Sunday, August 2, 2009

Erk Kawen??


Wahai anda2 yang masih single ni, pernah tak anda diajukan soalan2 berikut, tak kira bila balik kampung, di rumah, jumpa saudara mara, jumpa kawan2 lama dan dimana2 saja anda berada

"Bila nak kawen?"

"dah kawen ka blom?"

soalan paling scary

"dah berapa orang anak??"

errkkk...blom kawen macam mana nak buat anak lalalala....

Soalan2 diatas memang popular apabila anda masih single dan telah melepasi umur 25 tahun waaaaaaa....., betul tak??? anda setuju???

Tiba2 pula topic ni pop dalam otak I selepas menonton rancangan program 3R di Tv3, sengih2 I tonton 3R , topic yang menarik kan

Ada orang jodohnya cepat, ada orang jodohnya lambat, kalau dah kawen tu memang lah bestkan sebab dah berdua pas tu ber 3, 4, 5 dan seterusnya, tapi kalau masih single pun best juga kan kan kan

Jadi NO STRESS STRESS OK kalau blom kawen, kalau soalan2 tu ditanya, kita jawablah dengan senyuman diwajah dan relax, cool, senyum, selamba hak hak hak


29 comments:

GRuNGe said...

Wakakaka. Bestkan 3R tadi. Ops, mau tanya, bila kamu mahu kawin? Berapa orang anak kamu.

Lalalalala. Lariiiiikkkkkkkkk.

GRuNGe said...

Owh, first. Lupa plak nak announce first commentor. Lalalalalal.

AiE bAhRi said...

Jawab no komen..

baru rasa macam selebriti

Rosy Girl~ said...

*bile u maw kawen??*
*bile i jadi jutawan...*

boleh tak i jawab cenggituh??
napa la ramai blogger duk cite hal kawen.. scary bangat dehy~
waaaaa~ tensi betul aku..

Ivy Metaga said...

Grunge:
blom kawen macam mana nak buat anak, nih u plak bila mok kawen lalala...
mana mok larikkkk..sini balik, jadi commentor yg seterusnya hahaha

aie bahri:
aah betul jugakan, jawab macam artis tapi alih2 kawin senyap2 pun ada lalalala

rosy girl:
hehehe..lyne bole bole jawap macam tu, lepas jawab macam tu pasti org tak ty lagi :p
ya scary kan, maybe skrg musim demam mau kawen kot hak hak
lyne jgn tensen, senyummmmmm....

Krisno said...

errr...kawen jer lah haha...

AmirFX said...

kmk pun salu juak kenak soklan cemya... kmk biasa jawab ujung tahun... Cuma tahunnya sik tauk bila... haha...

Dj Epoi said...

Haluuuuuuuuuuu!!!

Selagi tak kawin......soalan itu akan terus berkumandang hehehehehe......

P/S Bila?

joegrimjow said...

apa2 pun
bila2 pon
jgn lupe ajak ok
never attend kawen berlainan agama
nak tgok suasana dia
hidup malaysia

kiwi-bulan said...

umo blom 25 pon suda ade yg pndai2 tnye bile mau kawen..stressnye!

Kelebar Malam said...

"sudah kawen kah belom...baru jumpa dah senyom..." ermmm lagu tok nang selalu d dgr jaman mensia marek... well sis, bila gik nok jemput kamek kenduri?...heeee....jgn maraaaaaahh...

f.i.e.z.a said...

i feel u dear!
my mum eh, sikpat nenga anak kwn nya single.semua nok dpadu ngan kmk..supaaaannn!
im thinking of finding one for myself.bkn dpadu ka apa.yerr..
single rocks okkk at least for now la but mun dah hit 35 n still single owh no.dats scary! =(

NoRT said...

ade jodoh x ke mana...yg penting bagaimana kita cuba nak dapatkan jodoh tu

am-rie said...

cepat2 cari calon..hehe

designationjazz said...

hi hi hi... rilek lar... akan tiba masanya bila insan a.k.a soulmate muncul dlm hidup mu.. Jgn gopoh sb kahwin hanya sekali.. Like me, kahwin masa umur 30. Pengalaman masa single, bercinta, breakup etc semua berguna time kita dh jd double(X single agik he he)klak.. Dengar nasihat gue, jgn gigit kasut baru gik kikikiki..

