Monday, August 24, 2009

The Mask

Hari ni nak kongsikan tentang mask muka boleh hehehe, pengunaan mask muka atau di kenali sebagai topeng muka, tapi topeng ni tak boleh dipakai untuk mengelakkan H1N1 hehehe

I suka menggunakan Garnier Whitening peel off mask with pure lemon essence, senang dipakai dan senang dibuang dari kulit, yang best mask ni, bila dah kering, mask tu tak kan koyak bila proses menanggalkan dari muka, mudah didapati di Guardian & Watson

Kalau ada masa dan waktu yang terluang boleh menggunakan mask ni, sambil menunggu mask tu kering di muka, anda boleh melakukan aktiviti2 yang lain, mudahkan

Gunakan mask.... once a week, tak perlu pakai hari2


Jadi model boleh lalalala
~ start off with clean and dry face & apply the mask

Hurmmm.... tunggu mask di muka kering
~ masa untuk berangan hahaha

Bila mask dah mula kering, senyum pun susah

slowly, peel off the mask from below

Look Scary lalalala

Almost done....

Tadaaaaa..... Finished
~Don't forget to wash your face with luke-warm water, followed by cold water & towel dry

lastly, Moisturize your skin =)

The skin should look and feel clean

Fresh Look & Feel great

Jom pakai mask, nanti dalam entry yang akan datang I kongsikan pula penggunaan mask yang lain yer....

Sebelum blogger2 yang lelaki bertanya boleh ke lelaki pakai mask, I dengan confidentnya menjawab "Lelaki pun bole pakai mask hehehe...."

24 comments:

joegrimjow said...

ingtkan h1n1
haha

joegrimjow said...

xpakai mask pon dah ok dah muka

Ivy Metaga said...

joegrimjow:
hehehe..tajuk entry kasi suspen bole, hurmm..pake msk once a week ok lah tu kan hehehehe...

azman shah said...

so fresh

Ms Tikot said...

Best jugaks pakai mask...

ber_uwang said...

hmmm comey...

Caynie De said...

mau jwak test pakai mask tuk..hihih..

*wink wink* said...

hehee!jadi model garnier ganti fasha sandha jak ktk owh.. =)

Ivy Metaga said...

azman shah:
freshhhh...cuba lah pakai nak..:)

ms tikot:
bestkan hehehe

ber_uwang:
hehehe...*wink*

caynie de:
cuba jgn tak cuba ken :p

wink wink:
heeeeee....fasha sandha lagi sesuai, kmk sik sesuaiii....lalalala

Faizal n Fashitah said...

FuyooOO!!..bes juak mask ya!.. sapu tebal2 gik.. so that dapat jadi topeng getah! dapat k bisnes gik ya ehek XD

Ivy Metaga said...

faizal n fashitah:
hahahaha..mun sapu tebal, mok pake 2 packet ya, auk juak owh, bole recycle jadik topeng getah lagik ya, tapi conform h1ni dapat attack hahaha

khaLifah feDi said...

emm boleh pki yer laki2..emm okeh..nnti try arr ..

Krisno said...

Piewiiiitttt!!!boleh jadi Glamour girl ni..hehehe lelaki boleh pakai mask kah?

Felicia F. Ramzi said...

mula mula ingatkan mask H1N1..hehehe.. best lah crita-crita ktk dlm blog ...ada jak idea..:) kamek salu makey mask dari The Face Shop..yang beras ya... main tempek jak..sebab mun guna mask yang jeli2, kamek suka tetak! hahaha

Big Momma said...

aku lah malas pakei benda ya semua....rajin u tok

designationjazz said...

Nasib baik muka ko x tukar jd hijau keda filem 'The Mask' ha ha! Tp mun menar tek, dpat lah ko tlg....zzzZZZZ eh! terlelap tek..Tlg tukaq keta aku jd Pontiac Solstice :-)

Ivy Metaga said...

kf:
bole...cuba lah yer kf, sambil relax2 tu untuk berbuka hehehe

krisno:
bole..bole..sila cuba hehehe, phewwittt..ktk balik lalalala

felicia:
hehehe..Tq for the compliment dear...=), owh yakah mau kmk cuba mask beras ya kelak hehe, auk if using peel off mask, mmg susah mau ketawa hehehe...

big momma:
hihi..rajin bila ada masa jak mama, nasib mask sik perlu pake selalu, ujung2 mgu mama bole cuba, nyuroh anak2 tolong tempek2 kan kat muka ktk..=)

designationjazz:
hahahaaha..auk eh, mun tukar tek gine lah owh, yer....sik dapat ku tolong tukarkan keta ktk ya, tgu kmk jadik jutawan segera lok hahahaha

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Ivy dah cantek bah!!!

HonEyBuNNy said...

kt umh dlu ila selalu pkai mast tau...dk uia da jrg paki..nti nak pkai la...seger ja muka kita kn...uhuhuuh...

Kelebar Malam said...

huhu...mok lah coba juak..ney tauk raya lak muko tok puteh melepak lak...heeee.... boleh bukak blog salon ktk ko....

kiwi said...

waa...dlu psl makanan skang psl kecantikan plak ea ivy=))

atok said...

hihi mcam ular le pulak. hikhik.

-Si PiccoPicca- said...

waaaaa.....tantek suda Sis Ivy...
picco tak pakai mask, pakai tisu sahaja...
hee :p

♥Miz Fieza♥ said...

tolong2..sy mau jugak!!