Saturday, July 11, 2009

Padawan Fair 2009

Jumaat yang lepas 10/7/2007, ada rombongan dari KL datang ke Kuching, pagi2 I ke airport menunggu teman2 dari KL datang, setengah hari I jadi penghuni airport adohai hahaha, sempat lagi melihat beberapa artis2 tempatan seperti Rem, Anding, Salwa, Sheryl Samad dan juga artis yang lain2 tapi I tak tau lah nama mereka, cuma pernah nampak muka di kaca2 Tv ha ha ha

Dalam jam 1, kami ke Singgahsana di mana mereka bermalam selama 4 hari 3 malam, rombongan yang seramai 17 orang, jadi sebelah petang kami berjalan2 round2 pasar, sepanjang petang, I habis kan masa bersama2 dengan mereka, here few pics

Nasi Goreng Kampung

Sirap Bandung

kedai yang menjual koleksi2 stamp serta duit2 lama
lokasi bersebelahan dengan pejabat pos besar

mereka bersemangat order kek lapis Sarawak di kedai ini D'Rieza, harga lebih berpatutan berbanding tempat yang lain
*
*
*
*
Pineapple Tart Biscuit

Sebelah malam selepas menjemput sis Irene dari tempat tuisyen, kami bertiga ke Padawan Fair yang berlokasi di MJC (Batu Kawa New Township), Padawan Fair (Food fair, Fun fair, Trade fair) ini telah diadakan dari 28/6/2009 ke 20/7/2009, kami jalan2 cuci mata, bawa my sis Irene bermain di fun fair, membeli satay dan I sempat beli baju T-shirt RM10 jak hehehe, ada few pics di bawah yer...

PADAWAN FAIR 2009
*
*
*
*
Aiskrim lagiiii.... " AmirFX mok sik???"

Jagung bakar & Ayam panggang

tadaaaa....RM10 only, cantik tak???
errr...I masih love Malaysia hehehe...


p/s: nanti update lagi, sekarang mau ke church....., mumy dah bising tu tunggu2 dalam kereta lariiiiiiiii......

15 comments:

Caynie De said...

yah..dtg kuching xpadah agik...cmya kwn bgs

Ms Tikot said...

Jagung & ayam panggang ya nyaman eh.

AmirFX said...

Aihhhh... Dah2 gik... Terlior kmk nangga eskrem ya... Dah la musim panas tuk... Kmk g pasar lok carik eskrem.. Kelak komen gik.. hehe...

khaLifah feDi said...

ekk kek lapis sarawak sedap tue!!!

ubek said...

no wonder someone dont know me anymore

Ivy Metaga said...

ken:
adohai ken sori2...bukan sik padah, kesibukan melanda...lain kali kmk akan kabarkan k, sori ken...kelak kmk belanja ktk makan eskrem ok

mstikot:
dtg lah ke padawan fair ya, bnyk makanan di jual, mstikot sorry kmk sik dapat temu ngan ktk fieza dan nieza malam sabtu ya...lain kali kita jumpa gik oh..

amirfx:
dah g pasar sik cari hehehee..
oh mun belum komen, belum gik beli ya eskrem ya hahaha

kf:
owh mmg sedap, sila lah dtg sarawak beli kek lapis :p

ubek:
ubek please dont say like that k..

ubek said...

it's a fact.dont blame me

Dj Epoi said...

Halluuu.....

I nampak U kat Airport!!!
U tak nampak I ker?
Hehehehehehehh

Ivy Metaga said...

ubek:
ok meaning that im wrong..

djepoi:
aiyak..yer ke, ada nampak???
napa tak tegur, ramai org, sy target tgk muka kawan2 sy saja tu ekekekeeeee..:)

Audio said...

Kamek ada juak pegi pawadan fair ari ya.. sempat makan jagong bakar.. ehek XD

Ivy Metaga said...

audio:
oh nyaman sik hehehe..., kmk ambik gambar jak tapi sik sempat makan, beli satay jak kmk ehek ehek..

Willie said...

Semalam ku pergi carik padawan fair , tapi sik jumpa. Mana ho? Dlm Fun fair tu kah?

Ivy Metaga said...

willie:
ya lah ya, nok ada fun fair ya..., dalam ada org jual makan2, tempat dok minum2 pun ada, ada pentas utk lihat persembahan, dan juga trade fair

BeMiE said...

ivy kalau bemie nak gi sana.. ivy leh jadik tourist guide tak...? heheeh

Ivy Metaga said...

BeMIE:
bole bole..kalo sesat jalan pun tak apa kan, biar sama2 sesat jalan hahahaha...