Wednesday, August 26, 2009

Daddy Get Well Soon

Hari ini I menemani daddy ke hospital kerana dia akan menjalani pembedahan mata sebelah kanan, mula2 suasana memang ok, sehingga lah dalam jam 12 tengahari my dad masuk wad operation, for almost 2 hours I waited for my dad until I got this news from the nurse

My dad kena tahan di wad CCU, pembedahan mata pun kena half-way, tak dapat di teruskan kerana my dad mengalami masalah sukar bernafas, my dad ada masalah jantung sebelum ini, masa dengar memang I kelam kabut, Thank you buat kawan iaitu Ken yang kebetulan menjenguk I yang sedang menunggu my dad, kerana membantu dalam proses mendaftar my dad di wad CCU, TQ juga buat Ubek yang menemani I for almost 1 hour plus while waiting for my dad, I do appreciated it....

My mum datang lewat sedikit sebab pagi dia kena menduduki exam, masa tengok my dad di wad operation tu, airmata dah mau keluar, but i need to be strong, I won't let my dad and mum to see I'm crying, I know that they need my support, and I pray and keep on praying....


Masa tengah tunggu giliran, my dad tiba2 rasa mula menggeletar sebab bila2 masa saja, paras gula dalam badan daddy turun, daddy suruh I belikan sedikit makanan, gula2 dan air, jadi I yang dah nervous kelam-kabut turun ke bawah membeli makanan tersebut

Nasib baik ada seorang nurse juga yang bancuhkan milo untuk daddy, prihatin juga nurse nih...

TQ buat aunty ni @ nurse yang telah sudi membancuh secawan milo dan biskut buat daddy, masa tu daddy memang dah mula lemah

Sweets for my beloved daddy, get well soon daddy!!!!!!

daddy & me
Masa menunggu masuk ke wad, we having good time, kami bercakap2 dan ketawa bersama2, sempat lagi I usik my dad, lepas my dad panggil nurse pelatih yang ada di situ macam ni

daddy: amoi amoi.... ada plastik ka?
Me: oooo....daddy nanti kecik hati nurse tu, sebab daddy panggil dia amoi, panggil lah nurse

masa tu I saja jak gurau2 with my dad, daddy ketawa dan reply macam ni

daddy:hehehe..ya lah , kalo panggil amoi macam panggil orang yang keja di kedai kopi sajakan

kami berdua ketawa kecil, I really miss our moment daddy hurmmm....

dalam perjalanan ke wad pembedahan

Di wad CCU, bila dah rasa tenang sedikit, baru dapat snap my dad pic, mula2 tu hanya tuhan saja yang tahu macam mana perasaan I, mata memang nampak merah


Daddy get well soon...... we love you so much.....

29 comments:

am-rie said...

ivy, harap2 semuanya akan selamat...
bagus juak nurse ya..prihatin..

nadxoxo said...

semoga daddy Ivy cepat sehat ya :)

cik nana~ said...

ivy, i doakan daddy u cepat sembuh.
be strong ok?

richamoody said...

om!!! get well soon yak chie disini mendoakan kok...

eugene said...

Hey Ivy,

For parents,this is the time when children can come and comfort them and hold them,talk to them accompany them, it will sure will boost their confidence.

moga moga,it will be a good news from your dad

and you must take care too,ya,, you strong baru dia boleh strong..

take care now Ivy

GRuNGe said...

Ivy, semoga ayah kamu cepat sembuh.

Caynie De said...

Be strong..keep praying.. i'll see u 2moro.

Caynie De said...

Be strong..keep praying.. i'll see u 2moro.

Ms Tikot said...

Semoga daddy Ivy cepat sembuh

ber_uwang said...

rajin makan ubat uncle and cepat sembuh ya

Krisno said...

Tabahkan hati..semoga dad u cepat sembuh..

Faizal n Fashitah said...

Insyaallah your dad will be okay. Rajin2 makan ubat ya XD

Elisha said...

My dad took an eye operation before too, just few days after the operation he went for work. Just can't help it, he can't just sit still at home doing nothing.

But as you know, this was the advice that I got from the doctor, make sure they don't carry heavy stuff, bend down, shower their head and expose their eye to the shiny ray.

No worries, he'll get well soon. ;-)

Ummi Hanie said...

Get well soon 4 ur dad Sis !
Hopefully dapat continue the operation successfully soon ...

atok said...

get well soon.
insyaAllah.

azman shah said...

kamu sllu kunjung blog aku rupa2nya begitu rmi peminat
aku segan dgn kamu
papepun tq sbb sudi dtg kt blog aku







semoga ayah kamu sihat...

f.loren said...

hope everythng is fine ;) dont worry.

AmirFX said...

semoga ayah ivy sihat hendaknya...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Abah MaMa pun buat operation Mata (buang selaput) juga 5 bulan yg lalu... Alhamdulillah skrg mata dia dah OK...

Hope Daddy IVY segera PULIH!!

Uncle Lee said...

Hello Ivy, regret to read about your dad.
Here's wishing him a speedy recovery and all best wishes.
You being with him will make him get well quicker...
Best regards to your dad and all of you, Lee.

SuFy said...

sis ivy, smg daddy sis cepat sembuh dan pulih spt sediakala k..God bless u..

Fadhlah said...

semoga daddy cepat sembuh...

Nolee Zahari said...

semoga ayah akak cepat sihat :)

khaLifah feDi said...

emm harap cpt sembuh..!

erkk knp dgn mata your dad ivy?

kirana said...

Hope your daddy will get well soon. Send my regards to your dad. Take care...

Big Momma said...

semoga sihat daddy mu...

-Si PiccoPicca- said...

semoga daddy sis Ivy sembuh.Amen..(^_+)
May God Bless U and ur family

Rosy Girl~ said...

ivy kiter paham sgt perasaan ivy.. ayah kiter pon sakit jantung.. msuk ccu byk kali.. wat surgery dah bape kali.. i totally understand u.. be patient and be strong ya~

Ivy Metaga said...

KEPADA SEMUA TEMAN2:

TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA BUAT ANDA SEMUA ATAS KATA2 SOKONGAN YANG DIBERIKAN...
AMAT SAYA HARGAI2 SEMUANYA...TAK DAPAT DIBALAS ATAS KEPERIHATINAN ANDA SEMUA...
MAY GOD BLESS ALL OF YOU ALWAYS...=)
LOVE YOU ALL!!!