Friday, July 17, 2009

A Special Gift

Semalam Im so happy, riuh rendah di rumah sewa sebab my kazen kule dan kawannya Jenny datang menghabiskan hujung minggu mereka di Sibu, seorang lagi kawan mereka dari Bintulu datang bermalam iaitu Maria, yang bestnya juga, bermula minggu ini, dengan rasminya, I ada teman tinggal bersama2 di Sibu, tak sunyi lah I sorang2 di rumah lagi, nak tahu siapa orangnya, my kazen Jaime, dimana minggu lepas dia mula mengajar di SMK Luar Bandar Sibu

Lepas habis kerja, I keluar sekejap dengan mereka sebelum keluar jalan2 di pasar malam sibu dengan teman yang tidak mahu identitinya di kenali hak hak hak

Me & my kazen Kule

CIKGU-CIKGU YANG COMEL
*
*
*
*
Jenny & my kazen Kule

My kazen Jaime & her friend Maria


Jalan-jalan di Pasar Malam Sibu
*
*
*
*
Satay (RM5=15 batang)

Ikan Sardin Panggang (RM7 /RM6)

Apam Bali Special

Thank You so much to "someone" for this T-shirt, I love it so much, you know that Giordano is one of my favorite brand, really love Giordano T-shirt design, simple and most important comfortable hehehe... thanks again!!!!..... suka2 dapat hadiah hak hak hak

G0ggles Office wear RM15 , very comfortable
Jalan2 di Premier Departmental Store , dapat juga yang ini, walaupun warna merah, janji jangan merah semua sudah hehehe


Sebelum pulang I minum fresh milk, mula2 I order fresh milk dalam menu, nak juga tau apa beza fresh milk ni, bila secawan fresh milk di hidangkan, I minum dan rasa nak gelak jak sebab, rupa2 nya air kotak susu dutch lady ha ha ha adohaiiii...., ingatkan susu yang fresh dari susu lembu tu huhu, aaaaaa....... bercakap tentang susu teringat I dengan blogger Amirfx, (malah aja ke tandas mun dah minum susu hak hak hak, amir jom minum susu ducth lady ya, ktk tauk sik kmk pernah minum 3 perasa sekali, coklat, strawberry dan low fat, terus ke tandas ehek..., ampun terselit juak nama ktk sitok lalalalaarrriiiii....)



25 comments:

khaLifah feDi said...

hehehe ivy kf x bape suke num susu asli klu mix okeh arr..hehhee

Ms Tikot said...

Wah, dah ada teman nya di rmh eh. X boring tinggal sorg2. Nak hor..

Ivy Metaga said...

khalifah fedi:
ohh..kalo cam tu, sy belanja kf minum yg ada perasa strawberry, cekelat, vanilla,aaa..apa lagi yer...=)

ms tikot:
hehehe..ya lah kmk hepi, sik lah ngadap dinding jak ari2, akhirnya ada juak org utk di bawa bercerita dan bergosip hahahaaa..

DilOt said...

samela dilot..susu campur boleh...tp kalo yg asli..huhu...mmg parah la nak minum,,,

░♥si lampu neon♥░ said...

comel seh

Lily Sufy said...

hye sis..hehehe..thnx 4 coming to my blog k..ehehe, n sufy follow sis guna blog sufy yg baru ney..anyway, keep in touch taw..slalu la share2 knowledge k..hihi..rogger n out!!^.^

http://sufysanasini.blogspot.com

Lily Sufy said...

eheheh..lupa plak komen..aiyoo, sedapnyaa..berbunyi plak perot ney..haha

AmirFX said...

Sufy dah tukar alamat ka?? Aihhh.. Sik padah ngn kmk awal... oppsss.. Dtg kenj... haha... Nway, aihhhhhhh!! Nama kmk nang dah glem lah tuk.. Adohhh.. Kmk bok nak tukar nama ke gaban gagah..... haha.. Thanks for ngesor brg makan ya... <<--- tengah terlior

Ivy Metaga said...

dilot:
sama lah kes dilot ni dgn kf hehhe..

si lampu neon:
makeseh =)

lily sufy:
wokey sufy u welcome, comel blog baru sufy tu
kalo berbunyi, cepat2 g makan lalalala

amirfx:
apa gik amir, terjah lah blog baru sufy ya, comel kan sufy ya hehehehe...
aihhh..dah tukar sik nama ya???

Kelebar Malam said...

Hola Ivy, hawaw u ?...hop u're fain..heeee.... lamak sik ke ctok. Kmk rasa nang best diam kat sibo ooo...mcm2 ada... Kmk pernah berada di sia a few years ago. Setiap kali hujung minggu, mesti turun sibo and bermalam d premier or tanah mas...nang best...wish dpt g sia gik....

Rosy Daisy said...

kalau merah sume takowt dikeja lembu lagi ye.. heheh~

ivy, ingat waiter tu rajen sgt ke nak g perah susu kat lembu???.. kalau die perah then die serve kat u, u nak ke minum?? eeewwww... hahahah~

Ivy Metaga said...

kelebar malam:
baik baik...am fain hehehe, nya lah oh, lama dah sik jengok sitok..
auk paling best di sibu makanan nya mmg murah, pakaian2 pun murah dan updated hehehe...
aihhh..dtg lah dgn mrs kelebar...=)

rosy daisy:
aah..nt merah sgt kena kejar kerbau lagi abis oooo..
hehehehe..tu lah lupa plak yg waiter tu pemalas hahahahaha...
eeeiiii..nak yg betul2 fresh tu...sy tak nak lyne..tak nakkkk..ehek...;P

helena's said...

cantik tsirt tu ivy..so nice..
cikhel pon minat giordano..de sape2 nak belanje tak?hikss

designationjazz said...

wahhh!... best benar dapat T-shirt. Mek suka dengan theme ya.. boleh berik mek ka?... pls pls... he he :-)

Nagaperang said...

mo itu apam balik??
satay..my fav..so ivy kena tapau tuk saya 1 btg jer..hahaha..jgn marah r. Ampun

neezareef said...

sedap2 menu kt paso mlm tu..klu bleh semua nk belikan

Ivy Metaga said...

cikhel:
makaseh, oh cikhel minat juga ke..hihi..

designationjazz:
hahaha..sik muat ngan ktk ya kali lalalala..

nagaperang:
1 batang jak,no hal hahahaha...20 btg pun bole, janji naga makan dalam tempoh 1 minit lalalalaaaa..

neezareef:
betul tu...mata rambang jak tgk semua makanan tu, nt kalo dah nak dekat bulan puasa, lagi bnyk makanan akan di jual hehhhe..bestt..

richamoody said...

makciek yummy tuch kue,..jd disana bilangnya apam bali?? klo yg kecil2 tu disini bilangnya kue pukis makciek yg pake meses diatasnya hehehe kesukaan momiq

Ivy Metaga said...

richamoody:
iya di sini sepatut nya di panggil apam balik, tapi special sikit pula di panggil apam bali hehehhee...

oh pukis???alamak...:p

♥Miz Fieza♥ said...

i nak baju tu.bju kaler putih tu nyek..& i nak satay tu..cam sedap jer...

Ivy Metaga said...

miz fieza:
oooo..nak yer...nah ambik hehehe...
dtg sarawak baru kasi...

bee said...

mcm sedap je apam bali tuuuu

Ivy Metaga said...

bee:
sedap kot, sy malam tu tak da makan, sy tolong tapau kasi kazen2 ngan kawan2 mereka hehhee

ubek said...

who is that "someone"?

Ivy Metaga said...

ubek:
ngegeh u hak hak hak...:p