Thursday, July 30, 2009

Gigit Kasut

Hari ini lega hati I melihat mumy Didi ok walaupun susah untuk dia duduk dan lepas tu kalau bangun pun susah sebab masih rasa sakit lagi bahagian punggung dia, kesian I tengok tapi yang penting dia dan baby dalam perut tu baik2 saja

Ok seperti biasa, pagi ni kami berdua sama2 breakfast di 101 cafe, tengah tunggu makanan yang dipesan, kelihatan dua wanita yang agak berumur masuk ke cafe dan duduk tidak jauh dari kami, walaupun agak berumur, kedua2 wanita itu nampak anggun dari segi pemakaian, dapat dilihat kedua2 wanita ini pasti orang yang berkerjaya atau pun isteri2 orang kaya, tiba2 I cakap macam ni dengan Hui Ming

"Saya suka tengok perempuan memakai kasut bertutup, tapi kalau sendiri pakai tak berapa suka sebab kaki bahagian belakang selalu melecet kalau tak pakai stoking"

"dan satu lagi sebab tak tahan panas hihi.."

Lepas tu, Hui Ming jawab macam ni

"dulu2 masa kami kecil, kalau kami adik beradik pakai kasut yang "makan kaki", mama saya cakap, mau gigit itu kasut atau selipar sendiri"

bila I dengar terus gelak sebab pertama kali pula dengar petua macam tu, dalam kepala dah mula imagine kalau gigit tiap2 sandal2, selipar2, dan kasut2, mesti kelakar jak rupanya kan

"hahaha..macam mana lah tu, betul ka, ada cuba gigit ka??"

"tapi betul ooooo, sudah gigit, bila pakai kasut itu lagi kan, kaki tak ada kena makan, ok saja"

"hehehehe" I sengih2 je tengok Hui Ming

Dua2 gelak dan cepat2 makan sebelum balik ke office

p/s: nak ke anda gigit kasut sendiri, kalo ada 20 pasang kasut yang pandai makan kaki, jadi kena gigit 40 kasut tu hak hak hak....., kesimpulannya, kalau nak beli kasut, sandal, selipar kena beli yang selesa dan sesuai dengan ukuran kaki kita kan kan kan

26 comments:

eiza in the house.. said...

ivy, dekat mana mau gigit..
dekat depan ke atau dekat tumit..
he3..

Ivy Metaga said...

eiza:
sy pun tak tau ha ha ha, gigit jak mana2, alang2 gigit jak semua sudut janji jgn habis kasut koyak kena gigit lalalala

xuen adyla said...

eeiiiiiii
xnak gigit
geli nanti h1n1
hahah

Ms Tikot said...

Pernah dengar org tua ckp, bila beli kasut baru... gigit dulu kasut tu sebelum dipakai supaya kasut tidak menggigit kaki. Entah betul ker tak..

GRuNGe said...

Hehehe. Saya pun pernah dengar gak. Tapi dengar kena gigit dekat depan.

Nak lagi best, rebus dulu kasut tu, minum air dia (yang ni petua sendiri buat).

Lalalalala rikkkkkk.

designationjazz said...

daripada ku gigit kasut bagus ku gigit drumstick kfC.. ada juak sehingga menjilat jari huwah hah ha ha!.:-D

Ivy Metaga said...

xuen adyla:
hehehe..takpe takpe..gigit kasut xuen sendiri, kasut org lain tak yah, aaa..selamatkan

mstikot:
mok kmk cuba lain kali hahaha, lepas beli terus gigit :p

grunge:
errrkkk, nt dah minum tak bangun2 lagi abis daaaaa...:p
mana u mau larikkkk, sini dtg balik huargghhhh

designationjazz:
ho ho ho drumstick kfc lama dah sik makan eh, jilat jari jgn smpi jari pun hilang suda hehe, mun gigit kasut nok baru2 ya ok kali oh lalalala

Precious said...

Betul betul ... memang betul sebelum kasut gigit kaki kita, kita gigit dia dulu ...

joegrimjow said...

kasut crocs
ahaaaa

azman shah said...

aku xsuka pompuan berjalan bunyi tapak kasut

Krisno said...

haha..mau gigit di mana ya?

