Wednesday, August 12, 2009

Can I kiss You?

Soalan yang kerap I tanyakan pada Didi

"Didi can I kiss you??"

Selalu jawab Didi dengan jelingan mata dan senyuman nya yang nakal

"bu keyi" means "tak boleh"

Bila I mengejar dan cuba menciumnya, Didi akan terus melarikan dan berteriak kegirangan apabila dia berjaya melepaskan diri, semakin besar didi, semakin jual mahal pula dia ni, kalau dulu masa masih baby, siap boleh cium pipi dia berkali2, sekarang nak cium pun susah, dah besar pandai malu pula ekekekeee....

Tapi yang lucunya, bila dia menginginkan sesuatu daripada I, I akan cuba mengumpannya dengan pertanyaan begini

"ok, if you give me a kiss, then I will let you have it"

I pula yang berteriak ketakutan bila Didi cuba memberi ciuman hahaha

Didi menangis bila I tak bagi dia mencium pipi, sampai gelak2 lagi I tengok dia berusaha untuk mencium pipi

Hurmmmm....berjaya juga skill I hak hak hak

Mumy didi selalu pening tengok telatah kami berdua, Didi semakin nakal, semakin menjadi seorang budak yang penyibuk tapi walau macam mana nakal pun Didi, I will always love him

moga Didi akan jadi anak yang baik


Didi & me



Owh.. I ada soalan nih

Can I kiss you??? opssss.... lariiiiii..... yah yah yah

32 comments:

shail2chouhan said...

Nice blog and a wonderfull images.

aduka said...

comeynya!

Monkey D Luffy said...

bertuah punya didi dapat cium2

AmirFX said...

comel juak si didi ya?? haha.. ptt juak salu kenak cium... kmk mun dpt cium ngn picit2 kmk nya ... haha...

GRuNGe said...

Can I kiss you?

You may kiss me.

Lalalalala lariiiiikkkkkkkkkkkkkkkk.

SEN said...

hah??
*trs pengsan......

HonEyBuNNy said...

ivy..umo bapa eh didi neh..ihihih

kirana said...

Can I kiss u? What???? Isshhhhhh.... kui! kui! kui!

Big Momma said...

flying kiss jak.... he he he

designationjazz said...

Brapa umur Didi? keda sama saiz ngan Daryl. Daryl slalu kiss pipi mek mun mek mok turun keja, tengah masuk stokin kat depan pintu rumah. X payah bersusah payah nak kejar nya ha ha!

Ivy Metaga said...

sail2chouan:
u welcome n tq for visting..=)

aduka:
comey macam aduka lalalala

monkey d luffy:
bestkan jadi budak kecik semua org mau cium =)

amirfx:
ya lah geram jak tgk nya cute, tapi bila dah makin besar sik mok nya kena cium gik hahaha, jadik kmk lebih suka cubitnya jak hehe

grunge:
owhh...mana mau larikkkkkk....huargghhh..

sen:
hahaha..pengsan???
mok bantuan pernafasan sik :p

honeybunny:
dah 2 tahun lebih umur didi dah...

kirana:
hahahaha...aduiii...ish ish ish..

big momma:
auk lah flying kiss jak, kelak mek sambut simpan dalam poket hehe

designationjazz:
dah 2 tahun lebih umur didi, uihh...ktk laki mst lah daryl mok cium hahaha, mun ppuan mstnya malu2 macam didi...
haih daryl cute owh, kirim salam lok, best mun ada anak kan...hehe

khaLifah feDi said...

emm bah boleh saje..tapi kena alas dgn tisu ea..hee~

Ivy Metaga said...

kf:
nanti sy di kejar si budak kecik hak hak

eugene said...

Muak, kiss you on screen for being my bloggie freind, appreciate it.

Secebis luahan hati untuk simanja yang disayangi, DIDI.

ciuman dan belaian dari uncle Eugene

Ivy Metaga said...

eugene:

DiDi says

"uncle eugene tq so muchhh.."

*wink wink* said...

kak ivy!lmk x singgah ctok..yerr,i blow u my kiss...nah!muahhh!hee!

lvynana said...

Kesian Didi ke buli, anak cina si Didi tok paduhal?

khaLifah feDi said...

ops.......syyhhhhhhhhhh..

opss iklan sebentar utk kamu boleh?

jom buat duit dgn chat aje..

sila klik sini:-

http://www.myspacetunai.com/khalifahfedi

aYu said...

u may kiss me...
ahahaha

Ivy Metaga said...

wink wink:
auk lah, lama dah sik dgr kabar dari ktk, mst busy study hehe...
owhhh...tq tq...kmk dah simpan dalam baju dah opsss silap, dalam poket =)

ivynana:
auk anak cina hehe, yalah kdg2 macam ayam ngan itik kmk dua berkomunikasi

kf:
ooo..bole bole..
ok nt sy klik ok kf...=)

Ivy Metaga said...

ayu:

oh ya ka...meh sini I kiss ayu lalalala

designationjazz said...

kehhh... lak mek kim calam ktk ngan Daryl..

HonEyBuNNy said...

2 taun lbh??nakal x??ihhihihihi........

Fadhlah said...

i segan la..hehehehe

azman shah said...

comelnya...
tq byk2 kt awk sbb rajin sgt komen kt blog sy....

Krisno said...

hahaha...best rupa gambar...

DilOt said...

can i kiss u...?
can i kick u..?
hehe...
comei nye dak comei tu,,,yg kecik ye ivy..hehehe

atok said...

bestnya didi.
wakaka

pa'loi said...

comey tok

Ivy Metaga said...

designationjazz:
heheh..makaseh..mimpikan daryl lah kmk malam tok lalalala

honeybunny:
nakal sangat nakal ila...
owh...nakal macam ila masa kecik2 kot hahaha

fadlah:
amboi..sopan nyer ekekeke...

azman shah:
u welcome, suka baca blog u, sebab tu lah sy rajin komen hihi

krisno:
makaseh...errr..dua2 model dalam gambar tu comel kan lalalala

dilot:
alololo..bukan ke yg besar tu pun comel ke hak hak hak :p

atok:
bestkan jadik budak kecik

pa'loi:
comey hik3...makaseh, kenak sik dapat masuk blog u ohhh??

Mohd Ariff said...

nakkk!! haha

Ivy Metaga said...

ariff:
hehehe..amboi...:p