Saturday, August 15, 2009

Hotel, Buah, Friend

Mesti hairankan kenapa tajuk entry macam tu, lama I pikir tajuk apa yang sesuai untuk entry ni, akhirnya terpilih juga 3 words tu

Baru2 ni banyak pula entry tentang makan, makan dan makan lagi, sebab selalunya kalau hujung minggu pasti aktiviti makan2 sentiasa diadakan, makan selagi mampu, yang penting pandai jaga pemakanan kan, "oittt.... Ivy bukan ke ko selalu makan makanan yang berkolesterol hehehe...."

Seperti biasa hujung minggu pasti my cousin Kule dan kawannya Jenny datang menghabiskan hujung minggu di Sibu, jadi kalau dah ramai2 ni, pasti aktiviti jalan2 cari makan berjalan dengan lancar

Semalam hari jumaat selepas kerja, kami bertiga pergi ke Garden Hotel untuk menikmati makan malam, my cousin J-mie tidak dapat bersama2 dengan kami kerana sebelah petang dia dah terbang ke KLIA, untuk menghadiri konvokesyen yang akan berlangsung pada hari selasa yang akan datang, tahniah untuk J-mie

GARDEN HOTEL
*
*
*
*
Kelaparan menunggu kerana makanan yang diorder mengambil masa yang lama untuk dihidangkan, ntah kenapa malam tu begitu lambat pula service

Nasi Lemak Rejang
~ I makan ni, boleh tahan juga rasanya, ada satay, rendang, udang, sambal dan timun


Hari ini pula sebelah pagi, Uncle sekeluarga iaitu keluarga my cousin Kule yang datang dari Kuching datang singgah ke Sibu sebelum memulakan perjalanan ke Miri

Pagi I breakfast bersama2 dengan mereka, kenyang tak terkata, mana tak kenyang kalau makan nasi di awal2 pagi hehehe, yang bestnya sebelum bertolak ke Miri, aunty ada beri Buah nangka dan Langsat untuk kami

Banyaknya Buah Nangka
~ fresh dari kebun Uncle

"Wah banyaknya buah", kata Jenny dan Kule
~skrip tokok tambah hihi

Sebelah malam pula, sekali lagi dinner di Amigo Grill & Steak, kawan2 Kule datang bersama2, mereka ni sekarang mengajar di Sibu juga, tengah praktikal

DINNER AT AMIGO AGAIN
*
*
*
*
Erica & Sri
~cikgu2 yang ceria2 dan meriah sentiasa, seronok berbual2 dengan mereka ni, Erica dari Sabah dan Sri pula dari Kedah, jauh datang mengajar, demi mendidik anak2 bangsa

Chicken Gordon Bleu
~ rasa boleh tahan, boleh tengok cheesenya keluar yummyyy!!!!

Selepas makan malam, sempat lagi kami berjalan2 di Delta Mall, I sebenarnya nak cari DVD kartun 101 Dalmatians di Delta Mall tapi tak ada huhu, semalam dah beli dikedai DVD dalam bangunan Premier, luar je ada gambar kartun tu, tapi DVD yang didalam rupa2 nya lain, alamak tertipu lah pula, salah I juga tak buat checking sebelum beli, hurmmm.... esok kena cari lagi nih, nak tengok kartun tu, hari ni tengok kartun Shrek hahaha

p/s: Walaupun dah tua opssss opssss..... tapi masih suka tengok kartun ekekeke



22 comments:

HonEyBuNNy said...

ivy.....asyk gmbr makanan neh..buat ila kelaprn tau dk ostel enh...huhuhuuhuhu

Ivy Metaga said...

honeybunny:
hehehe...ila bawa lah nurul g jalan2 cari makan, mesti nurul suka tu :p

HonEyBuNNy said...

hahhahha...xnk la...nurul bkn rajin sgt berjln....xpa...nti ila g cari sendri...uhuuh...gpn ila nak cari kt ketengn sendri...b ila da hilang.....mb cmne la kot cinta 2 darjat kn...hurm..sedey sgt2

Mohd Ariff said...

nyum! nyum!

