Sunday, April 26, 2009

Another Sunday

Semalam tak tau macam mana lah tahap kepanasan di sibu, rasa2 nya semua tempat dalam malaysia mengalami masalah yang samakan, bayangkan semalam lepas mandi, masih lagi berpeluh2, rasa macam tinggal dalam oven jak, ooooohhh..global warming, tapi so lucky awal2 pagi tadi, kat sibu hujan turun sampai lah tengah hari, tapi sebelah petang walaupun matahari tak menunjukkan dirinya, bahang2 panas masih terasa huhu...PANAS!! PANAS!! PANAS!!

Dalam jam 12 tgh, I turun ke pasar, sampai jak di wisma sanyan, mula2 plan nak ambik duit dulu, tapi alahai.... satu2 nya mesin duit dalam wisma tu tak dapat pakai da.., jadi I gagahkan diri berjalan kaki ke bangunan sebelah wisma, lagipun tak jauh juga, belok belok belok sampai lah ke maybank tu, dah lah lapar tahap gaban, terasa badan ku lemah, lutut2 ku bergegar (hihi nih dah terover daaaa..), ingat nak terus cari makan lepas ambik duit, tapi ada satu kedai dalam wisma tu menarik2 perhatian ku, anda mo tau apa, tadaaaaa...kedai baju muahahaha..., Choice & co shop, dalam memang banyak baju yang cantik2, tapi kali ni I takda lagi mau simpan gambar budak gedik2 depan haha.., I ada beli satu baju, nice and beautiful..., I love it so muchhh

lepas beli baju, I pikir2 mau makan apa, KFC, pizza hut, Sushi Tie, dan few food shop, last2 I pilih lunch di Sushi Tie, kerana terlalu lapar I order 2 set, lapar punya pasal lah nih... I makan set lunch unagi, maki set dan apple with aloe vera juice, kuat kan budak nama Ivy ni makan muahahaha..., lepas makan I terus mencari hadiah for my mum, dan akhirnya I JUMPA juga yahoooo, hope mumy will love it............ misi selesai dan I cepat2 mau pulang sebab tak tahan tengok ramai sangat orang dan juga keta2 di jalanraya, biasalah kalo hari minggu, hari semua org kuar, masa tu lah macam2 ragam manusia yang boleh dilihat


Pulang dari sanyan sempat lagi masuk kedai kain, sebenarnya mula2 I plan mau beli kain for my mum, sebab my mum pandai jahit baju, tapi memandangkan hadiah suda dibeli, jadi I cuma jalan2 cuci2 mata je kat dalam kedai, I ternampak kain bertemakan batik sarawak, cantik dan utk 1 set RM79.20, memang cantik, kain pun lembut, kalo buat baju kurung cantik oooo...




And At Last...................sampai rumah.....


Letih nyaaaa...ok teman2 bye-bye, mo ZZzzzzz dulu...


23 comments:

T.u.Y.a said...

cantik la kain batik serawak tu ivy...tertarik menarik mmg gedebusss!!!!

kat sini pun panas gilos..siang malam panas..agaknye dah nak meletop dah sume ni..huhuhu..

epi2 yer..

Ivy Metaga said...

tuya:
cikgu tuya..mmg cantik kain tu, sy tiap kali masuk kedai tu, mst pegi bahagian batik sarawak tu hihi, lagipun kain dia sejuk..
aah..panas sgt2, tak tahan oo, tido pun susa, kipas angin macam teda rasa jak huhu

khaLifah feDi said...

cik ivy skunk mmg suhu sgt panas kat jb nie pon sama arr..hati2 ok sila num air byk2 ea!!!

AmirFX said...

Yep.. D kuching pun suhu dah mencecah tahap air mendidih... Tapi air peluh je lah... hahaa... Nway, hepi holidays...

Ivy Metaga said...

khalifah fedi:
wokey..minum air mmg wajib tu, tapi kdg2 pandai lupa pula nak minum hihi...

amirfx:
hahaha..auk hapy holidays juak utk ktk, esok keja huhu, hari rabu baru kmk cuti yahooo...
nang panas ehh..susa sekali mo tido huhu

~Cinta Cukulet~ said...

uhhh ingatkan kat tganu je panas...kat tempa ivy pun sama ya...betul2 la global warming ni huhuhu

Encik Azizan said...

kat bangi pun panas..tp dalam kepanasan tu ad gak yg sejuk..nk taw pe?
teh o ais..muahahaha

Ivy Metaga said...

cukulet:
uihhh..panas cukulet, dah lah 2 hari lepas berasap lagi di sibu..tak tau lah sapa yg jahat2 nih p bakar rumput, mo tanam padi, bakar lah sikit2, ni bakar besar-besaran lagi huhu...

azizan:
hahaha..laaa..klo air campur ais tuh mmg lah sejuk zizan hihi, tapi pas minum pun badan rasa panas,nak dok dalam aircond jak lah hahaha..

