Thursday, August 27, 2009

Latest News

Sudah masuk 2 hari daddy di hospital, keadaan daddy semakin baik, dalam jam 2.30 petang dia dipindahkan dari wad CCU ke wad bahagian mata, lega rasa dihati bila melihat daddy semakin pulih, walaupun jauh di sudut hati masih terasa sayu bila mengenangkan sakit yang dia hadapi

Menurut Doktor keadaan daddy sudah stabil sedikit pada bahagian jantung, pemeriksaan lanjut akan dilakukan beberapa hari ini sebelum daddy akan menyambungkan pembedahan matanya

YESTERDAY NIGHT AT CCU

*
*
*
2.30 p.m., daddy pindah ke wad bahagian mata

I'm happy to see daddy smiling

relatives visiting

Mumy
Semalam I tido dengan mumy, sudah begitu lama I tak tido dekat bersama2 mumy, rasa seperti kembali menjadi anak yang kecil, sebelum tido sempat lagi kami berdua bergosip hehehe, tak ada lah gurau2 yer, sebenarnya kami banyak bercakap tentang keadaan daddy, I tahu mumy dah banyak bimbang dengan kesihatan daddy, I'm just listening to her.....

Petang tadi mumy dan I pulang ke rumah sekejap, tapi sebelum tu ada singgah di Wisma Seberkas, kebetulan pula hujan lebat, jadi kami berdua lepak2 di All Joy, masa duduk makan, my mum cakap dia tahu yang sebenarnya dalam hati daddy mesti ada perasaan gemuruh, tapi daddy tabahkan hati saja

I faham sebab daddy mesti tidak mahu kami risau, masa I cakap kat mumy yang I mau nangis saja apabila melihat keadaan daddy, mata dah mula nak berair, tapi I tahan, sakitnya dada menahan sebak, I tak mahu my mum tengok me nangis hurmmmm...

AT HOSPITAL THE WHOLE DAY

I must be STRONG,
keep on SMILING,
and EAT is a must for energy =)


Di kesempatan ini, ucapan terima kasih banyak2 kepada teman2 blogger serta silent reader yang telah memberi kata2 sokongan dalam entry yang sebelumnya, sokongan dari anda semua amat dihargai, moga Tuhan sentiasa memberkati anda semua




13 comments:

ber_uwang said...

harap daddy Ivy cepat sembuh ya...

eMBuN_mALaM said...

i noe how u feel dear... Will pray 4ur daddy... u take care there urself... u be strong, HE will help n guide u... Big Girl Don't Cry k dear...

Ms Tikot said...

Bawalah bersabar ok... x lamak lagi daddy Ivy akan sembuh.

designationjazz said...

senang hati dengar daddy kta dlam keadaan sihat.Berdoa lah untuk kesejahteraan daddy Ivy k. Ohhhh.... pls dont cry ivy..(he he tertangga words kat bj kitak).. :-)

cik nana~ said...

yesss...betul tu. makan is a must.
jaga kesihatan ivy juga ye.
take care.

miEz haNeM said...

sis:) take care tau:) ayah kamu pasti rasa bangga ade anak yang sanatt caring pasal dia:)

makan..jangan tak makan!

KHaiRuL aNTaSHa said...

Ivy, semoga daddy ktk cepat sembuh.. jaga kesihatan ktk juak.. Mkn iboh lupak..hehe

Rosy Girl~ said...

makcik ivy... sedeh2 pun sempat makan waffle yer...
biasa die neh..
heheh~

keep on smiling ok.. and thanx for the comment.. love u mucho~

♥Miz Fieza♥ said...

Horeyyy!!ayah sy dah sihat...hehehe

Ivy Metaga said...

BUAT TEMAN2:

TQ TQ TQ SO MUCH FOR THE WARM THOUGHT, CONCERN AND SUPPORT....=)

mR.sEmBaNg said...

semoga daddy u cepat sembuh...

Kelebar Malam said...

how's ur daddy today? semoga cepat sembuh dan dpt plg k rmh dgn segera...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Waa... WAFFLE!!!! MaMa puasa laaaa..... hehehehehe

p/s: Hope your Daddy TABAH yer!!!