Ivy Metaga said...

honeybunny:
owh yer ke, nasib sy tak dekat, kalo tak, mmg dah bawa ila jalan2 hehe...
hurmmm...cinta 2 darjat?? ni mesti dgn B kan, kalo dah hati suka takpe bole cuba dulu kan ila, tgk kalau dapat bersama tak ada masalah tu, jgn sedih2 k ila, senyummmm

ariff:
nyum nyum nyum....ariff long time no hear..:p

helena's said...

ivy,,nasi lemak redang tu memang cambest jek,,

yg ciken goldon blue tu pon mengancam,,tak penah dengar neh,,hehe

cik nana~ said...

chicken gordon sangat sedap!

errr... cik hel, nanti i ajak u makan chicken gordon kat kg baru nak? hehehe

azman shah said...

byk sgt yg sedap teruja dibuatnya...

puspawarna said...

errmmmmm....
sdapnyerrr.......

AmirFX said...

Entry ktk lah paling best mun nak cerita pasal brg makan sebab ada bab testing2 makanan.. haha..

p.s. Shrek also my favorite... haha...

mR.sEmBaNg said...

nak jugak nasi lemak rejang..
dgn buah nangka...

Black Water Edition said...

makan yaa penting...mun terlalu rajin kerja dan skip makan confirm kena gastrik. Garden hotel ya berapa STAR? mau juak ku try "preview for a try"

Ivy Metaga said...

helena:
kalo tak silap kat secret recipe ada menu ni, cikhel bole try kat sana yer

kalo tak pun bawa cik nana tu, mesti dia tau hehehe..nak ikotttt...:p

nana:
nana...sy nak ikot juga hehehe

azman shah:
bagus2 kalo dah teruja, pas ni bole pegi jalan2 cari makan :p

puspawarna:
nih puspawarna pun suka makan kan, jom makan lalala

amirfx:
hehehe..best nah kan pegi testing2 tempat makan, mun sedap singgah lagi, mun sik sedap bye bye jak hahaha...

bestt..oh shrek ya, tapi g geram tok sik dapat tgk 101 dalmations ya huhu

mr.sembang:
hehehe...sebenarnya kan sy dah salah type tu, actually bukan nangka tapi cempedak hehe

black water edition:
auk mena2...kmk angkat kaki ngan tangan setuju ngan statement ktk =)
hurmmm..maybe 2 atau 3 star kali, sik besar hotel tok but the food ok, u try lamb chop nya nyaman hehe..
service slow..dunno why..

designationjazz said...

Hmmm... sah lah Ivy kuat makan... mun makan angin xpa jua.. tp kuat makan apa2 ja makanan. Takut kelak slim kedak shrek ha ha! ;-D

ber_uwang said...

saya nak datang sibu la... leh makan makan IVY belanja

Ivy Metaga said...

designationjazz:
hahaha..sik mok makan angin, kelak kentut jak keja ekekekeke...
aihhh..shrek cute bah kan lalala...:p

Ivy Metaga said...

ber_uwang:
hehehe..datang lah, datang jgn tak datang, makan makan makan....:p

khaLifah feDi said...

ehem3 ivy kena kapor ea..!!!
emm laen x suh diorg open dulu dvd tue baru beli taw..

Kelebar Malam said...

eeeeeee....makan sik mbak urg....lileh air liur nanggar mamam ya.... len kali tapau juak ngan kamek..k..

Krisno said...

Haha...lama dah tak makan kat Garden Hotel Sibu ni..

HonEyBuNNy said...

waaa..bestnya ivy nak bwa ila g jalan2..ila suka g jalan2 tau..huuhu..yala ivy....bonda b nak cari keturunan cm diorg jgk....ila takot r..takot bonda b xdpt trima ila..ila da ckp kt b..ptskn hbgn ne..tp b ckp kita usaha dlu..skrg abg b nak nilai n tgk dlu ila cmna..pa2 baru nak knlkn kt bonda dia...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Semua makanan di atas MENGGODA selera ku...