Tuesday, July 14, 2009

Sunday la la la

Hari Ahad yang lepas, 12/7/2009, selepas pulang dari church, my family hantar I ke Singgahsana Lodge sekali lagi, selama 3 hari berturut-turut, I berulang- alik ke sini untuk menemani rombongan yang datang dari KL, kalau rajin sila2 lah buat U-Turn ke entry2 yang sebelum ni yer

Sepanjang petang I dengan teman berjalan2 di Waterfront, Parkson dan makan tengahari di Tun Jugah bila dah kelaparan, here few pics......

Sis Irene & Me


WATERFRONT KUCHING
*
*
*
*
My Lunch yum yum

huaarrrggghhh......buaya darat ha ha ha

duduk2 sambil minum!!!

Gigi pakcik ni dah buruk

Suasana petang di Waterfront

I nak promote sikit Singgahsana Lodge walaupun tak dibayar untuk promosi ni ha ha ha, tempat ini memang cantik dan juga berpatutan, paling menarik bahagian rooftop, dimana penginap2 boleh relax, ada ruangan untuk bersembang dan minum2, ok lah untuk maklumat lanjut sila search sendiri di Google hahaha...(kan tadi I dah cakap promote sikit jak :p)


SINGGAHSANA LODGE (ROOFTOP)
*
*
*
*
Yang menariknya, seluruh dinding di rooftop penuh dengan tulisan2 sebagai kenangan dari pelancong2, penginap2 yang pernah menginap di Lodge ini

SpiderGIRL lalalalaaa...

Tak dapat pergi tengok Rainforest World Music Festival, bergambar dengan poster pun jadi lah hahaha


Sebelah malam pula, I pulang ke rumah dan sibuk packing, ready untuk balik ke Sibu.....

p/s: sekarang I dah di Sibu hahaha

19 comments:

[h]einsen said...

ada model boyak darat la..hehehe

am-rie said...

tenang jak upa air ya..tapi jangan disangka sikda buaya..hehe
sekor dah ditangkap ivy..hehe..

Ivy Metaga said...

einsen:
auk model boyak darat, sik lama gik mok cari boyak laut plak hahaha..ada ka ohh..

am-rie:
uihhh..baru sekor jak, kelak mok tangkap bnyk2 boyak gik koh hahaha...

AmirFX said...

Ktk rupanya ikon boyak d situk... haha...Nway, singgahsana lodge nang best... Rega berpatutan n customer service pun "ok" juak... haha...

Ms Tikot said...

Kacak kah bilit dlm singgahsana ya...Tanggar dari luar mcm kacak jak.

Ivy Metaga said...

Amirfx:
hehehe..ikon boyak, bole juak ya, errr...apa maksud dgn customer service ya "ok", maksud ok ka ato ko hahahahhaaa...

ms tikot:
suasana bilik nya simple jak, yg best nya ada bilik yg boleh menempatkan 10 org..., mula2 kmk nangga dari luar mcm biasa jak, bila masuk kacak juak dalam macam rumah penginapan ala2..homestay jak hehehe...

Khairul Antasha said...

spider girl...hehehheehe....lamak dah sik ngga boyak darat ya

♥Miz Fieza♥ said...

sy pnh pg tempt2 nie..best2....

Ivy Metaga said...

khairul antasha:
ohh..mun cam ya, juh g waterfront, sia bnyk boyak darat hehehe

miz fieza:
aah kan, sy masih ingat lagi entry fieza ke kuching...kalo best datang lah lagi yer..=)

khairul onggon said...

wahhh... selamat balit ke Sibu Ivy... best juak perjalanan ktk tok... ;)

Ivy Metaga said...

khairul onggon:
selamat tapiiii..penat hehehe...

khaLifah feDi said...

emm cantik permndgn petang tue ivy !!

cik ivy nnti kf send email okeh but bkn skrg..eem bye

designationjazz said...

Hi Ivy.. kenak mek rasa mcm pernah nannga kitak ho..?? Anyway feel free, pls visit blog mek. TQ!

Ivy Metaga said...

kf:
wokey kf, nt kalo dah email tu kasitau aaaa....

designationjazz:
wokey kelak kmk visit blog ktk, tq sebab singgah sitok....
kali pernah terserempak di mana2 kali nak di kch ya..

Nolee Zahari said...

woooo
buaya
hehe

Ivy Metaga said...

nolee:
tapi buaya tu tak makan orang, dah jadi buaya darat..

richamoody said...

hahaha makciek mau juga aq nie,..bekunjung ke tempat crocodile itu

aYu said...

cantekkk pemandangan tuu,...

Ivy Metaga said...

richamoody:
kalo macam tu datang lah ke malaysia....jom berkunjung hehhee..

ayu:
chantekkkkk....=)