Monday, August 10, 2009

Jom Recycle

Jom recycle, kalau ada kotak2 yang kosong dirumah, daripada buang kotak, bagus kalau kita recyclekan kotak tu, kita boleh balut kotak2 tersebut dengan lebihan kertas pembalut hadiah yang tidak dipakaikan lagi

Membalut kotak tidak memerlukan masa yang lamakan, kalau kotak yang berbalut nampak cantik dan sedap mata memandang, cehhhh.... bermadah pula ko ni Ivy weeekkkk

Hari tu, I boring2 membantu my cousin J-mie membalut 2 kotak untuk menyimpan buku2 dan barang2 yang lain supaya nampak kemas

Balut kotak sambil minum milo!!!
Minum milo untuk kuat dan sihat, wah ha ha sempat promote milo

Barang2 my cousin J-mie dah tersusun kemas dalam kotak

Cantik dan kemas kan, kotak pun tak perlu dibuang hehe

Morning
*
*
*
*
Senyum macam ni boleh hehehe
Sibu hujan lebat hari ni, cuaca mendung, wah indah rasa dihati melihat hujan,setelah musim panas yang berpanjangan serta jerebu teruk




22 comments:

AmirFX said...

kmk mok merecycle komputer kmk jadi kedak kotak ya juak... buleh sik?! haha...

Rosy Girl~ said...

guna kotak balut2 jadi cemtu bukan recycle.. tu namanya kedekut yang~.. heheh :))

designationjazz said...

wahhh!.. kretip kretip... boleh polah sigek utk gue?.. he he..Ko tauk x kenak hujan kat sia? sebab kinek tok tengah cloud seeding supaya "ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari... huwarghhhh..."

Ivy Metaga said...

amirfx:
hehehe..bole2, lekat jak badan cmptr ya dgn kertas

rosy daisy:
uihhh..recycle juga tu, kalo dah dok rumah sewa, simpan buku2 dalam kotak cam tu ok juga hehehe, nt kalo dah ada rumah sendiri bole beli almari wahai syg ku lalalala....

designationjazz:
oh bole bole no problem
hehehe..owh ya kah, tapi mmg best lah dari pagi hujan lebat, sejuk dah, semua jerebu dah di tiup jauh2 hak hak hak

Faizal n Fashitah said...

Wahhh...nang kretip kitak eh hehe. Kamek gik mikir apa yang bagus di recycle tok.ermm nak merondeng ngan su ijamm lak..mok sik nya di recycle balit hoh :|

khaLifah feDi said...

waa sgt kreatif arr.emm bgus2..!!!!

Mohd Ariff said...

waahhh creatif gitu.

nnti lepas ujan berenti, muncul matahari & nampak pula PELANGI :)

**kalau cuaca jerebu, kena bnyk minum air masak ye :)

richamoody said...

cantik makciekkk q nak mo buat jg achhh...hihihi

HonEyBuNNy said...

waaa..kreatif gk neh..ila nk wat jgk r...huuhu..ivy..thnx tau coz advice me....

Krisno said...

wah duh...kreatif jugak ya...

Ivy Metaga said...

faizal & fasitah:
hehhee..apa ndak mok di recycle su ijaam oh..:)

kf:
makaseh, simple jak tu, suka tgk tempat cantik dan kemas heeeee

ariff:
TQ
ariff lama tak dgr kabar, menyepi yer
tapikan ariff, tadi tak nampak pelangi lepas ujan waaaa..
oh tq utk nasihat, yer nt rajin2 sy minum..=)

richamoody:
hehe.....buat lah richie, bagus nih recycle =)

honeybunny:
buat jgn tak buat, ila kan tgh study kan, aaa..bole simpan fail2 dan buku, simpan kat sudut meja dalam hostel, chantek tu
u welcome ila, and I hope u be fine soon..=)

krisno:
makaseh, jom recyle krisno..=)

green said...

rajinnye die membalut..
kalau saye..hurm..

a s m said...

aktivit berfaedah terruskan

Monkey D Luffy said...

manisnyer senyuman... boleh jd model iklan recycle ni

Kelebar Malam said...

kmk nang suka recycle apa2 jak asalkan tujuannya tercapai.. btw kat kuching masa tok musim durian tp gik mahal...dabei sik berapa cos semuanya diimport dari sibo...

jerebu d ctok pun agak teruk, setiap ari cium bau asap jak..walaupun ari ujan tp tahap jerebu gik tinggi..

BeMiE said...

jommmm kiter balut kotak skang... heheheeh

Uncle Lee said...

Hello Ivy, wayyyy to go. Nothing like keeping our planet, environment clean.
You have fun and keep well, Lee.

DilOt said...

ivy malasla nak wat..ape kate ivy watkan..hahaha..

-Si PiccoPicca- said...

wahh..creative nya Ivy
memang tantek suda kotak tuh :)

Felicia F. Ramzi said...

kamek sik rajin time tok...ktk polah k kamek boleh sik..eheh

Elisha said...

Indeed a very creative and nice idea. Cheers~

Ivy Metaga said...

green:
rajinnn..malaysia boleh hehe

a s m:
mmg berfaedah..jom balut kotak ramai2..=)

monkey d luffy:
jadik model iklan recycle...alamak..bole lah ekekeekeee

kelebar malam:
kdg2 brg2 yg d recycle mmg chantek kan, kmk suka tgk brg2 yg terpakai dapat di recyclekan dan hasilnya yg kacak2 kan

beime:
jom jom..tgh dok tgu ni..=)

uncle lee:
yes uncle lee..you right...
we need to keep our planet clean hehe
good day to u too
cheers...

dilot:
bole bole....

piccopicca:
tantak eh silap...tantek hik3

felicia:
bole bole..mbak jak kotak2 dari sri aman ke sibu =)

elisha:
tq elisha...anun bala?? =)