Thursday, July 9, 2009

Bila Janji Dimungkiri

Hari ini, I bangun dengan senyuman di wajah, awal2 pagi tedengar sayup2 bunyi alarm dari bilik mumy, kedengaran mumy membangunkan sis Irene di bilik sebelah, semalam I tido sorang2, ntah apa mimpi sis Irene tido di bilik my brother yang memang dah lama kosong itu

Selang beberapa minit, tercium bau masakan mumy apabila sis Irene membuka pintu bilik, dia bersiap2 untuk ke sekolah, tapi diri I masih malas, rasa nak tido lagi ha ha ha, I sambung tido zzzzzzzz......, bangun dari tido sunyi sepi saja, rupa2 nya I sorang2 jak di rumah, terus melangkah ke dapur, nak merasa masakan mumy, rinduuuuu hehehe, dengan gelojoh I makan nyum nyum nyum....

Dalam jam 10 lebih, dady pulang ke rumah, best jak tengok 4D terus ingin bermanja2 dengan dady, see....

Daddy & 4D

dalam jam 11, kami berdua keluar, I singgah di Wisma Seberkas manakala dady ada urusan lain yang hendak dilakuka, sorang2 I ke salon rambut untuk memanjakan diri ha ha ha, cuci rambut lah, kepala dah gatal2 hahaha, sempat lagi I tengok Stamp Exhibition and Sales yang bertempat di ground floor, I tahu tentang exhibition ni dari blog Willie hehe, "Willie kmk pun minat juak kumpul2 stamp"

Yang bestnya, sebelah petang dady masak tomyam kepala ikan, sedap sangat2, ni lah kelebihan dady, dia pandai masak, kalau I ada pulang ke Kuching, dady mesti ada masak, sebab dia tau I suka makan masakan dia
*
*
*
*
Ayu & comel tak gaya budak Ivy makan auuwwww......

Ok balik kepada tajuk utama entry, malam ni, tengah I taip2 entry ni, I memang rasa kecewa sikit sebab ada janji yang telah di mungkiri, kenapa lah nak berjanji kalau akhirnya orang itu berdiam diri saja, I jadi bingung, tapi bila pikir2 balik, hurmmm..... takpe lah nak buat macam mana, rasa macam tipah tertipu pun ada, blurrrr.... lagi lah banyak, I tahu yang dady dan mumy kecewa juga akan janji2 orang itu, hurmmm...apa janji orang itu, biarlah I rahsiakan saja yer, pesanan buat orang itu, I tak kisah kalau awal2 bagi tahu kat I, kalau ada apa2 sebab kenapa janji tu tak dapat di tunaikan, tapi dengan cara berdiam diri itu, I sedih sangat2, sedih wo....

ok lah, tak mahu emo2 hehehe, jadi my mum bawa I jalan2 di pasar malam di MJC, macam faham jak my mum perasaan I sekarang
*
*
*
*
Mumy at the night market

Ok tu jak lah apa aktiviti2 I hari ni, sekarang masih dalam mood blurrrr....., kecewa dan bingung huhu....

p/s:buat teman2 dari Kuching, kalau ada nampak I jalan2 kat luar tu, sila2 tegur hahahaha, kalau ada masa dan waktu pasti I akan roger2 teman2 yer



23 comments:

rosy daisy said...

ivy ku maseh lagi ngaku dirinya cute.. ahah.. tomyam kepala ikan?? i tak penah dgr masakan tuh pon.. cam pelik jer.. Anyway, org kucheng pon leh adopt to tam yam eh?? bagus betul :)
n tak maw la bingung n keciwa.. jahat betul orang yang mungkir janji tu.. let me know who.. nnt lyne pukul die~

i miss u so much la dear...
eheheh~

lyne-

nadxoxo said...

uuu lapa lak tgk ivy makan..haha

Monkey D Luffy said...

ayu giler

azizan4444 said...

memang ayu abez ivy time makan tu.huu..
mantap name kucing tu ek.hee

Willie said...

Ada beli setem sik? aku kalau nampak u di pasar, ku rasa sik kenal dah. sebab kekadang muka lam gambar lain dari real life. Hahahha

MaMaQaYPo FaMiLy said...

sopan nyer IVY makan.. :D

La DoLce said...

cam sedap jer kamu mkn...nak sikt leh tak??

ayu & comel hehehe

richamoody said...

aichhh..aichhh tenyata si dady jg suka 4d hehehe tak sangka q

Khairul Antasha said...

alolololo..sedih mun janji d mungkiri...xpa..bersangka baik jak lah..

aduka said...

ayu sungguh cik ivy yg chantek mamam..
=)

Ms Tikot said...

Hehe... gi pasar mlm nya eh. Pa x ngajak kmk. Huhu...

Ivy Metaga said...

rosy daisy:
uihhh..sarawak pun ada tom yam lyne
bah jom kita sama2 g pukul org tu, sakit ati ni hahhaha..

i miss u too, ok dah dapat sy tgk blog baru lyne tu, nt sy linkkan yer...

nadxoxo:
hehehhee..jom lah makan same2..:p

monkey d luffy:
iye..iye ke nihhh...aaaaa tolong dah kembang hidung sy nih

Ivy Metaga said...

azizan:
betol ke zizan, ayu ke hehehe, mantap dan meletop kan nama kucing tu hehe, pas ni nak kasi nama 3D, 2D,1D lalallaa...

willie:
sik ada. sik sempat juga mok pilih2, dady dah dtg jemput, lgpun ok juak lah kmk ada juak koleksi yg lain2..hehhe

mamaqaypo:
tq tq..sopan...aaaa..ivy budak sopan lalallaaa

Ivy Metaga said...

la dolce:
meh dtg sarawak, kita makan sama2 hik3..

richamoody:
ya richie, 4D manja dengan dady tu =)

khairul antasha:
uihhh..mmg sakit hati oh, kecewa lebih banyak lagi...nak buat cam ney, biarkan jak lah ohh..

aduka:
iye ke iye ke...nah coklat buat aduka..=)

mstikot:
sorry kmk sibuk sikit hehehe..adeh last minute mumy mbak g nite market ya hehe

AmirFX said...

Yobihhh.. Sungguh sopan santun ktk makan lok... Sama kedak kmk juak... haha...

Ivy Metaga said...

amirfx:
hahahahha...mena kah, mok tgk amir makan secara sopan lok, bole sik kekekeke...

[h]einsen said...

owh..kiut eh...................................


.............pusak nok melimpas time ivy makan ya...hehehe..

Ivy Metaga said...

einsen:
hahaha..si Toto ya interprem jak nya ya...,mok minta makan nya ya hehehe

DilOt said...

tomyam kepala ikan..??dilot pun xpernah dgr..camne tu...

biasenye dgr kari je..

Uncle Lee said...

Hello Ivy, enjoyed looking at your nice photos here. Great looking parents you have. And you look good too. Have a great weekend, Lee.

FdausAmad said...

lu punya kucing nama 4D?,

.:kiwi-buLan:. said...

hurmm??spe yg mungkiri janji tu??meh kite smackdown die same2

Ivy Metaga said...

dilot:
hehehe..adohai..macam mana lah tu ya, cuba dilot masak, pasti bole tu hik3

uncle lee:
terima kaseh uncle lee for the compliments..
u too..have great2 week with loves ones..=)

fdauamad:
hahaha..napa tak percaya ke??? hik3

kiwi bulan:
jom kiwi sama2 kita g samckdown dia nak nak hahaha..kiwi bawa garpu, sy bawa sudu, panas ni panasssss...:p