Wednesday, July 1, 2009

Dating with Mstikot @ Atika

Ahad Lepas 28/6/2009, I pulang ke Kuching, dalam jam 7 lebih kami bertiga iaitu my kazen Gilbert dan Sheller memulakan perjalanan ke Kuching, sebelum tu kami sempat singgah breakfast, hari yang sejuk, aman dan hujan lebat, sepanjang perjalanan kami dari Sibu ke Kuching, kami melihat 3 kemalangan di tempat yang berasingan, ni mesti gara2 hujan lebat hari tu, semua nya self-accident, dalam perjalanan I banyak habis kan masa tido jak, kadang2 main games dalam laptop, bersembang2 dengan kedua2 kazen, best juga bila Gilbert cerita pasal terserempak ngan hantu

Dah sampai di bandar Kuching, I received sms from Mstikot @ Atika, jadi kami mengambil keputusan untuk berjumpa di The Spring for our first date hahaha...

my kazen Sheller
single and available, sempat promote kazen lagi nih hahaha

My kazen Gilbert
yang ni dah kawen, no vacancy dah hehehe

Hujan lebat dari Sibu

Sampai di rumah, I sempat bermanja2 dengan 4D dan Momo, tunggu my brother Eric pulang, kami berdua pergi ke bank untuk urusan, then ambil mumy di sekolah and my dad dari rumah kawan, kesian my brother Eric, the whole day dia temankan me, I tahu dia kepenatan, lepas tu hantar mumy and dad ke workshop, sebab my mum car kena service

my brother Eric and me mencari tempat dimana, I akan menghadiri temuduga keesokan hari nya, perjalanan yang memakan masa sikit, lepas dah tau tempat, kami berdua ke Hock Lee Centre berjumpa dengan tunang abang iaitu sis Herin, dalam pukul 7 tergesa2 pulang sebab ada date dengan Mstikot at 7.30pm

bermanja2 dengan 4D

Momo yang gemok dan malas ha ha ha

4D yang pemalu

sempat sekodeng mumy di sekolah

Dalam jam 8 lalu, I sampai di The Spring, terlewat pula I hehehe, melihat Mstikot dari jauh tersenyum manis, bila berjumpa rasa macam dah lama kenal saja hahaha, peramah, riang dan mesra orangnya, we makan2, having good time together, lepas makan jalan2, kami dalam The Spring, sayang nya waktu tak panjang, takpe2 lain kali bole jumpa lagi, kena pilih waktu yang panjang sikit kan kan kan Mstikot..... lihat lah few pics yang di bawah

"Mok ambik gambar kacak2 lok hehe...."

Caaakkkk....... Cute kan we two

Sis Irene & Bro Eric

sis Irene makan ni, lupa dah perasa apa

Jalan2 di padini store, I beli nih hahaha...

Dalam pukul nak dekat jam 10 malam, I ucapkan selamat tinggal dengan Mstikot, wah ha ha macam sedih jak bunyi, mula2 me, Eric and Irene rancang nak tengok movie Transformer, tapi lupa plak yang my sis Irene sekolah keesokan hari, jadi cancel jak lah, nanti ada my mum bising kalau bawa adik pulang lambat

Sampai dirumah, ingatkan boleh rehat awal sikit, my mum pula mau I temankan dia tengok my kazen Sona wedding video, so I temankan my mum tengok video tu sampai habis, baru dapat tido huhu...

memang hari yang penat tapi happy dapat pulang rumah...

11 comments:

Ms Tikot said...

Masa yang telalu singkatlah. X sempat shopping habis kat The Spring. Ok next trip, plan awal2. Btw, teddy bear ktk, jaga kmk tido tiap2 mlm. hehe...

Ivy Metaga said...

mstikot:
auk harus kita plan awal2, tapi best juak perjumpaan yg spontan hehehe..
hihi...best nya tido ngan teddy, good2 ada juga teddy temankan ktk tido hihi

khaLifah feDi said...

hehehe comel kucing2 itew..cik ivy.. ade bape ekor semua kucing2 cik ivy..!!!

Kelebar Malam said...

ermmmm...len kali pastikan mr n mrs kelebar turut sama. kalo boleh semua blogger yg salu calling2 berjumpa one day. makin rami makin best. kita wat gempak di kuching kelak. harap ivy kontek2 juak dgn member lain. mek duak on jak....heeeee.....

Ivy Metaga said...

kf:
ada 3 ekor jak kf hihi...

kelebar malam:
besttt..mun rami2 oh...hopefully one day kita semua dapat berkumpul rami2...=)

P3tani is my nama said...

giler comel kucingnya...
nak sekor boleh? hehehehehe

Ivy Metaga said...

petani:
bole2, sy bagi si momo kat petani sebab momo gemok sgt, kuat makan hahahaa

Syam said...

4D best nama tu aku suka, momo lak cam nama stereng kereta aku...hehehe

Ivy Metaga said...

syam:
hahahaha....uihh..nama stereng keta momo??...unik unik..:p

kirana said...

Uuiihhh... jumpa miss tikot rupanya. Sik ajak urang! Enjoy la ho, jeles kmk nanga!

Ivy Metaga said...

kirana:
adeh dating spontan ngan mstikot, harus kita rami2 kuar lain kali hik hik