Monday, April 6, 2009

Work Of Art (part 6) = Cik Farahloren

Dalam edisi kali ni...opening utk bulan april...I telah men sekodeng kan...cik farahloren kite (klik here) ...semalam dok boring2.. sambil sengih2 sebab kena puji comel semalam.. (jgn mare aaarrrr..) ...I ambik waktu tu utk melukis cik farah kite sambil juga layan lagu Agnes Monica ..lagu matahari tu.. feeling2 I nyanyi.. ( psssttt..lepas my kazen kule puji cakap suara I sama aaaa...mcm Agnes...kata dia lah..tak tau betul ke tak nih...serius ka tak ni..tapi tak apa..yang penting...aku suka ha ha ha...jadi perasan nak jadi penyanyi lah plak kuang2...)

50% completed....

Final touch-up

Zoom Sikit muka cik farah kite ni...

Dalam banyak2 pic cik farah yang telah I sekodeng..ni yang I pilih sebab she looks beautiful here..nampak klasik jak pic nih...( puji betul nih...I jarang puji org nih hehe...)...ohh farah..jom ngesep2 hihi.....ok teman2 see ya in my next gallery...jaga2 nanti I datang sekodeng kamu..kamu..kamu..kamu..ya ya..KAMU!!!!....=p


p/s: Di kesempatan nih..I nak ucapkan MAKASEHHH.....sebab semalam I telah menjadi seorang yang mem-perasan-kan diri....dan U all telah membuatkan I lagi jadi budak perasan untuk sehari ..(semalam I senyum panjang je oooo..).....aarrr..hari ni I dah normal balik..tak nak perasan lagi ha ha ha..(ketawa control ayu....) ..Tq buat teman2 semua.. (hutang coklat tu simpan dulu yer..) U all ceria..I pun ceria...hari2 I terjah u all k...

15 comments:

Ms Tikot's said...

Kacak.... kmk maok juak. hehehe

caturist said...

Sekali pandang, macam Anita Sarawak cik Farah tu yer.

Sejujurnya kamu memang ada "touch". Cayo! Cayo!

~Cinta Cukulet~ said...

cantiknya..pandai ivy lukis...ada bakat seni rupanya :D

Felicia F. Ramzi said...

love your artwork..sik jangka ktk ada talent melukis, sebijik seketul sama kedak muka farah! kelak lukis muka kamek k baju Oakley ya k! :) mun sik, sik mok gik muji ktk comel..eheh

Kelebar Malam said...

nang terror kitak dero..boleh lah kita lukis gamba puteri kamek....thankz in advance...heeeee...

Shitsurei shimashita said...

comey and cute org yg lukis tu :_ lalalala
penah perasan ker? sik tahu pun hehehe!!

AmirFX said...

Perasan tu simpan baik2... Jgn kasi org lain tgk... Hahaa.... Nway, nice drowing....

farah.loren said...

duuhh sorry. bok balit bercuti. yalah sikda nyengok blog orang. my god. speechless + ngutik., sebab samaaaa. takuttt aieee. ahahha

aiee samaaa.

anyway thanksssss kak ivyyy (confident jak kakak! eerr)

are u selling your piece of art?? rasa mok gantong lam frame jak!!

waa thanks againnn!!

joegrimjow said...

eh,,
camne buat cam 2?
xtau

Shitsurei shimashita said...

cayok! cayok! memang best glew ivy ni. aiso! kalolah dapat buat duit sure ivy dah masuk. pastu leh belanja saya mamam. hehehe!!
keep up the good work sis :)
i support u from the keyboard and screen.
may God bless u and ur family with a prosperous day ahead.

fahmi latiff said...

ivy kali ni sangat cantik la...
keratif sangat... ANUN BALA? ivy

Ivy Metaga said...

Ms Tikot:
auk...lak mek sekodeng ktk ooo..jaga2 ktk..hihi

caturist:
a.ahh..ada macam anita sarawak kan..adehh..segan dan terharu pula rasa nya bila mendapat pujian dari caturist yg lebih berpengalaman dalam bidang seni..hihi..ya cayo!!cayo!! juga buat caturist..

cukulet:
adehh..cukulet malu sy di puji u..sy pun pandai makan hehe..makan coklat..

Felicia:
TQ felicia...aukk..lak mek lukis logo oakley jak oohh..ala..puji comel tu kena buat selalu kuang2...=p

Kelebar:
U welcome in advance too hiiiii...ada kmk terfirkir mau lukis puteri ktk ya..jeles kmk tgk nya lebih comel dari kmk ha ha ha..(puteri jgn mare aaarr..puteri comelll..)

Nagaperang:
ya..sy pernah jadi perasan..sehari jak..dan tersgt lah perasan ari tuh hehe..

cayok2!!!!!..naga..tq naga for the support..yer nanti sy belanja makan kelupis..
satu bakul penuh hehehe..dgn syarat kasi habis dalam masa 1 jam...tq tq tq my dear friend naga..u the best too..cayok cayok...

AmirFX:
Tq amir..auk mek dah simpan dalam laci daaa..hihi

Farah:
U welcome farah..err..tak jual tapi simpan sbg koleksi jak..tapi kalau farah nanti dah plg malaysia..I kasi u yer..

joegrimjow:
macam mana lah tu..macam mana buat yer?? aku pun tak tau hwahwahwa...gurau jak aaa..
tq sb singgah d blog sy..nanti i terjah u balik k..

fahmilatiff:
BALA DO...Tq fahmi..sb org yang di lukis tu pun cantik org nya..
fahmi bereh sokmo ok..
ajar lagi bahasa kelantan banyak2 yer hihi..


IVY KEPADA SEMUA:
TQ BUAT TEMAN2 UTK KOMEN2 ANDA...SAYA SGT2 MENGHARGAI NYA...TERHARU NIH..WAAAAAA...

~me memory land~ said...

hish,,,kacak eh ivy...mek mok gak..huahuahuahuhua

helena's said...

comel..aah cam anita sarawak,,kekeek

Ivy Metaga said...

julie:
auk..lak mek sekodeng ktk oh..hehehe..

helena:
aah..macam anita sarawak..bak kata caturist hihi..
cikhel ok dah ka..ada sibuk..kalau sibuk mek ivy tolong...tolong tengok jak hihi..