Thursday, July 23, 2009

Taman Buaya Langkawi

2 tahun yang lalu, pada 11 March 2007, me and my brother Lee bersama-sama dengan keluarga kawan my brother iaitu Joy, melawat ke Langkawi, salah satu tempat yang kami Lawati ialah Taman Buaya Langkawi @ Langkawi Crocodile Farm, tiket masuk RM10 seorang, macam2 rupa buaya, dari saiz kecil sampai lah saiz yang besar, sini beberapa gambar kenangan yang telah I pilih untuk tatapan, sila layannnnn...

My Brother Lee

Buaya I love u lalalala

Boxing dush...dush...dush...

Crocodile ride yihaaaaa...


Aksi-aksi Buaya makan
*
*
*
"bruupppp.....dah kenyang, nak balik mandi lagi..."

Kedai Cenderamata
*
*
*
Joy & Bro Lee
Semua barang2 yang dijual dalam kedai ni diperbuat dari kulit buaya kecuali cermin mata hitam yang dijual hak hak hak, ada sepasang kasut dari kulit buaya yang dijual dikedai ni nak dekat RM2000 lebih, I imagine kalau pakai kasut tu kan kena hati2 jalan, nanti tercalar sana sini hehe

25 comments:

-Si PiccoPicca- said...

wahhh..best nya, dapat pergi zooo :)

Ivy Metaga said...

si piccopicca:
jom pegi tengok buaya, tepi waterfront bnyk buaya darat hahahaha..

Ms Tikot said...

Eeee berani ktk pg sia Ivy, nasib bait x knk tackel boyak. Hehehe.

azman shah said...

gemuk2 buaya kamu hehe

AmirFX said...

Sinun ada bujang senang ka??

Ummi Hanie said...

gambar ur bro dkt signboard n beca tu same dgn my pics with hubby time honeymoon dulu..hehee..

Krisno said...

Fuyoooh...besar nyor buaya..tak takut ke??

GRuNGe said...

Owh, tak perlu pergi ke Langkawi untuk melihat buaya. Dekat KL ni banyak buaya. Buaya Darat. Lalalalala.

helena's said...

rm2000?agaknye brape da buaye mati kat kasut tu??hihi

Ivy Metaga said...

mstikot:
mmg besar buaya dalam ya, ada seekor mmg besar tapi sik mok nya tunjukkan diri, malu ngan kmk kali ekekekeke...

azman shah:
gemok dan menakutkan...=)

amirfx:
na nemu aku amir, haih kelakar iban plak kmk bila dgr bujang senang lalalala, tapi buaya nang besar2, geli juak tgk, ada seekor ya mmg besar, tapi sik kuar dari bawah jambatan kecil ya....eiiii..geli gelemen jak tgk boyak besar2..

ummie hanie:
oooo...best nya g honeymoon kat langkawi..
langkawi mmg bestkan, cuma sy dgn abg tak sempat pegi semua tempat, round2 kat sana setengah hari jak...

Ivy Metaga said...

krisno:
takoooootttt...tapi nak juga tgk boyak makan hehehe

grunge:
hak hak hak....oh adakah salah satu boyak darat Kl tu adalah anda lalalalalala...larikkkk, gurau2 jak aaaaa....:p

helena:
ntah lah cikhel, mst seekor hehehehe, beg buatan kulit boyak pun harga beribu2,kalo pake barangan kulit boyak mst jalan macam ratu cantik, pelan2 jak hak hak hak...

FL said...

ivy.. wahh jalan2 aje yer..:)

khaLifah feDi said...

emm out da topic..!! cik ivy kamu takut buaye darat or buaye itu?

p/s:- sblm tido num air orange pekat suam no mix sugar ...kamu sakit kan..hee~
hope be heal coming soon ea..=)

Ivy Metaga said...

fahmilatiff:
fahmi lama tak dgr kabar, sibuk yer, jom jalan2

kf:
dua2 takut hehhee...
ok nt sy minum kalo ada stok limau dalam rumah, tq utk petua tu yer kf, moga kf sembuh juga

Kelebar Malam said...

best juak mun dpt nanggar boyak makan..d kuching tok, kita leh g k Jong's crocodile farm mun nok nanggar boyak... boyak tembaga kat waterfront pun melambak...heeee....

BeMiE said...

buaya darat takder ker?... kekekeek

Ivy Metaga said...

kelebar malam:
auk buaya tembaga mmg byk di waterfront hak hak hak..

beime:
tu lah tgh cari ni lalallaaaa...

azizan4444 said...

beznye..buasa kiut xde ke?haha

HonEyBuNNy said...

buaya?>>>eeeeeeee best2...waa...nti nk blik kdh..nk g lanagkawi gk r..huuh

atok said...

ee boyaaa.
seram.
ahha

Ivy Metaga said...

azizan4444:
ade ade anak2 boyak cute ape lalalala...

honeybunny:
oh ila nih org kedah rupanya hehee..langkawi mmg bestt.., rasa nak g lagi

atok:
heheh..atok takut boyak..nih tak patut...

richamoody said...

makciekk beneran buaya tuch??? brrrrr besar kali,..bisalah dia makan 1 manusia tu hiiiii

tp tetap asyik nie kayaknya wisata..ke t4 buaya hehehehe

Ivy Metaga said...

richamoody:
benar benar hehhee,....besar2 kan buaya2 itu..

HonEyBuNNy said...

ya....ila org alor star kedah....hehheheh...nti dtg kdh gtau la..ley dtg umh ila...hahhahha

Online pregnancy test said...

where can i find a good souvenir shops here in singapore? somewhere i can buy pretty humorous shirts or items for teenagers.