p/s hey!... bila kitak kawin tek?? :-p

ber_uwang said...

kawen dah nikah belum ....hik hik

Ivy Metaga said...

krisno:
ya lah, kawen je lah, esok kawen hak hak hak

amirfx:
oh mena juak oh, good answer hehehe

djepoi:
bila???
kalau esok bole??
hehe

joegrimjow:
wokey joe takde masalah itu, kalo jemput kena dtg tu, nt kalo joe pun dah nak kawen..jemputttt hehhe
hidup malaysia!!!!

kiwi bulan:
hehehe...mst kiwi selalu kena tanya kan soalan tu, jgn stress2, senyummm je aaa..

kelebar malam:
hehehe tunggu orang propose lok, haih bila lah hoh...
auk pasti akan dijemput...heeeee...=)

Ivy Metaga said...

fieza:
auk lah kan, mun dah masuk 35, macam ney oh hehe, skrg enjoying being single ni hehe

nort:
hurmmm..betul juga cakap cikgu nort ni, nt sy p cari lalala

am-rie:
calon dah ada lalalala...

designationjazz:
bila mok kawen??
esok bole sik lalala, best juak ktk ada family yg bahagia...mun laki kawen 30 sik apa ya, mun ppuan susah ler huhu...

ber_wang:
hehehe..adoiiii...nikah blom tapi kawen suda, apa lah makna tu lalala

Uncle Lee said...

Hello Ivy, ha ha, love the conversation. Very cute. We too have teddy bears at home....unmarried ones, ha ha.
Best regards, Lee.

azman shah said...

kawin la apa tkt yg penting kamu sudah sedia

helena's said...

nak kawen ivy..nak nak!

richamoody said...

jangankan nikah makciek..ditanya "dah punya pacar belum??" aq pun malas jawabnya wkwkwkwk

Ivy Metaga said...

uncle lee:
oh how many teddy bears you do have at home uncle lee....hehe

azman shah:
wokey nt kalo dah sedia terus kawen nih lalala

helena:
amboi cikhel...
jom lah kawen ramai1 hik2

richamoody:
hehehe..betul jugakan richie, belum ada pacar, ditanya ada punya pacar?
suda ada pacar, di tanya bila kawen?
suda kawen, ditanya bila mok ada anak? heheh

soalan yg tak akan abis2 huhu

eugene said...

Bila ada jodoh,semua pun jadi, bila jodoh jahat,semuanay pun mati, asalkan kita tahu erti kebahagian, tak kisahlah,,,,,,,,,,

hey take care,have a good week ahead

Nolee Zahari said...

hehe
nolee tak tahu ape rasa bila ditanya soalan macam tu
sebab masih muda haha

tapi nolee klu boleh nak kawen umo 28
wahh
mesti lagi tension kan kan kan hehe

T.u.Y.a said...

ivy..
jangan la jual mahal..
ehem..ehem..

Felicia F. Ramzi said...

orang memang sikkan berhenti bertanya..bila single ditanya 'bila nak kawen'..bila dah kawen ditanya 'bila nak ada anak'..bila dah ada anak pertama ditanya 'bila nak ada yang kedua'.. pendek kata.. jawab saja 'bila bila masa daaaa..'

Big Momma said...

aku mampu senyum aja... he he he

Ivy Metaga said...

eugene:
hurmm..betul juga kan, apa yang bole dibuat ialah, we pray for the best in life...=)
u too have good week with your lovely family

nolee:
hehehe...kalo jodoh cepat, cepat lah kawen, kalo jodoh lambat, lambat lah kawen kan kan

tuya:
cikgu tuya, sy tak jual makal, tgu org tu nak propose ni, tapi tgu smpi bila yer hehehe

felicia:
auk mena padah ktk, soalan mmg sik pernah abis2 oh, kmk selalu jawab macam tok jak, "relax2 lok"...

big momma:
mama senyum, kmk pun senyum juak lah :p