Friday, August 7, 2009

Red Carrot Cafe

Semalam lepas keja, kami jalan2 cari makan, happy sangat2 bila my kazen kule dan kawannya Jenny datang menghabiskan hujung minggu mereka di Sibu, kesian minggu lepas mereka tidak dapat datang kerana maktab perguruan yang mereka tinggal kena kuarantin, salah seorang pelajar di maktab tersebut disahkan H1N1,

Selepas pulang dari keja, kami jalan2 cari makan, my kazen Jaime tak dapat bersama2 dengan kami sebab ada dinner dengan guru2 di Paramount Hotel, yang lucunya, kami tak plan pun nak makan di Red Carrot Cafe, mula2 plan nak makan tempat lain, tapi bila melihat menu2 yang dipamerkan di hadapan cafe itu, kelihatan menarik dan berpatutan, jadi kami bertiga bersetuju untuk mencuba menu2 yang disediakan cafe ini

Pertama kali datang ke Red Carrot cafe, suasana dalam cafe selesa, menarik, bersih dan makanan pun sedap he he he, ada few pics dibawah, layan je lah yer

Ada borang order, order kena Tick sendiri, unik berbanding cafe2 yang lain

Kaya Toast

Black Pepper Beef & Lamb Curry
I bagi markah A++ untuk 2 menu ni, very nice and superb hahaha

Espresso, Pink Lady & Cincau Milk

Thai Noodle

Jom Makan!!!

Jom Minum!!!

19 comments:

f.i.e.z.a said...

awwww sedaaaapnyaa mkn!!

neezareef said...

npk kelazz je tptnye...tp msti makanan dia berpatutan kan..

Ivy Metaga said...

f.i.e.z.a:
auk sedappp...auwwwww...=)

neezareef:
tmpt mmg selesa dan menarik...
yup..harga makanan amat berpatutan dan sgt sedap, berbaloi...=)

Dakjaat™ said...

ivy
bila mok temu? :p

Ms Tikot said...

Nyamannya black pepper ya eh...

-Si PiccoPicca- said...

waahhh..nampak sedap, best lah dapat makan ditempat tuh.... :), suasana yang aman, dan relax :D

Ivy Metaga said...

dakjaat:
dtg sarawak dgn siti,kelak kuar jalan2 cari makan lalalala...:p

ms tikot:
nyaman dan dagingnya lembut jak, lamb curry sedap juak

piccopicca:
auk sis mmg aman dan selesa cafe ya hehe

Syam said...

Serta merta perut menjadi lapar...

AmirFX said...

sedap ehhhhh...

BeMiE said...

terasa macam nak makan nasik paprik laaa... kat situ ada jual tak.. kalau ada bagi 2... air... milo ais.. bungkus.. ikat tepi eyh...? huhuh

am-rie said...

sik pening ka ivy makan Lamb Curry..mun kamek sangat2 memusingkan kepala..hehe..

Krisno said...

Wah...sedapnyer...

Ivy Metaga said...

syam:
hehehe...g lah makan

amirfx:
sedappp...

bemie:
nasik paprik tak ada hehehe

am-rie:
sik hahaha, tapi sik dapat makan bnyk, mun makan bnyk tekak sakit hehehe
tapi lamb nyaman oh

krisno:
sedapppp hehehe

richamoody said...

makciek kirimkan satu porsi kerumahku ya??? kesian lah q nie lg sakit panas hihihi

Ivy Metaga said...

richamoody:
kesian richie, moga cepat sembuh ya..=)

DilOt said...

ivy..laparnye..pg2 buta br bace entri ivy yg ni...perut dh bebunyi2 ...

Ivy Metaga said...

dilot:
hehehe..adoiii..dilot ni, nt jgn lupa g makan k..=)

♥Miz Fieza♥ said...

cam ala2 Old town white coffe jer??

Ivy Metaga said...

miz fieza:
hehehe..bukan
kat sibu takde old town white cafe , kalo ada pasti sy terjah mua ha ha ha