Monkey D Luffy said...

makan terus pun tak ada salahnya kan

kiwi-bulan said...

hahaaa..nnti mau mtk tulun ngn ivy la gegetkan kasut kiwi bleh kah?hihihii..nnti tadet la kasut tu mkn tuan

am-rie said...

gigit sebelum pakai selepas beli...kira gigit kasut baru ler..org tua2 cakap..so far belum try, Ivy try la dolok..hehe..

Rosy Girl~ said...

"gigit kasut tu, sebelum kasut gigit kakai awak".. pesan mamy kat i mase i kecik2.. i believe that.. if i tak gigit kasut baru, confirm kaki melecet~

kasut tutup??
wahhhh 90% of my shuz mesti tutup.. n ku sabgat bangga.. sbb tak ramai org leh pakai kasut tutup.. dorg kate kaki dorg kembang and tak bepeluh..
nasib kaku ku ala2 cinderella.. (ckp smbil hidung kembanh)..hahah~

** ivy, ku maw sepasang heels mcm gambar atas tu k.. size 5 :)

Ivy Metaga said...

precious:
tq sebab singgah sini, ooo..ni mst dah bnyk gigit kasut yer lalala

joegrimjow:
kalo pake kasut crocs tu, nt kasut tu gigit kaki macam boyak lalala

azman shah:
kalau ppuan pakai kasut yg bertumit mmg pasti ada bunyi tu, walau macam mana pelan pun jalan mmg ada bunyi...

krisno:
gigit jak seluruh badan kasut muahahaha

monkey d luffy:
hehe..luffy cuba dulu baru sy pollow :p

Ivy Metaga said...

kiwi bulan:
kalo sy yg gigit, kasut tu tetap makan kaki kiwi sebab kiwi tak gigit sekali :p

am-rie:
auk kelak kmk coba muahahaha, hasilnya akan kmk roger2 kan ngan ktk..:p

rosy girl:
oooo..nih lyne dah gigit semua kasut2 lah ni hehehe...
bestnya lyne bole pakai, kalo sy nih, sepasang pun tak ada koleksi kasut bertutup hehehe, sebab sy ni jenis tak tahan panas lyne...
saiz 5, kecik nya kaki, yer yer serupa itu cinderella, bole bole..nt ku cari warna merah mau..ekekeke

khaLifah feDi said...

dulu masa kecik sllu gigit kasut hee~

ops mari join contest

Weblog Popular 1 Malaysia

klik sini:-
http://tuanuruchimaru.blogspot.com/2009/07/weblog-bagi-anda-rm-5000.html

HonEyBuNNy said...

ivy....ila pn pnh dgr petua tu.....n ila pn pnh try...tp cm sakit ag je kaki ila....hahhahhahha....gpn cm geli kn nk ggt kast sendri....tol tu..bek beli kst yg simple2 jah,...jnji selesa d pakai..haha

Ivy Metaga said...

kf:
oooo...nih habis lah kasut di rumah telah di gigit kf lah ekekeke...
ooo..blog sy ni biasa2 jak kf, tak nak join lah tapi nt sy jenguk kat web tu hehhe

honeybunny:
hehehe...mungkin ila tak gigit kuat2 kot, kalo kasut masi baru, bole gigit hehehehe
aah..sy pun suka yg simple dan senang kaki masuk hehehe

Uncle Lee said...

Hi Ivy, thats a nice pair of shoes. I guess girls have always love shoes.
I like to see women wearing court shoes with covered toes, ha ha.
You have a beautiful Sunday, Lee.

HonEyBuNNy said...

hehheh..mb la...hahhha..ivy...amik award kt blog ila eh.....

DilOt said...

gigit kasut..haha..penah wat.tp kene gak..

pdhal sndri beli kasut yg xngam ngan kaki...mmg la melecet...

Ivy Metaga said...

uncle lee:
ya girls loves shoes hihi
u too uncle...have good week...

honeybunny:
ok ila...nt sy p ambik, tq so much much...

dilot:
hehe..adoi...dilot gigit kat bahagian mana nih hehhe...
betul tu, kena beli kasut yg sesuai dgn kaki pasti teda masalah tu kan kan..

Black Water Edition said...

Gigit kasut?...not so weird i think..hehehehe..but if eat the shoes..that weird to me

Online pregnancy test said...

I had not ever heard. But the hearing got bitten by the front.