Wednesday, April 15, 2009

Tido Tido



Uaaaahhh...mulut buka besar2 menguap2 nih...kalau lalat masuk pun bole landing dgn selamat hehe, dalam beberapa hari nih memang letih dan kurang tido huhu... banyak keja kena buat..., tadi lepas keja..I tertido lepas tengok drama Matahari kat Tv3 ya..kalau bukan ingat diri masih belum mandi, memang I tido aja lah sampai pagi...bila cakap pasal tido ni kan...selalu I terfikir...ada kah cara kita tido berkait rapat dengan tempat kita tinggal ka ohhhh...


Sebab dulu tempat tinggal lama yang I sewa..tiap2 pagi kalau terbangun jak jam 6, pasti bangun on tv3...then baring lagi hahaha...kantoi2...rasa2 macam dah jadi habit jak masa tu, jadi tak pernah ketinggalan menonton program MHI tiap2 pagi (sebenarnya tak tengok pun sb mata tutup..dengar bunyi jak..) yerlah keja jam 9.... jadi kalau pagi tu tak ada cuci baju ka, kemas2 rumah ka, kalau baju keja dah iron ka, kalau tahap kemalasan tu dah tinggi ...memang I masih baring2 lagi...berangan2 dulu... (berangan kawen dgn anak raja hahaha...)
tapi semenjak I stayed kat tempat tinggal baru for the past 5 months..I tak pernah on Tv lagi pagi2..baring jak sampai lah waktu..... baru I tergesa2 bangun bersiap.... ntah lah tahap kemalasan semakin menjadi2 bila dah dok sini huhu.... tapi tiap2 hari mmg I akan terbangun jam 6..tak tau lah napa... macam ada alarm jak dalam otak nih... tringg..tringg...tringg...

Tapi yang pasti kalau di rumah family..memang bole tido dengan lena nya.. tak perlu berangan, tak perlu di dodoi.. tak perlu terpusing2 atas tilam... mata cepat terlelap.... ooo.... rindu lah my bed di kuching waaaaaa.....
jadi ada kah cara tido kita ada kena mengena dengan.......
-tempat tinggal
-tilam yang empok2
-suasana bilik yg romantika atau macam tongkang pecah
-fengshui2...(utara, timur, barat, selatan)
-dan..apa2 aja lahhhhh....
yang penting dapat tido suda...pikir2 lagi nanti tak dapat tido plak...

p/s: teman2 terima kaseh yer sebab melayan repekan I malam ni, ntah apa2......layaaannnnn jak.... bah...bah... tido gik..

15 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

tak nak tidor lagi huuuuuuuuu

~me memory land~ said...

betul kata ktk ya ivy..kmk normally susah mok tido tmpt baru..how comfortable that place is..i stil coldnt sleep! masa d miridolok it takes me 3 months to adjust myself. Arggggggghh terok kan.hehe. no other place like home. Home sweet home..

Ivy Metaga said...

cukulet:
kalau tak nak tido lagi...jom kita tgk program jangan tido lagi tu..mau hihi..

julie:
mena ya julie...mmg rumah sendiri lah yg tetap nyaman huhu..

khaLifah feDi said...

emm dh pg dh..cpt2 bgn hik3..lalala:)

fahmi latiff said...

selamat tengahari ivy... dah bangun ?

Felicia F. Ramzi said...

Hmm, maybe ada kaitan..mun kamek, paling penting adalah pencahayaan..i cant sleep with the lights on. musti gulap gulita..either kipas or fan, mesti minimum kelajuan sebab pepagi gerenti menggeletar kesejukan..and yes, tpt org ada susah kit mok tido, tapi lepas adjustment, tido tetap tido..kroihhh!

Ivy Metaga said...

kf:
dah bangun tapi mo tido lagi..uaaaahhhh...

fahmi:
da bangun..fahmi tak da kaboommmm hari ni..lena tido huahuahua..kepala tak poning2..hihi

felicia:
aah..sam lah kita mmg kmk sik suka tido ada lampu..tapi mun lampu yg romantika bole hehehe..
auk tido tetap tido...hehe

Dj Epoi said...

Idea gila2 boleh muncul ngn sendirik bila badan dalam keletihan..heheheh tambah2 bila belum mandi heheheheheheh

Bawa2 Berehat Kawan!!!!

Letih badan gamaknya.....kui...kui...kui...

Encik Azizan said...

tdo jgn x tdo...
hoho..
tdo antara xtvt yg pling sng n bez..
ngeee

Ivy Metaga said...

di epoi:
aah..bila dah penat apa2 pun malas nak buat huhu...

En.azizan:
huhu sapa dalam dunia ni tak suka tido hehe..suma org suka selain makan..=)

P3tani is my nama said...

hanya boleh tido bersama2 bantal2 ku..
kalo xder susah nak lelap..
hehehehe

tido antara hobi ku..gigigigigi

Marcella Raymond said...

adakah sekarang sudah mengantuk wahai saudari ivy?? ehe ^^

Ivy Metaga said...

petani:
ooo..ada bantal busuk lah ni, oh hobi mu hobi ku juga hihi...

marcella:
cella...tersangat lah kemengantukan nih huhu..tolong2..nanti buat macam mr,bean jak lah simpan kayu mancis tahan kelopak mata haha..

Kelebar Malam said...

kamek rasa betul nok d padah ktk ya. kita akan rasa mudah utk tido d tmpt yg kita rasa selamat dan biasa lebih-lebih lagi mun suasana tmpat ya condusive...

Ivy Metaga said...

kelebar:
auk ya..mmg rumah sendiri yang tetap nyaman tido kan..