Thursday, July 2, 2009

Dating with Eric, Irene & Mumy

Selasa yang lepas iaitu pada 30/6/2009, awal2 pagi I dah bangun, memang hari tu ada rancangan nak ke salon rambut, my brother Eric and my dad hantar I ke Wisma Serberkas, bayangkan shopping centre tu buka jam 10 pagi, awal2 lagi mereka hantar I ke sana, sebab mereka kena hantar kereta untuk service dan my dad ada urusan untuk di selesaikan, jadi dok sorang2 lah I makan dan minum sambil tunggu kedai2 dalam shopping centre tu beroperasi

Lepas ke salon, sempat lagi I cari tali pinggang for my brother Eric dan juga a gift for sis Irene, tengahhari around 12, I bersiap2 untuk menghadiri temuduga pada jam 2pm, semua nya berjalan dengan lancar, hanya menunggu keputusan dalam tempoh 2 minggu ini, kalau ada rezeki ok lah tu kan, kalo tak ada jadi I akan terus berkerja di Sibu dan menjadi penduduk tetap Sibu jak lah ha ha ha, Tq buat teman2 yang sempat wish me through sms hari itu, senyum2 I baca dalam perjalanan ke tempat yang dituju

Lepas temuduga, sempat lagi I singgah di The Spring, kerana nak beli cream khas untuk ibu2 mengandung for my friend Hui Ming di Poppies Shop, awal2 dia dah pesan sebelum pulang ke Kuching
*
*
*
*
1...2....3 sempat lagi posing ha ha ha

Bawa my brother Eric makan di KFC, kesian dia seharian temankan I, dan yang buat I gelak bila dia cakap 6 bulan dia kat Terengganu, dia tak ada makan KFC, selalu tak terfikir nak makan kalau ada turun ke pasar, then I cakap kat dia, ko makan lah puas2, habis licin 4 ketul ayam dia makan hahaha...
*
*
*
*
Jom makan Kepsi ha ha ha

Jom lihat rupa sis Irene bangun dari tido masa terima the gift, really funny tengok muka dia terpinga2 masa I bagi kotak kecil itu dan selambanya sis Irene tanya gift untuk apa, bila I cakap hadiah birthday tahun ni, dia jawab balik, kan dah bagi sling bag for her, I jawap kat dia, ni ada satu lagi hadiah, dia senyum and Im so happy she loves the necklace dan yang lucunya, dia terus turun ke tingkat bawah and said to my dad, daddy daddy see I got necklace from eneng!!!!, sebenarnya my dad dah tengok necklace tu, sebab I ada tunjuk kat dia masa jemput I dari Wisma Serberkas....
*
*
*
*
A gift for my sis Irene

She loves the necklace
alamak tak nampak apa2 pun, macam kotak kosong pula

Petang lepas bangun dari terlelap untuk setengah jam, I temankan my mum hantar sis Irene ke tempat tuisyen, lepas tu pergi membeli sayur-sayuran, yang bestnya sambil menunggu mi goreng yang hendak dibungkus untuk di bawa pulang ke rumah, me and my mum duduk minum2 di kedai kopi, here few pics gaya Ibu & Anak keluar bersama-sama ho ho ho.....
*
*
*
*
Gift from bro Eric, baju Terengganu


Dan akhir sekali, malam tu I dengan bro Eric sama menaiki bus ekspress, bro Eric langsung ke Miri dan I pula ke Sibu, mula2 we planned mau driving dari Kuching, tapi last minute balik by bus ekspress jak lah, bro Eric ke Miri untuk praktikal selepas 6 bulan belajar di INSTEP Petronas di Terengganu, so I wish u all the best Eric, I'm really proud of you....

Cowboy yihaaaaaa!!!!!....

Bro Eric & Me

Wokey tu lah aktiviti I sepanjang 2 hari di Kuching, penat wo....

21 comments:

.:kiwi-buLan:. said...

wah fes time fes kumen kt blog ivy nie:))suke3..ivy nie asek dating jek..jelez kite taw..wowo kfc my peberet!

Ivy Metaga said...

kiwi bulan:
ohhh..first time yer, tahniah2 dan buat selalu hihi..jom lah kiwi kita g dating ;P

Willie said...

I blom lagi sentuh kfc since June ni. hehehehe

Khairul Antasha said...

wow KFC..nyumsss...

La DoLce said...

ivy abg kamu abiskan 4 ketul ayam huhuhu....teror...

Ivy Metaga said...

willie;
kalo cam ya, jom lah makan kfc sama2 kat boulevard hahaha..

khairul antasha:
nyum nyum...=)

la dolce:
mmg terer sb 6 bulan dia tak makan hahaha

Shitsurei shimashita said...

hahaha..best gak spring tu
kalo dapat keja baru jgn lupa belanja kmk r..

Ivy Metaga said...

nagaperang:
wokey naga, no problem tuh hehehe

::cik kikiLaLa:: said...

waa..apala si eric buat di terengganu tu.holiday ka?lamanya sampai 6 bulan..ngesnges,,

cantik o` neclace itu..saya pun maw o...hehe

Ivy Metaga said...

cik kikilala:
dia study di INSTEP petronas, bulan ni dia start praktikal dah...
heheh..kalo mau..dtg lah sarawak kekekeke..

- - [ 4nkEl r4p ] - - said...

ivy ni suka betul dia berjalan2..tiap tiap hari mesti keluar shopping makan angin.. makan makan..dah macam rutin harian la pulak..

Ivy Metaga said...

ankel rap:
bestt bah kalo jalan2 makan2...asal hati senang hehehehe..jom jalan2 cari makan

Big Momma said...

ivy,
muka u ngan bro sik seiras ho....
kepsi....dah tercium bau ayam dah tok...

Ivy Metaga said...

big momma:
heheehe..maybe kmk ikut muka mumy, adik ikut muka sebelah daddy..
uihhh...tercium bau ayam dah hehheee..

Ms Tikot said...

Sungguh padat & penuh aktiviti Ivy selama 2 hari tu. Nasib baik Ms Tikot sempat tangkap Ivy pada hari pertama. Hehehe.

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiiiiii ....

Cbuk ngn Keluarga tiada salahnya....Memang best gilak tgk keriangan Luorang semua...

Ivy Metaga said...

mstikot:
kalo dah pulang rumah mmg ada2 jak aktiviti mok dipolah, auk nasib dapat dating oh hehehe

djepoi:
uihh..harus happy2 ngan family kan =)

MaMaQaYPo FaMiLy said...

KEPSI adalah my FAVERET!!!

richamoody said...

jadi pengen aq punya bro juga!!! sendiri sich dirumah,..

khaLifah feDi said...

hahaha lucu lah tyme pki topi cowboy tue ivy !!! kuda xder ker ?

Ivy Metaga said...

mamaqaypo:
hehehehe...me too tapi kadang2 jak, tak selalu hahaha..sebab kalo selalu makan ayam, rasa muak juga =)

richamoody:
iya, kesian dgn richie...sendirian sich..

kf:
kuda tak da, tu lah mok cari seekor kuda nih....yihaaaaaa...=)