Monday, July 13, 2009

A Day With Rachel

Sabtu yang lepas 11/7/2009, sekali lagi I kuar dengan teman2 dari KL dari pagi sampai lah ke petang, pagi I sampai di Singgahsana Lodge menunggu mereka bersiap2, program hari tu ialah mereka ingin membeli barang2 di market yang bertempat di Satok, selepas makan tengahhari, kami ramai2 ke Satok Market, bermula lah operasi mereka membeli makanan2 tradisional, macam2 rempah seperti pes laksa sarawak, lada made in sarawak dan banyak lagi, paling utama mereka nak beli ikan terubok masin yang di kenali di kalangan pelancong2 dari luar

posing sambil menunggu mereka bersiap2

rehat sekejap sambil menunggu yang lain

Market di Satok

minum2 sambil relax selepas penat mereka ni bershopping sakan di market

Dalam jam 3 petang, kami pulang semula ke Singgahsana Lodge, semua berehat kerana penat, nasib hari tu, cuaca tak berapa panas, dalam jam 5, sebelum pergi ke The Spring sempat lagi I tukar baju, tukar baju pun jadi lah sebab dah berpeluh2 keluar jalan2 dari pagi, I pergi ke The Spring untuk berjumpa dengan my Best friend Rachel hehehe....., "yer keluar dah cerita kita chel"

Sampai di The Spring, kelihatan Rachel dengan anak buah nya, Mira, happy dapat melihat Rachel setelah sekian lama dah tak lepak2 sama2 selepas semua dah sibuk dengan pekerjaan masing2, sayang nya kawan yang seorang lagi, Mimon tak dapat datang, jadi kami minum2 dan makan2 di Secret Recipe, adohaiiiii...... cheese kek nya ya ampun sedap eh ha ha ha

kalau lah di Sibu ada Secret Recipe, pasti I akan jadi pelanggan setia sebab cheese kek memang ummpphhhh...

SECRET RECIPE
*
*
*
*
Mira & Rachel

Ni mereka dua sibuk shopping, I pula sibuk sekodeng ha ha ha

"aunty chel nak yang tu" kata Mira
skrip tokok tambah oleh Ivy ho ho ho

Gaya Mira makan donut

Me & Rachel

Dalam jam 7 lalu, kami di jemput oleh Roy iaitu buah hati jantung Rachel, jangan marah chel, ampunnnnnn..... tuanku......., kami ke Grill Mama Recipe, lokasinya lupa pula ha ha ha, pertama kali ke sini, makanan disini semua halal, kami makan lamb chop dan beef steak kah chel....

GRILL MAMA RECIPE
*
*
*
*
Beef with black pepper

Lamb Chop

Dalam jam 9 lalu, I sampai di rumah, yang lucunya, mula2 I relax2 di ruang tamu dengan daddy, mula2 tu ada layan daddy berbual sampai lepas tu tak dengar apa yang dady bualkan sebab tertidur, mumy yang sampai dari sekolah selepas menghadiri dinner perpisahan untuk guru yang sama mengajar dengan mumy, membangunkan I dan bertanya kenapa tidak tido di bilik, dengan mamai I bangun langsung masuk bilik, terus tido lagi sebab memang terlalu rasa penat dan mengantuk sangat2....

p/s:happy hari tu, dapat jumpa Rachel dan Mira, buat mstikot kmk minta maaf banyak2 kerana sik dapat bertemu ngan ktk hari sabtu ya, lain kali kita ketemu oh....:p

24 comments:

aduka said...

hohoho..
kne de translation nih..
bru phm p/s tuh..
hehehe..
=P

Ivy Metaga said...

aduka:
alamak lupa plak mok di translate tu, takpe2, aduka belajar bahasa sarawak jak lah yer hik3

GRuNGe said...

Wah, tak sabar plak mau pergi bumi kenyalang. Nak g waterfront lagi.

cik nana~ said...

oreo cheese cake. sedapnyeeee

ber_uwang said...

uh uh lapar perut saya baca entry ini,

Ivy Metaga said...

Grunge:
hehehe..oh dah pernah dtg lah ni...

cik nana:
sedap nana...adohai rasa nak makan lagi hak hak hak...

Ivy Metaga said...

ber_uwang:
uihh....kalo cam tu cepat2 carik makan hehehe..

ubek said...

patut la u change a lot and dont know who i am gik that day.now i know the reason

MCM said...

hai Ivy, anun bala?

nadxoxo said...

lapa la pagi2 singgah blog ni haha :P

Ivy Metaga said...

ubek:
bila u cakap macam ya, i dont know gik apa mok padah and explain wit u ubek

mcm;
hai...MCM, bala do (kabar baik), lama tak dengar kabar oh..

nadxoxo:
hehehe...kalo cam tu g breakfast :p

khaLifah feDi said...

ivy !!!! lamb choap itu buat kf terliur arr huhuhuh..

shan said...

lamak sik temu rachel..kirim salam ngan nya k..

DilOt said...

nak gak secret recipe tu tp...kene tnggu gaji dulu...uwaaaaaaa

neezareef said...

air apple lime SR tu perghh...sedapnye

Ivy Metaga said...

kf;
hehehehe...jom makan lamb chop kf...:)

shan:
ok salam akan di sampaikan

dilot:
ohhh..takpe2 nt gaji kuar kena terus p secret recipe =)

neezareef:
hurmmm..mmg ummphhhh.....makan dgn cheese cake ny adohaiii...lagii ummphhh..hehe

Ms Tikot said...

Nyaman rupa lamb chop ya eh...

Ivy Metaga said...

ms tikot:
auk..rasa nya pun nyaman :)

ubek said...

call sk angkat.huhu

[h]einsen said...

mala jak makan isk3..mun gya tpaksa la kmk polah2 terjumpa dgn ktk supaya kmk dpt mkn free..hehehe..

azizan4444 said...

beznye scret rcipe.ble nk bnje?hehe

azman shah said...

cdpnye

Ivy Metaga said...

ubek:
lupak bawa hp..soli soli...

einsen:
alamak mun molah2 terjumpa ya, apa kata einsen yg belanja lalalalalaaa...

azizan4444:
bestttt...sy tgu zizan belanja lalallaa..

azman shah:
cedap...=)

Elisha said...

Eh.... Roy couple ngan Rachel ka?