Saturday, August 22, 2009

Bazaar Ramadhan Sibu

Pagi I temankan my cousin J-mie ke pusat Eon untuk mencari kereta idamannya, akhirnya kereta Gen2 menjadi pilihan, berwarna hitam, tapi dia kena menunggu dalam beberapa hari kereta idaman akan sampai dari Miri, memandangkan di pusat Eon berkenaan tiada Gen2 berwarna hitam, setelah selesai proses menandatangani segala urusan pembelian, kelihatan jelas my cousin J-mie sangat happy hehehe and i'm happy for her too

AT EON
*
*
*
J-mie listening bla bla bla from the manager hihi

Vroooommmm..... Testing...Testing


Lepas tu, kami ke kedai menjahit, J-mie nak buat tempahan 3 pasang baju kebaya, nanti boleh dipakai untuk mengajar di sekolah, kami mendapat layanan yang baik dan mesra dari Kak Nur, tuan empunya kedai jahitan

AT THE TAILOR SHOP
*
*
*
J-mie at the shop
"akak I nak kebaya macam Saloma tu yer"
~skrip tokok tambah hahaha

Ok jalan2 kat Daesim Supermarket, I nampak patung2 di bahagian pakaian mandi, nampak comel, so I snap this two pictures

"alamak mana kepala dah hilang nih"

Lookin so cuteeee!!!

Dalam jam 6 petang, kami berdua ke Bazaar Ramadhan Sibu yang berlokasi di belakang Wisma Sanyan, kelihatan orang ramai datang membeli-belah makanan2 yang dijual di beberapa buah gerai yang ada, mungkin kami agak terlewat sedikit, makanan seperti lauk pauk tak berapa banyak, banyak yang dah kena beli, tapi tujuan I datang hanya satu, nak cari ikan bakar hehe, here few pics

BAZAAR RAMADHAN SIBU

*
*
*
View from the car park

Gerai yang paling I suka...bakar... bakar... bakar...

The Rainbow
Sebelum pulang dari bazaar ni, I ternampak pelangi, cantik sekali, lama dah tak tengok pelangi di langit, terus I snap snap snap


ok sampai rumah, kami berdua terus makan, kelaparan sangat dah dan lebih2 lagi bila ikan bakar dah di depan mata, makan sampai kenyang nyum nyum, hurmmm... penat dan mengantuk, oitttt.... macam ular sawa ko ni Ivy, makan kenyang2 dah ngantok mau tido huhu.....



24 comments:

Monkey D Luffy said...

Suka bakar2 ni

blogger Kueh Bakar ko suka ker?

hehe

ber_uwang said...

woo macam best saja.. tokey dia nama bakar ka

Kelebar Malam said...

wah...dpt lah raon sibo makei gen2 baru lak...tp jgn laju gilak k... bazaar ramadan... tpt yg paling bahaya utk d kunjungi..why? gerenti ter"over" budget...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

WAAHHH... lagi sakan dari yang bERPUASA yak? hehehehe... GURAU jer...

khaLifah feDi said...

hee~ lps ni cik ivy leh arr tumpang ket gen2 tue..

oic beli jugak ikan bakar tue yer..

waa kata urg klu ade pelangi ade pari2 taw..erkk betuk ker?

" like a rainbow
fading twinkle in the sky
gone t0o soon.."

cewah..songs by MJ..

helena's said...

alohhhhh nak ikan bakar,,buka pose sorang..

HonEyBuNNy said...

waaaa.....bestnya beli keta..ihihi..ila pn suka yg bakar2 enh.ish2....ivy...tgk blog ivy mst lapo tau...ihihihi

Ms Tikot said...

Best jugaks bazar ramadan kat sibu. Meriah mcm di kch.

Felicia F. Ramzi said...

aie, mcm kitak gik yang berpuasa..hahaha

puspawarna said...

nyum2....
mmg best laaa tgok...
ase nk bli ikan bakar laa mse bkak pose nnti...
hehehehe....

Kuwe said...

uhhh tak pena pegi bazar sibu.kat sana..

ada laksa tak?hihi

Krisno said...

Wah..nampak sedap makanan di situ hehehe...lama tak gi Sibu..

designationjazz said...

wahh! x lamak ada moto baru Jamie.. Boleh ler gue tumpang dua kaki bila gue lepak kat sibu klak he he..

.:kiwi-buLan:. said...

huhuuu...ivy dan mknan lg..waa ikan bakar cedapnye..pasni kite mkn ikan paus bakar ea ivy:)

pa'loi said...

free sik juh g bazaar ramadhan

Black Water Edition said...

hidup untuk makan bah..hahahaha

Caynie De said...

hehehe..surely nang salu la berjalan dgn GEN2 lak..hihih

-Si PiccoPicca- said...

wahh....jalan2 tak bawa saia...haha...
majuk saya bah.. :(
takda lah, guro sahaja dengan sis Ivy nih..hehe

Ivy Metaga said...

monkey d luffy:
errr...blogger kueh bakar sy tak kenal lah lalalala...

ber_uwang:
adoiii..nanti sy pegi tanya nama toke tu Encik Bakar tak lalalala

kelebar malam:
yalah dapat juak tumpang gen2 ya, g racing hahaha, hurmm mun sik mau terover budget, harus mbak duit sikit jak, jadi sik lah membeli byk heeee..

mamaqaypo:
aahkan, macam sy plak yg berpuasa sakan nih :p

Ivy Metaga said...

kf:
hurmmm..kf mesti rindu sama si pari2 nih ka nih..lalalala...

cik hel:
alololoo..napa buka puasa sorang2 cikhel??, nak sy temankan tak hihi

honeybunny:
ala..ila kan dah ada keta tu hehe, kalo lapor bawa nurul g beli ikan bakar...=)

mstikot:
boleh tahan juga meriah nya, cuma stall sik sebanyak yg di kuching...=)

felicia:
hahaha..auk lah kan, macam kmk tok plak yg berpuasa hehehe

puspawrana:
owh beli jgn tak beli, hari2 buka puasa makan ikan bakar ok juga tu :)

kuwe:
laksa??
ada kot, nt sy tolong tgk kan :)
TQ singgah sini...

Ivy Metaga said...

krisno:
datanglah sibu lagi..:)

designationjazz:
hahaha..bole bole..rami2 kita g racing di jalan sibu yg sempit tok hahaha

kiwi bulan:
hehehe..adoi ikan paus bakar??
sedap ke kiwi..bole bole, sama2 kita testing rasanya..

pa'loi:
hehe..juh juh jalan2

black water edition:
mena padah ktk ya
hidup mesti makan
makan mesti hidup
lalalala

caynie de:
auk..nang selalu lah berjalan kelak, racing bole sik haha

piccopicca:
adehhh...merajuk ka, meh sitok kmk pujuk sis picco lalalala...

KHaiRuL aNTaSHa said...

wohhh...bakar2 nang sedap..hehe

*wink wink* said...

kak ivy,posa x?uwaaa..best da jak ikan bakar.. =)

Ivy Metaga said...

khairul antasha:
auk nang sedap kan...gluppp..telan air liur bila kmk dah imagine hehe..:p

wink wink:
errr...posa?? sik ada hehe, tapi kmk ada terskip lunch, ya lah kelaparan bila mau ptg2 dah, bestkan ikan bakar, jom buka posa makan ikan bakar, aihh..mun bakar sendiri nyaman juak koh hehe