Sunday, July 5, 2009

Wanita & Lelaki

Selalu kita dengar yang perempuan sekarang susah nak cari pasangan kerana kekurangan nya lelaki berbanding wanita, amboi2 ini memang menambahkan senyuman di wajah2 jejaka2 sebab mereka tahu akan pasti ramainya wanita2 akan mencari2 mereka dan jejaka2 ini juga boleh buat2 jual mahal ha ha ha, konon2 nya ada ramai pilihan untuk dipilih yang terbaik, konon2 nya lah, tapi hari tu kan, I terbaca ni dalam newspaper The Borneo Post:

"Vietnam to destroy 30,000 sex selection books. Vietnam concerned that too many boys are being born, will destroy more than 30,000 copies on how to have a baby of their desired sex"

paling menarik ialah yang ni:

"The trend will leave millions of vietnamese men with difficulty finding wives if it continues"


Kalau dulu2 suasana nya macam ni
bila wanita lebih ramai daripada bilangan jejaka
*
*
*
*

Sekarang kalau jumlah jejaka lebih ramai dari wanita
adakah suasana macam ni???
*
*
*
*

Kesimpulannya, kalau susah nak cari pasangan kat Malaysia, terbang lah ke Vietnam, pasti ramai jejaka2 yang menanti ha ha ha...... ampunnnnn gurau2 jak aaaa... PEACE!!!!!

p/s: Jejaka Malaysia tetap menjadi pilihan hati ku :p

36 comments:

AmirFX said...

Ada peluang lah kmk tuk tek? heheheee....

AiE bAhRi said...

wanita malaysia juga tetap menjadi pilihan hatiku (",)

[h]einsen said...

mmmm kmk di melaka tok hari2 ngga org vietnam nok kja kilang ya..menyemak jak heheh..

Monkey D Luffy said...

aku rasa bahaya bila wanita kurang..

sebabnya... bahyalah

hahaha

khairul onggon said...

aaaarrr... isu panas ni hehehehe...

Mohd Ariff said...

saya belum berpunya.. haha

**gadis malaysia tetap di hati lalala~

puspawarna said...

errmmmm....
ni ase nk pg vietnam ni....
hik2...

Ms Tikot said...

Susah cari lelaki kinek tok....huhu..

Shitsurei shimashita said...

adakah naga org nya itu?????????
hahahaha...jgn angkat saya ke laut china selatan r..larikkkk!!

-Si PiccoPicca- said...

hahaha..lucu lah picture tuh....(^_+)

Willie said...

Nasib baik ku dah kawen. Tak perlu pening kepala nak cari pompuan.

Khairul Antasha said...

vietnam?? jejaka msia tetap menjadi pilihanku..chewaaahhhh...:p

rosy daisy said...

ahahha.. thats funny.. when the number of women is more than men, men will appreciate the women more.. bagus la tuh.. all this while, lelaki perasan diorang leh control perempuan~

-rosy daisy-

Ivy Metaga said...

amirfx:
lalalalaaaa....:p

aie bahri:
hehehe..bagus2..wanita malaysia mmg banyak

einsen:
mena kah haha, selalu juak dgr sidak ya lebih ganas ka, menakut kan sik...

Ivy Metaga said...

monkey d luffy:
kenapa lah bahaya, saham mesti naik walaupun dah berusia hahaha..

kahirul onggon:
panas macam goreng panas sik hehe..:p

ariff:
belum berpunya??..nt sy mok isi borang vacancy boleh?? lalalala...

Ivy Metaga said...

puspawarna:
aiyak..nak p vietnam, nt kalo jumpa yg comel2 kasik tau aaaa...:p

mstikot:
sebenarnya ada, cuma mok cari yg sesuai susah kan kan

nagaperang:
ya ya..naga lah org nya hahaha, uihhh..belum ku lambung2, naga suda larik ke sabah, tak ajak org waaaaaaa....

Ivy Metaga said...

piccopicca:
hehehe...gambaran mengambarkan suasana hik3

willie:
nasib oh...mun sik gine gaya oohhh :p

khairul antasha:
oh sama lah kita, hidup jejaka malaysia hahaha..

roisy daisy:
lyne..ni mst kamu kan heheh, rindu lah tapi tak leh baca plak blog u huhu...
ya..lain kali laki pun tak perasan sgt2 kan hahaha

khaLifah feDi said...

emmm nice info tue !!!

ekk!! cik ivy dh jumpe yg berkenan dihati ? hee~

F.....L..... 66 said...

ivy.... biar betul .....

lalalala.... :)
bom skit kasi gegar... kabooommmmm...:)

Ivy Metaga said...

kf:
nice info kan..sharing is caring kan hahaha
nih mok teropong jejaka2 malaysia lah nih :p

fahmilatiff:
uihhh..betullll...
adehhh..pening kepala fahmi kena bom, bom buatan vietnam ka tu lalalala lariiii..

Karonizam Kasim said...

kalo ekot nisbah.. mmg bilangan llki kian bkurangan... tp xsmsti pmpn pn perlu tgkp muat je dlm soal mmilih pasangn.. llki yg bersifat kelakian mmg ramai, ttp llki yg bersifat gentlement dh limited edition dh skrg... v(^0^)v

Ivy Metaga said...

karonizam:
mun cam ya, susah lah mok carik yg limited edition ya owh, ktk tergolong sik dalam limited edition ya...hehehe..*wink*

MaMaQaYPo FaMiLy said...

hhmmm... wanita makin PUPUS ke di Vietnam?

Ivy Metaga said...

mamaqaypo:
aah makin pupus kali...hehe

azizan4444 said...

xyah susah2 ke vietnam.cni ad lelaki kacak single klu sape yg nak.haha

ps:utk yang cun shja

Ivy Metaga said...

hahahaha..amboi yg kacak utk yg cun jak..

oh zizan jadik antara 2 kembar tu mana satu u pilih lalalalalaaa...

Karonizam Kasim said...

of coz la... hahahahaha

Ivy Metaga said...

karonizam kasim:
owh mena kah, mun camya kmk teropong ktk jak lah lalallalaa...

DilOt said...

vietnam..xmahu....lelaki malaysia tetap menjadi idaman ku...ngehehe,,,,

Ivy Metaga said...

dilot:
hahaha..hidup jejaka malaysia!!!!...:P

Mohd Ariff said...

boleh je ivy! hehe

kalau hati dah berkenan.. laut china selatan sanggup ku renang. hahaha

**errr berenang kat sungai pun tak pandai ni.

Ivy Metaga said...

ariff:
alamak kalo sungai pun tak pandai, nanti kalo masuk laut bole sampai ka tu hehehe..., nah berenang pakai pelampung jak ariff hik3

kiwi-bulan said...

waaa....terkedu diriku..agagagaagaa..

Ivy Metaga said...

kiwi:
napa plak terkedu kekekeke...tak percaya, jom kita g vietnam hehehe

nadxoxo said...

hahah kene beli buku tu!! :P

comel gile ilustrasi :D

Ivy Metaga said...

nadxoxo:
hahaha....owh senang nak plan mana satu kuar dulu yer, nak laki ka nak ppuan hahaha
cepat2 beli sebelum di hapuskan lalala