Wednesday, July 15, 2009

Nenek 103

Nenek 103

Gambar diatas I snap dari akhbar cina Sin Chew Daily, sebab tu nampak blurrr....., cuba perhatikan nenek dalam gambar tu, masih nampak kuat lagikan, percaya tak umur dia dah masuk 103 tahun, nenek ini menetap di Sarikei, Sarawak

Satu fakta yang menarik perhatian I tentang nenek ini ialah nenek ini peminat no.1 minuman bergas Coca-cola, dalam sehari dia mesti minum 3 tin coca-cola, dari dia muda sampai lah sekarang, aaaaa..... nampak dalam gambar tu, nenek posing dengan setin coca-cola

kalo cam tu, jom minum coca-cola, pasti bertenaga macam nenek 103 hehehe....

Teringat kat nenek sebelah daddy, sebab nenek I pun peminat coca-cola ni, kalau kami ada turun ke pasar mesti nenek akan membeli setin coca-cola sebelum pulang, kalau singgah minum di cafe, pasti coca-cola akan di order, yang bestnya, nenek panggil coca-cola ni "air kuler" adohaiiii....

Me & Grandma (my dad mother)
Ini lah nenek I yang suka minum "air kuler" katanya
Gambar tahun lepas masa pulang bercuti selama seminggu di Lawas,
rinduuu....... kat nenek,
hujung tahun ini pulang lagi yahooooo!!!!!....


24 comments:

designationjazz said...

ha! ha! air kuler... sounds cooollll... water cooler.. he he :-)

Ms Tikot said...

Best, minum coca-cola blh jadi kuat & sihat. Hehehe.

khaLifah feDi said...

emm cik ivy try arr tnyr knp diorg suke minum air kuler tue mesti ade secret kn?

azman shah said...

biar btl nie, biasa org nk tahan lama minum air suam jerrr
mmg rezeki dia

Ivy Metaga said...

designationjazz:
auk eh..macam bunyi water cooler juga hehe, actually nenek tak pandai sebut coca cola, jadi dia sebut air kuler jak hehe

ms tikot:
hehehe..ya lah kan

kf:
mungkin sedap kot hak hak hak

azman shah:
hurmm..nenek tu mmg panjang umur, 3 tin sehari tu, kalo seminggu ayoyoyooo...

cik nana~ said...

ivy, ye ke? selalu dapat email keburukan coke je. coke sedap kan???

Ivy Metaga said...

cik nana:
iye, nenek tu minum cola jak, tapi mungkin umur nenek tu panjang, biasa lah tu, minuman bergas mmg tak sihat, coke mmg sodap, tapi sy sendiri kurang juga minum air bergas ni hehehe..

Khairul Antasha said...

rindu ngan nenek kmk.. biar betul nenek ya minum coke..hehe

neezareef said...

pjg umo nenek tu..103yr tu..minum coke 3tin sehari??

nenek oo nenek..x de diabetes ke

Ivy Metaga said...

khairul antasha:
aah..ya lah yg di report dalam akhbar ya hehehe

neezareef:
hahahaha...dalam akhbar tu kata nenek tu sihat jak..

Felicia F. Ramzi said...

kelak lah kamek belajar minum ari cola eheh.sure sampey 130 tahun umo..mata pun dah sik nampak

puspawarna said...

waaaaa....
nyaknyerr nenek 2 nmum air kulerr....
sy tkut nk mnum ais gas...
x bpe elok utuk kshtan...
but wen i bce en3 ni...
plok pon ade.....
huhuhuhu...

Ivy Metaga said...

felicia:
yohhh..sampai 130, mun cam ya, perlu minum double ya, 6 tin sehari hahaha...

puspawarna:
oooo...jadik pas ni, nak minum coca cola lah ni lalalalaa..

kiwi-bulan said...

hurm..mulai saat nie minuman ruji ialah air kuler=))kool!

Dakjaat™ said...

lawas? kenal christoporus ka? ....

[h]einsen said...

kakak kpd nenek kmk umur dalam 123 thn, mun sik salah la..agik juak nya gagah berjalan, tp mata dgn pendengaran dah sik berapa la..tp nya agik igt dgn org..

Ivy Metaga said...

kiwi bulan:
haihh..biar betul kiwi hahaha...adohaiiii...

dakjaat:
christopher kenal, kalo christoporus tak kenal lalalallaalaaa..

einsen:
mena ka, uihhh...panjang juak umur nenek ktk oh...apa petua oh...

Monkey D Luffy said...

jd kajian pasal kandungan coca-cola x ada efek ler yer

Monkey D Luffy said...

eh

kandungan gula

Ivy Metaga said...

monkey d luffy:
tak tau lallalalalaaaaa..tanya kat nenek 103 ekekekeeee...

DilOt said...

wahh nenek ivy hebat..sebutan pun hebat...minum air kuler...hehe...

GRuNGe said...

Air kuler yang cool. I kalau panas terik dan dahaga, mula la terfikirkan air kuler. Memang time tu, rasanya air kuler air paling best. Walaupun I ni penggemar Nescafe sejati.

♥Miz Fieza♥ said...

wah..jom kte minum coca cola....**tapi KKM kata tak elok tok kesihatan

Ivy Metaga said...

dilot:
hehehe..jom minum air kuler

grunge:
hehehe..oh penggemar nescafe rupa nya

miz fieza:
hahahaha..kalo cam tu minum sikittt jak lalalala...