Monday, August 3, 2009

Asap & Good news

Semalam udara di Sibu berasap tebal, hurrmmm..macam mana nak cakap yer, susah nak tido kerana bau asap, sekarang kan ada orang yang menggunakan peluang sebelah malam membuat pembakaran terbuka, tak lama lagi nak musim menanam padi di beberapa tempat di kawasan pendalaman,

Pagi ni bangun dari tido menjenguk ke luar tingkap, kelihatan ruang udara yang tidak indah dipandang, rasa sesak nafas melihat asap2, tapi pagi ini lebih baik berbanding suasana malam tadi, dah lah cuaca yang panas, pembakaran terbuka pula memburukkan keadaan

Semalam I terima sms from my younger brother Eric, ada 2 good news, dia mendapat result yang baik dan my mum akan menerima Pingat Perkhidmatan Setia pada 11 Ogos 2009 di bangunan Dun yang baru dirasmikan pada bulan Julai yang lepas, I'm happy for both of them, daddy akan menemani my mum pada hari itu

Kehidupan beberapa hari ini seperti biasa, keja~hua hua hua~ balik~ tido, mesti hairankan apa hua hua hua tu, semenjak ada teman serumah iaitu my kazen Jaime, sangat lah rajin kami berdua ni keluar ke pasar lepas I habis keja, selalu keluar jalan2 sekejap, ada2 saja barang yang hendak dibeli my kazen, almaklumlah bulan ni dia baru mula mengajar di salah sebuah Sekolah Menengah di Sibu, dah nak masuk sebulan dia dah tinggal serumah dengan I

Best juga bila dah ada teman serumah ni, kalau dulu waktu tinggal sorang2 tiap kali pulang ke rumah sewa selepas keja, I tengok dinding, dinding tengok I, kalau dinding tu pandai bercakap, mesti dinding cakap macam ni

"Ivy dah naik boring tengok muka u hari2 hak hak hak"


ohh.... my Cj7 & Sabathor Junior
I Love them both heeeeee....

20 comments:

Anonymous said...

uit~
tiap2 hari maw pegi pasar... makan aja keje nya..
gumuck la u nnt~
muahahah~!!

-rosy daisy-

Ivy Metaga said...

rosy daisy:
hehehe..lyne nak join tak??, haihh..makan jgn tak makan ekekeke...
gumuk comel lote...:p

Rosy Girl~ said...

tak maw...i fat once.. tak maw dah..~
hahaha..takowt~!!
u gumuck dulu ok.. hahahah~

Ivy Metaga said...

rosy daisy:
oh iyer..nak tgk..nak tgk...bole heeeee...:p
wokey sy gumuk dulu lah, ni hah tgh kumpul dan ternak lemak dah ni lyne
jom ternak sama2 ekekeke

AmirFX said...

kmk dah byk kumpul lemak.. nak derma lah lemak kmk tuk...

designationjazz said...

Congrats to yr bro. n mum!.. Ctok pun berjerebu. Tiap2 pagi gerenti mek dapat nangga red sun on da way to ofis. Keta pun berdebu tp tiap kali mek on radio dlm keta xda juak lg Suci dlm Debu ya berkumandang hai hai hai...

Dana Telecom said...

keja-makan-tido ... hahaha... nikmatnya.

cik nana~ said...

oh cj7. i lap u so much!

Ivy Metaga said...

amirfx:
hehehe...derma jgn sik derma, juh kita derma sama2 ehek...

designationjazz:
u welcome...=)
hehe..ktk sik kol kat station radio ya, molah permintaan lagu suci dalam debu, mun lagu ya berkumandang, bole mengurangkan debu2 kali hahaha
rasa leput jak nyawa bernafas dalam udara yg panas dan berasap tok koh huhu

dana telcom:
hai dana...uihh..mmg nikmat but at the same time tired, sound simple but tired in between huhu

cik nana:
I lap u too lalalaaa

am-rie said...

pembakaran terbuka+ngan panas terik...fuh..sesak nafas olehnya..
anyway..tahniah to both of them...
hai dinding..confirm dah sik boring agi..ada geng dah Ivy kat umah..hehe..

eugene said...

Tahniah diucapkan, rasanya segala berjalan dengan smooooooooooooooooth sekali buat seisi keluarga kau,,,, saya juga nak tumpang happy..

good on ya.

by the way, penang now is very very the hazy

Ivy Metaga said...

am-rie:
auk mena ya sesak nafas eh, susah mok tido especially tido pake open air hehe, mun dalam aircond ok juak oh
tq n welcome...=)
auk dinding ya sik boring dah sebab sik kmk ngadap nya agik hari2 hahaha

eugene:
u welcome eugene, thanks for the warm thoughts =)
I think all places having the same problem isnt it...

richamoody said...

HIHIHI makciek tenyata dulu tgl sendiri ak???
hihihi bagoslah tu skarang dah ada temenna jadi dinding pon dah senang makciek vi ada yg temeni
hehehehe

Willie said...

Panas panas panas...aku tak tahan!

Ivy Metaga said...

richamoody:
iya tinggal sendiri jak heheh, skrg dah punya teman..asyikkkk hihi...=)

willie:
auk panas panas panas, mmg sik tahan oh

GRuNGe said...

Kenapa komen banyak pasal ternak lemak ni? Macam lari topik jer Ivy ni. Lalalalala.

Pencemaran udara juga boleh berlaku dirumah ketika membuang angin.

Lari topik plak dah komen I ni. Jangan marah yea Ivy. :P

Black Water Edition said...

sik berlawan nya duak ke?

Ivy Metaga said...

grunge:
musim ternak lemak kot hahaha..
itu pencemarang udara yg sgt busuk lalala
uitttt..mana mok larikkk..sini sini...grrrrr..:p

black water edition:
hai tq singgah sitok, owh sidak duak sik bergaduh, tapi selalu kena buli my little buddy huhu...

Krisno said...

Congrates to your bro...

Ivy Metaga said...

krisno:
tq....=)