Sunday, April 19, 2009

My sunday

Halooo...teman2, hope you all menempuhi hari ahad yang ceria2 yer, sebenarnya semalam I was worried about my dady, dia bermalam di hospital for 2 nights sebab terjatuh, on friday evening, I received call from my mum, dia cakap my dad jatuh, terkejut I masa tu tapi lega sebab ada cakap2 dgn dady dan kedengaran suara dia macam ok je, jadi masa tu fikir tak ada apa2 yang serius, then on saturday afternoon, my mum call cakap my dad kena bermalam di hospital, dan tulang my dad ada yang retak, terkejut I dengar sebab petang jumaat tu my mum ada hantar my dad ke hospital dan malam tu juga kena bermalam, my mum terlupa bagi tau, Im really2 so worrried lastnite, rasa nak pulang jak tapi suda ada appointment lah hari ni pula, kena masuk office petang tadi around 5, tapi sekarang I LEGA sebab my dad dah kuar hospital tengah hari tadi, suara my dad pun ok juga, dia pesan tak perlu pulang sebab dia dah kuar hospital, end of this month mmg I akan pulang....tak sabar nyaaaa...huhu

Lepas dah rasa lega sikit, I turun ke pasar sebab nak bnk-in duit for my mum, dan paling utama nya I nak beli beg galas, dan I dah beli hihi... black color and beautipull.., aaaaa...senang nanti nak sumbat2 baju2 dan laptop sekali dalam beg tu bila pulang kuching, memang letih berjalan hari nih, pusing2 dalam wisma sanyan, I pun ada beli T-shirt utk sis Herin, my brother fiancee, sebab last month bday dia, jadi balik nanti bole kasi, dalam masa yang sama I ronda2 cari2 hadiah for my mum, 29/4 ni my mum bday...., tapi tak dapat jumpa lagi hmmm..., ujung mgu nxt wk I nak cari lagi...

Sampai jak dari pasar, sempat lagi I masuk kedai baju tak jauh dari tempat I tinggal, nama kalau dah ppuan kan ngeeee.... De Crystal Fashion & Shoe Shop, kalau sapa2 yang datang sibu datang lah singgah sini, mostly baju2 yang dijual dari japan, aaaaa.... layan lah budak yang ngah gedik2 depan cermin tu yer hihi... (jangan mare yer...utk hilang kan kepala yang berserabut nih..)


I love this one..ni lah...yang i pilih

kalau yang ni warna hitam atau cream, lagi I suka...

rasa cam musim summer jak pakai ni...ada 2 color..this color yg I pakai dan purple

ok lah..tu lah aktiviti2 I hari nih, walaupun sedih hidup mesti ceria2 kan, I hope my dad akan cepat2 sembuh, tadi baru jak call, dah di rumah berehat.... "dady please dont make us always worried about you, because we love you so much.."


P/s: Teman2 ceria2 yer..esok nak keja waaaaaa......

20 comments:

Ken Cornellius said...

waitin for u tok d kuching..cepat balit..hehehe

Ivy Metaga said...

auk..iboh lupa umai yang dah di order ya.. awal2 order tok takut lupa kelak..dah imagine dah umai2 yang sodap itu huhu..

T.u.Y.a said...

wish u father get well soon..

~Cinta Cukulet~ said...

semoga daddy ivy cepat sembuh...

p/s : shopping sakan yek hehe

farah.loren said...

ivyyyyyyyy i like the 2nd one! the boho look. coba la kamek kecik. nakka senang masok2 baju gia :(

khairul onggon said...

Hi Ivy.. hope yur dad get well soon.. smoga cepat2nya bait...

Ktk from Sibu?? uwaaa... kmk sekolah sibu, besar di Sibu... Miss Sibu so much... huhu... SMB Chung Hua....

helena's said...

cantik banget baju yg first tu ivy!suke!

fahmi latiff said...

semoga daddy cepat sembuh..

cantik baju2 tu ivy.. :)

Ivy Metaga said...

Tuya:
tq cikgu tuya...senyummm...:)

cukulet:
tq cukulet, sopan je yer, aah shopping smpi tak nampak jalan hehe..

farah.loren:
auk farah kacak, ada juak mek terfikir mau beli ya tapi mun color hitam suka gik kmk hehe..boho style kacak2 oo..

khairul onggon:
tq khairul, oh duhal membesar d sibu, smb chung hua, jadi pande kelakar mandrin lah ktk tok oh hehe..

helena:
hihi sama lah citarasa kite kan cikhel, tapi kalau mumy sy tgk sy pakai, bising dia hahaha..

fahmi:
tq fahmi, ooo..cantik kan baju2 tu, org nya pun comel ka hahaha...

pulasperut said...

cik ivy, metaga 2 name ape ye?

Shitsurei shimashita said...

helo dear, sik mana dad, totally okeykah? sama lak kmk dad pun injured kaki dia tp sik da gi hospital.
ti kita exchange visit k, hehehe!!

comey lah tgk baju no.2 tu mcm feminin habis. yg 1 tu menampakkan kejelitaan ivy and WOW!!
ikhlas ni coz i like fesyen.

kenapa mammy marah yek?

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Hope daddy IVY get well soon!!

eMBuN_mALaM said...

Ivy...Hopefully ur dad is ok... Glad 2hear dat... errr... shopping ehhh... present kmk juak kkk...

::cik kikiLaLa:: said...

1)so sorry bout ur dad..hope he s getting well so soon..
2)baju itu sangat cantik...hehehe
3)nak ikot jugak ivy gi shopping...hehehe naka bodek ice cream robbin..,hihi

Kelebar Malam said...

semoga daddy kitak sihat sepenuhnya.. neway, selamat bershopping.. kamek suka g jun ren d sibu, walaupun brgannya sik berjenama tapi comel2 and harganya pun murah..

Ivy Metaga said...

pulasperut:
metaga tu ada maksud dalam lunbawang, nanti sy post apa maksud metaga tu yer hihi..

nagaperang:
oo kesian juga abah naga yer, sama2 sakit lah mrk tapi harap kedua2 nya akan sembuh
hehe..oooo minat fesyen juga, sy suke yg comel lote punya fesyen hihi
lain kali g shopping sama2 jak hahaha..

mamaqaypo:
tq mama for your concern..mama hw hero2 mama di rumah..sihat2 semua..=)

embun malam:
tq embun, hehe bole2..embun bday pun sik lamak juak oooo..

kikilala:
tq kikilala, ya moga cepat2 sembuh, cantek2, bole2 ikot, janji cik kikilala yg mo belanja mua ha ha ha..

kelebar malam:
tq kelebar, auk junrong yg di padah ktk nak, sia comel2 ngan kacak2 baju nya, auk sia brg murah2 tapi best2 oo..daesim mart pun best..hihi,,

khaLifah feDi said...

emm lawa bju...hik3

Ivy Metaga said...

khalifah fedi:
makasehhh..kf hihi...

Felicia F. Ramzi said...

kirim salamssss baju first yaaa, hot ok..sungguh kac!..
*btw, fast recovery for your dad ..:)

Ivy Metaga said...

felicia:
hihi...lak mek pesan kat baju ya..ktk kirim salam hihi..auk i like it so muchh too..
tq felicia..auk moga2 my dad cepat semb