mok peram lak...

Shitsurei shimashita said...

OMG, tergamam dan terkedu saya tgk hasil kerja ivy. Iskh! Iskh! ini kira dah tahap semi-pro level 4 ni. Silap2 kalo slalu buat, leh kaya wo.

Cayok lah Ivy, tabik spring 100x nie.

khaLifah feDi said...

emm nice sketch..cik ivy bolih art face me???

pink_butterfly said...

sis ivy!!!


lawa la~~~

and dat baby is soooooo cute!

richamoody said...

makcik ivy...aq juga mau dibuatkan sket kyak puteri tu diatas..ya..yah..yah

ato buka kursus sket ja????hikzz...hikzz

~Cinta Cukulet~ said...

cantiknye...ivy leh ambik tempahan la..buat duit ..kayo..kayooo hehe

Ivy Metaga said...

embun malam:
hihi nt sy sekodeng embun yer..tgu jak, lak boe peram ya hihi..

nagaperang:
tq so much naga, naga banyak memberi kata2 sokongan dari dulu smpi skrg
cayok2 naga... mari kita maju utk negara hahaha..apa ka aku merepek ini..

pink-butterfly:
rama2..makasehh..ya baby tu sgt comel smpikan sy sgt jeles melihat muka nya yg comel, kulit licin, bibir molek hehehe...

richamoody:
alloo..richie, nampak gaya nya sy udah di dinaik kan pangkat jadi makcik richie ya mua hahaha...
buka kursus mau pikir dulu hehehe...melukis sendiri pandai tapi kalau mau ajar org tak tau hehe

Ivy Metaga said...

cintacukulet:
apa kata kalo cukulet jadi pelanggan pertama sy mua ha ha ha....
jom sama2 kite jadi kayo rayo yer cukulet..

Marcella Raymond said...

NANG HEBAT KITAK TOK! ^^

jUe said...

wahhh caya laaa awak...tapi cute baby tuh..teringat masa baby saya kecil dulu

Ivy Metaga said...

marcella:
hehe..makasehh..sis cella..=)

jue:
ooo..baby dah besar yer jue, how r u jue...hihi

caturist said...

Waaaa... makin menjadi2 amoi nih.. I like!

Ivy Metaga said...

caturist:
wah..glad u back caturist, hehe..ade2 makin menjadi2..aaaa..menjadi budak perasan comel hahaha..=p

fahmi latiff said...

cantiknyer..... baby ni..:)
ivy... terjahhhhhhh kaboommmm

Felicia F. Ramzi said...

ih kamek sgt envy dgn ktk now Ivy..you have a gift!

Kelebar Malam said...

I'm touch..thanks for the most beautiful potrait of my niece..kitak nang berbakat dan kmk doakan kitak akan menjadi srg yg terkenal dan berjaya dgn talent yg ada..I'm very impressed with your work..I'll print and frame the potrait and hang it in my living room, bedroom and office...mmmm..nang puas ati..thanks again ...

SyFazidawaty said...

waaa..nice illustration!love it! =)

Ivy Metaga said...

fahmilatiff:
adehh fahmi..poning dah kepala nih kena bom hehe..

felicia:
hihi..adehhhh...

kelebar malam:
hihi u welcome kelebar..tgu puteri ya besar..lak lukis muka nya agik hihi..

syfazidawaty:
u welcome syfazidawaty, nt sy terjah ur blog k..

bee said...

ternganga jap...nmpk real sgt...ni biler lgi nk lukis pic b ni...

Ivy Metaga said...

bee:
bee tgu je..aaaa..nt lagi bee ternganga tgk pic bee muncul..opocot hihi..tgu sy dtg sekodeng yer..

e.c.a said...

aaa. somelnya dia. nak gigit. nak gigit! :p

Ivy Metaga said...

e.c.a:
eca..jgn..jgn..tak gigit hehehe..., nanti marah uncle baby nih hahaha..

bee said...

baiklah bee tunggu..x sabar neyh...pilih yg chantik2 tau..huhuh..bakat yg ada jgn disia2kan

Ivy Metaga said...

hehehe...nanti sy pilih yg chantek2 yer..