Saturday, August 29, 2009

Getting Better

Hari ni daddy dah keluar dari hospital, happy to hear that, moga lepas ni daddy kena jaga diri dia baik2, pagi agak lewat sedikit I bangun, memandangkan dalam beberapa hari ini memang tak cukup rehat

Mood agak baik selepas melihat daddy sekarang berehat di rumah, at least senang hati lah sikit apabila I kena pulang semula ke Sibu minggu depan kena keja lepas cuti merdeka huhu

AT HOME
*
*
daddy & Sis Irene @ Bulan
~ masa snap mereka berdua, I sempat bergurau dengan mereka "why daddy look so small size than Bulan"

much better today

Petang dalam jam 2 lalu, kami ke Lundu atas urusan keluarga, kami berlima iaitu mumy, brother Lee, brother Eric, cousin Kaya and me. Dalam kereta sempat lagi I tido, bila bangun pening kepala lah pula huhu, selepas urusan keluarga selesai, kami bertolak pulang dalam jam 4 petang, masa pulang dari Lundu ke Kuching hujan lebat sepanjang jalan, seperti biasa I sambung tido lagi hehe

AT LUNDU
*
*
*
Brother Eric



me & Cousin Kaya
~ unik kan nama kazen I yang seorang ni, jauh datang dari Lawas, dia menemani my brother Lee dari Lawas, esok mereka dah nak pulang ke Miri dan ke Lawas pada hari yang berikutnya

me & momo
Sampai rumah seperti biasa, Momo akan dipeluk sepuas2 nya, seperti biasa momo mesti nak lompat untuk melarikan diri hehehe


Daddy masak tomyam malam ni, dia tahu anak2 dia amat menyukai masakan tomyam, sebab tu daddy always the best for us, errr..... kita tak buli daddy yer, dia yang nak masak tomyam, lauk2 yang lain kami yang masak heeeeee......


p/s: Malam ni nak ronda2 kat blog orang kejap lalalala....


20 comments:

helena's said...

sorry to hear bout ur daddy,,nyway alhamdulilah he's getting better..

designationjazz said...

Kucing momo, keda nama steering kereta geng gue MOMO he he.. Anyway glad yr daddy's ok and discharge by today. lain kali berik lar nama kuching unik ckit, tok berik nama steering kereta pulak ha ha!..

xuen adyla said...

wish him speedy recovery
sorry sebab lama xdtg
sgtlah buzy
then connection ntah pape je

joegrimjow said...

gud2
tapi
ur pix plak yg bnyak
kekeke

Krisno said...

Syukurlah daddy you dah sihat :-)

Ivy Metaga said...

helena:
tq for the concern, my dad getting better now

designationjazz:
haha..mena kah, maksud ktk, stereng ya brand momo ka, ada gik pusak kmk nama 4D dan toto hehehe..unik sik =)

xuen adyla:
tak apa xuen, tau xuen mmg busy study, tq for your wish..

joegrimjow:
tq tq....
pix bnyk tanda hati dah senang kekekeke
really happy that my dad getting better..=)

krisno:
TQ krisno...=)

Mohd Ariff said...

Harap daddy cepat sihat ya.

Tiap ujian & dugaan itu menunjukkan kita ini insan yg lemah. Insan yg tiada daya upaya melainkan dengan izin dariNya jua.

Jay said...

lama x jenguk blog tok. wish your daddy speedy recovery

Monkey D Luffy said...

bagus nama cousin ko tu

green said...

semoga ur daddy will be fine..

i hv a friend name syed kayya..heheh

HonEyBuNNy said...

ivy>???dddy da ok ek??bgs la cm tu..moga cpt sembuh...ivy pn kena la ckop rehat tau....n tido la..da byk hari xtido kn....

atok said...

bgus la kalo da smakin sembuh.
eheh

Faizal n Fashitah said...

Good to hear daddy kitak dah sehat ehek. Wahhh gi Lunduk aka London kitak hohh. Kampong ninek amek ya ehek XD

puspawarna said...

syukur laaa daa beransurr sehat....
semoge semakin sehat hendaknyerr....

khaLifah feDi said...

emm gud sound daddy ivy dh okeh !!!

slmt bercuti cik ivy ..

eh jangan tido sak !!!

Kelebar Malam said...

alhamdulillah..glad to see ur dad getting better..tp mun dpt jgn suroh nya byk gilak molah keja k...he needs to rest after all he'd going through... btw, nice momo...

::cik kikiLaLa:: said...

wah...baguslah daddy ivy dah keluar spital..good to hear that..jaga ur dad properly ya...

hihi send my regard to irene..she is so cute..just like cik kikilala and ivy..hiiiihi

ivy..cik kikilala maw jugak tu peluk si momo..hihi

and ivy..do not stress urself too much..u r tired..do not fall sick as others need u..k..miss u sis ivy...hihi

Uncle Lee said...

Hello Ivy, so glad to know your dad is doing fine.
He looking good too.
Nice pics you posted here.
Have a happy hari Merdeka, Lee.

Krasz bAtu said...

happy daddy u dah ok..

Black Water Edition said...

finally sembuh jua daddy ktk
baguslaa cam yaa...
god always with us..amen