Wednesday, August 19, 2009

Lawas

Masa Lunch hour, I tengok gambar2 di my picture dan I tertarik dengan koleksi gambar2 yang di ambil oleh my brother Lee, jadi I nak kongsikan dengan teman2 beberapa gambar tentang salah satu projek yang telah dijalankan di Kampung kelahiran Daddy iaitu Kampung PuruSia.

Majlis Pelancaran Penyeragaman Harga Runcit Petrol & Diesel Bagi "Community Drumming" pada 23 Mei 2009 di Long PuruSia, Lawas





WELCOMING
*
*
*
*
Bamboo Band Perfomance

Young & Lovely Lun Bawang ladies wearing Traditional Costume

The Gong Beats and Rhythms

Handsome Uncle wearing Traditional Costume

Lun Bawang Traditional Dance

OPENING CAREMONY
*
*
*
*
Harga Jualan Runcit
Petrol Ron 97 = RM1.80/liter
Petrol Ron 92 = RM1.70/liter
Diesel = RM1.70/liter

The Station

Hujung tahun ini, family sudah merancang untuk pulang bercuti di Lawas pada hari Christmas yang akan datang, jadi I akan updatekan tentang perkembangan Station Kecil ini, walaupun kecil tapi pasti banyak membantu penduduk2 kampung ini dan juga kampung2 lain yang berdekatan

Haihhhh.... tak sabar nak pulang ke sana lagi, banyak kenangan waktu zaman kanak-kanak yang tak akan dilupakan

20 comments:

cik nana~ said...

hensemmmm uncle tu. ;)

Ivy Metaga said...

cik nana:
hensemmmm...*wink*

SEN said...

teringin mok melawat lawas..sempat pg limbang jak..

khaLifah feDi said...

emm ivy ni area sabahkn..!!!

Willie said...

Kalaulah ku ada sia...habis aku click sia click sitok click sinun click di bah click atas click click click

SuFy said...

sis, sufy da p lawas aritu..bersih je kawasan tu..hehe

designationjazz said...

uihhh! lamak mek x gi Lawas.. zaman dolok adalah mek pegi Kpg Temangis and Kpg Siang siang. Hampir-hampir mek nak pergi Long Sebangang. Tp ya crita zaman remaja mek lar.. he he :-)

AmirFX said...

lun bawang ladies ya cun melecun ehhss... hehe... sidaknya kenak sik jadi model kat tosikal sia? Dpt k madah ngn atil supaya sik pobia gik ngn motosikal... haha...

Elisha said...

I didn't know that there's a gas station in Puru Sia.

By the way, my kampong is Long Tukon.

puspawarna said...

aah laaaa.....
nk aserr pg c2...
besh2...

Ivy Metaga said...

Sen:
datang lah mun ada waktu, atau better dtg masa pesta lun bawang setiap 1 june every year....=)

kf:
bukan, lawas masih dalam kawasan sarawak, dekat dengan sempadan sabah ni, jadik kalo driving dari lawas ke sipitang, sabah only about half an hour jak hehehe...

willie:
hehehe....aduiii...click kiri kanan atas dibah hehehe...sure kacak2 gambar yg akan ktk ambik oh

sufy:
oh yer ke, dtg lah lagi yer sufy...=)

designationjazz:
owhh..zaman remaja..mst ada terjumpa awek2 lunbawang tok lalalala...

amirfx:
hahaha..kelak lain kali kmk jadik model motorsikal jak lah :p, jadik atil suk pobia naik motor hehhee

elisha:
oh long tukon, hurmmm im not sure whether i have been to your kampung or not hehehe, it been long time i didnt going back to lawas, and i cant wait my family trip back to lawas this coming christmas hehe...

puspawarna:
jom lah..melawat Lawas...=)

Faizal n Fashitah said...

Kamek penah lawat Limbang n Lawas... 5 yrs ago la ehek. Hmmm gadis Lun Bawang.. perghHhh!~.. espeseli kat Limbang nun.. perghHHhh!~~ kacak2 hoh :O

Ivy Metaga said...

faizal n fashitah:
aduiiii...bnyk nya perghhhh....kenak sik ada phewwwwitttt sidak 5 years ago tek,
opsssss lalalalaa..larikkkk sebelum mrs audio mengejar ngan senduk di tangan :p

*wink wink* said...

aihh..best juak lawas owh...never been there b4...harus ya polah lawatan sambil belaja kat cya..=)

designationjazz said...

aihhh!.. mesti.. Tp ya la kta kan masih remaja so malu nak tackle aweks lunbawang.. Zaman ya sigek ja supermarket, Choon Cheong.Ha ha! :-)

Ivy Metaga said...

wink wink:
besttt....walaupun kecil tapi aman hehe, uihhh...harus polah lawatan sambil belajar, get know more about the culture, mmg interesting..

designationjazz:
hahaha..amboi kira masa remaja pemalu lah tok, rasa2 nya dah sik remaja gik, sik da malu2 gik kan lalalala, auk mena padah ktk that the only supermarket in lawas when I little kid lagi koh, now ada ngiukee hehe, kfc pun ada, but small one hehe

Black Water Edition said...

anun bala ivy
tahniah la minyak kat kampung u dah di selaraskan oleh kerajaan.

Ivy Metaga said...

black water edition:
bala do hehe...
ya..mmg akan meringankan beban sedikit penduduk kpg yang jauh dari bandar, kalo nak isi minyak pun tak perlu jauh2 ke bandar kan..=)

Krisno said...

hehehe...lamak dah sik pegi Lawas nih...kali terakhir masa masih sekolah kat Limbang..

DilOt said...

comelnye station tu...

xpe..comel2 pun kalau byk membantu penduduk kat situ..mmg ok la...