Ms Tikot's said...

Aih... ktk jalan sorg2 kah, best... kat Kch tok panas juak koh. Rasa diam dalam oven jak...

joegrimjow said...

sunday ku bahagia

Ivy Metaga said...

mstikot:
auk sorang2, sb misi mmg mo cari hadiah ya jak, tapi macam biasa kaki mst melencong tmpt lain hahaha, kedai2 baju terlalu mengoda mata kmk hehhe..
mena ya nang panas eh, ya lah sik tahan kuar lama2 koh..

joerimjow:
joe..mst sejuk kan kat negara org, best nya, joe u sooooo..lucky...

Audrey Alexandria said...

wah, sama lah kat kuching cni...
PANAS!PANAS!
tak tahan sudah saya kenak panas, cair macam ice cream saya sudah..hehehe

MaMaQaYPo FaMiLy said...

di Kedah, mlm pun panas... buka AirCond mcm buka kipas angin ja... cian Baby MaMa... berpeluh satu badan!! :(

Felicia F. Ramzi said...

Panas Panas Panas..mcm lagu Ifa Raziah jak..hahhaa..
btw, Sri Aman pun panas tahap maks..last nite kamek tido dgn aircond full blast [selama tok sallu pasang 24/2 degrees jak]..kotan panas tek nak..mandi pun sikda rasa pa pa..tapi pagi tok tadik hujan..[lelah mek cuci keta marekkkkk]

Ivy Metaga said...

audrey:
yalah sis picco, mmg panas, masa mandi kalo bole mo dok lama jak bawah pancuran air..huhu..

mamaqaypo:
oh kesian baby mama tu, mst tak dapat tido lena kan..

felicia:
hahaha..auk eh cam lagu ifa raziah lah pula ooo,hihi..auk eh iboh aja cuci keta ya, tgu ujan turun jak hehe..

fahmi latiff said...

uwaaa... ivy shopping.... :)

kat sini pun panas sangat (kelantan)

zzzzzzzzzzzzzZZZZZZZ... Best

SyFazidawaty said...

kak ivy..lamak dah mek x pegi sibu..rindu ngan wisma sanyan koh..hehe!btw, panas2 camtok boh ktk ngegeh main kat panas,,lak demam..hehe! =)

Ivy Metaga said...

fahmi:
hihi..jom fahmi shopping..:p

syfazidawaty:
mun cam ya, jom datang sibu, shopping2 di sanyan, adehhh..mo ngegeh jak tok, panas2 lak macam cacing kepanasan jak hehehe...

MAMI_FARIS..... said...

nang panas......... by d way kmk ada nangga kain yg sama kedak ya d kch tok.. tp sik lah semahal ya gilak.... around 30+++ jak.... even chan mek org cboo tp kmk sik pernah pergi sia... just nengar jak org bcerita...huhuhuhu

Marcella Raymond said...

adakah ini musim panas? XD
rasa dipanggang macam sotong panggang..
tapi anehnya, saya flu suda 3 hari baa.
haiyoyO

helena's said...

ivy nt belikan ole2 dr sarawak yer.nak la buleh la,.hehehe

Shitsurei shimashita said...

ivy kalo saya dtg miri leh belanja saya makan kah nanti..lalalala
oh, kelupis ku :)

Ivy Metaga said...

mami faris:
oh ya ka, sik plak kmk tau hehehe, sb jarang juak masuk kedai2 kain, slalu ikot mumy hihi, ooo..harus suruh chan ktk ya mbak datang jalan2 di sibu..

marcella:
uihhhh..kalo musim panas tok lama, adohhh..pening kepala lah cella, oh tedah harus minum air bnyk2 ya..

helena:
wokey cikhel, teda masalah itu, nt kasi ikan terubok lagi mau ka hihi

negaperang:
bole bole ba itu, satu bakul sy kasi janji habis makan dalam tempoh 2 minit muahahahaha..