Tuesday, April 28, 2009

Im going HOME

Rasa bahagia dihati sebab besok I nak pulang rumah yahoooo..., I dapat cuti for 5 days wahhh..boss tq tq tq...., dah terbayang2 di mata dan fikiran katil I yang tak seberapa empok, momo si kucing , bilik tido yang ku rindui.... oooooo I dah angau hahaha..., malam nih pasti I tido senyum tapi harap jangan tido berjalan ngeeee...

Buat teman2 dalam beberapa hari nih tak sempat plak sekodeng kat blog korang, nanti sampai Kuching, I terjah sorang2 muahahaha...

Sini I nak jawab tag dari Cik hel kite, amboi2 cikhel suke suki yer tag kite, dah jawab pas ni I nak minta 1 package percuma spa hahahaha...(masi ada hutang tag lagi nih, dari pulasperut dan julie, nt2 I jawab yer, ampunnn)

Senaraikan:
3lagu yg wajib ade dalam playlist
3barang yg wajib dibawa bersama
3tempat yg dekat dihati
3laman web yg selalu dilawati(selain facebook,FS,MS)
3blog yg mahu ditag1-


3lagu yg wajib ade dalam playlist
Little wing
God bless the broken road
Somebody to love me

3barang yg wajib dibawa bersama
Hp
kunci rumah
bawa diri muahahaha... saja jak jawab tak kena mengena dgn soalan

3tempat yg dekat dihati
Kampung dady di Lawas
Kampung mumy di Singgai
HOME SWEET HOME (walau seindah mana pun tempat org, tapi rumahku tetap NO.1 ngeee..)

3laman web yg selalu dilawati
google
yahoo
msn
hahahaha.. sebab dari 3 laman web kat atas bole klik2 ape2 je

3blog yg mahu di tag
Hari ni mood I sangat lah bagus... jadi tak nak tag sapa2 pun, aaaa..happy2

Kalau lah dapat berkenalan dengan SUPERMAN, I nak dia bawa ku terbang segera ke Kuching,
kalau lah kawan dengan BATMAN, I nak naik keta batman speeding cam F1 dari Sibu ke Kuching,
kalau lah SPIDERMAN muncul, nak juga gayut2 dari pokok ke pokok, tiang ke tiang, pondok ke pondok, aaaa.....gayut je mana2,
kalau terjumpa dengan SHIN CHAN, oooo tidakkk..nanti tak sampai2 I di kuching, sebab pengsan melihat karenah shin chan yang gila2 huhu...

ok ok dah dah.... saja ja merapu2 nak panjangkan entry hahaha....

Esok I dah cuti yuhuuuuu...., best tak keja for 5 days ngeeee.....

21 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

selamat balik kampung...jgn lupakan daku disini hehehee

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Selamat Bercuti yaaa!!!! Have a Nice Journey!!

Ms Tikot's said...

Bestnya cuti 5 hari. Jomla jumpa kat Kch tok. Hehe...

Kelebar Malam said...

selamat pulang ke bumi kenyalang. semoga percutian kitak dipenuhi dgn keindahan dan seronokkan..happy holiday..

Ivy Metaga said...

cukulet:
walau kemana pun ku bawa diri ini, ko tetap dalam hati ku cukulet muahahahaha...
cukulet jom balik kpg..

mamaqaypa:
tq mama, nt sy terjah mama yer..opocot..

mstikot:
auk besttt..rasa mo lompat2 katak jak hehe, bole2 jom jumpa mo , pas ya kita g shopping hehhe...

kelebar malam:
tq kelebar, yessss..kelak mo cuti puas2 tok..

joegrimjow said...

jom balik same2

khaLifah feDi said...

emm slmt bercuti...

psst cuti kat umah je?

khairul onggon said...

Sukk nya dpt cuti owh.... Jalan sik kah?? Ke bertapa di rumah ajak cuti tok?? hehehehe...

MAMI_FARIS..... said...

ktk org kuching kah? keja cne?

~me memory land~ said...

yee..bleh jumpa la weekend tok..hehe

Ivy Metaga said...

joegrimjow:
jom jom balik...

khalifah fedi:
hahaha..tak tau lagi lah kf..

khairul onggon:
sik jalan..dok rumah tambah lemak jak muahahahaha..

mami faris:
auk org kch, tapi keja di sibu hihi...

julie:
bole2..jom2 jumpa mo..g shopping hihi..

farah.loren said...

happy happy bercuti ;)
masakkk lahhh !

Ms Tikot's said...

Ivy... bagi kmk no hp ktk klk mun maok jumpa. Email di atikaa5127@yahoo.com. Klk kta 2 gi shopping penjan hehehe.

helena's said...

ces,,sumenye kuching saje..ivy keje mane ea??tatau pulak cikhel..hehe habaq mai laaaa...

Marcella Raymond said...

yoh?? singgai yang on the way ke bau ya kahh?? =O

Ady Syam said...

Hai Ivy ok dah baca comment u... biasanya tidak akan terjadi masalah tersebut, tu masalah sementara saja, sebab saya dan kawan² lain pernah jugak jadi macam tu, cuba gunakan mozilla firefox yg up2date mungkin boleh settle :)

richamoody said...

WIIUIIIH BALIK KAMPUNG TA??? JGAN LUPA OLEH-OLEH WAT AQ YA.....

eiza in the house.. said...

ivy sronok nya cuti..balik kg lagi..:)

khaLifah feDi said...

hoh!! tataw lagi? well 1 mei hari cuti kn?

P3tani is my nama said...

wah best dapat balik kg..
petani kampung nan ado!
sedih..huhuhuhuhuhuhu

Ivy Metaga said...

farah:
auk farah happy2 tok, hihi kelak kmk masak mun rajin =)

ms tikot:
auk lak mek email no.hp kmk

helena:
hehehe...cikhel sila sila kan jeles muahahahaha...tinggal di kch tapi keja d sibu cikhel..

adysyam:
thanks ady, nt sy cuba update firefox tu, skrg masi blom dapat lagi upload pic huhu...

richamoody:
ya ya..nt sy bawa kucing2 yg berlambak2 nih kasi sama richie huahuahua...

eiza:
yaaaa..sgttt..seronok..ngeeee..

kf:
esok cuti kan kf, apa lah planning kf tu hihi, sy nak plg lawat nenek d kpg jak

petani:
kalo cam tu, meh datang sini lawat kpg sy, jom2 petani hihi..